শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা রাজ্যশিংদা তেক্স দেভোলুসনগী ইন্সতোলমেন্ত লুপা করোর 1,39,750 রিলিজ তৌখ্রে
ঙসিগী রিলিজ অসিগা লোয়ননা, 2024গী জুন 10 ফাওবদা FY2024-25গী ওইনা রাজ্যশিংদা অপুনবা লুপা করোর 2,79,500 দেভোলব তৌখ্রে
10 JUN 2024 9:19PM by PIB Imphal
মসি ৱারেপ লৌখ্রে মদুদি 2024গী জুন থাগীদমক দেভোলুসন শেনফমগী রেগুলর রিলিজদা নত্তনা অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত অমা রিলিজ তৌরগনি। মসিগী রিলিজ তৌরিবা অপুনবা শেনফম অসি চৎলিবা থা অসিদা লুপা করোর 1,39,750 নি। মসিনা রাজ্য সরকারশিংবু দেবলপমেন্ত অমসুং কেপিতেল চাদিং তৌবা হেনগৎহনবা ঙমহল্লগনি।
ইন্তরিম বজেত 2024-25দা রাজ্যশিংদা তেক্স দেভোলুসনগী মায়কৈদা লুপা করোর 12,19,783গী প্রোভিজন অমা লৈরি।
রিলিজ অসিগা লোয়ননা 2024গী জুন 10 ফাওবদা রাজ্যশিংদা (FY2024-25গী ওইনা) দেভোলব তৌবা অপুনবা শেনফম লুপা করোর 2,79,500নি।
রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা রিলিজশিং মখাদা লৈরে:
মথং মনাও
রাজ্য
2024গী জুন 10দা দেভোলব তৌবা তেক্স
1
আন্ধ্র প্রদেশ
5655.72
2
অরুনাচল প্রদেশ
2455.44
3
অসাম
4371.38
4
বিহার
14056.12
5
ছত্তিশগর
4761.30
6
গৱা
539.42
7
গুজরাত
4860.56
8
হরিয়ানা
1527.48
9
হিমাচল
1159.92
10
ঝার্খন্দ
4621.58
11
কর্নাতকা
5096.72
12
কেরলা
2690.20
13
মধ্য প্রদেশ
10970.44
14
মহারাস্ত্র
8828.08
15
মনিপুর
1000.60
16
মেঘলায়া
1071.90
17
মিজোরাম
698.78
18
নগালেন্দ
795.20
19
ওরিশা
6327.92
20
পঞ্জাব
2525.32
21
রাজস্থান
8421.38
22
সিক্কিম
542.22
23
তমিল নাদু
5700.44
24
তেলঙ্গনা
2937.58
25
ত্রিপুরা
989.44
26
উত্তর প্রদেশ
25069.88
27
উত্তরাখন্দ
1562.44
28
ৱেস্ত বেঙ্গল
10513.46
অপুনবা
139750.92

Ministry of Finance
Centre releases Rs. 1,39,750 crore installment of Tax Devolution to States
With today's release, total Rs. 2,79,500 crore devolved to States for FY2024-25 till 10th June 2024
10 JUN 2024 9:19PM by PIB Delhi
It has been decided that apart from the regular release of the devolution amount for the month of June 2024, one additional instalment will be released. This release cumulatively amounts to Rs. 1,39,750 crore in the current month. This will enable State Governments to accelerate development and capital spending.
The Interim Budget 2024-25 has a provision of Rs. 12,19,783 crore towards devolution of taxes to States.
With this release, the total amount devolved (for FY 2024-25) to States till 10 June 2024 is Rs. 2,79,500 crore.
State-wise releases are shown below:
Sl.No.
State
Tax Devolved on 10th June, 2024
1
Andhra Pradesh
5655.72
2
Arunachal Pradesh
2455.44
3
Assam
4371.38
4
Bihar
14056.12
5
Chhattisgarh
4761.30
6
Goa
539.42
7
Gujarat
4860.56
8
Haryana
1527.48
9
Himachal
1159.92
10
Jharkhand
4621.58
11
Karnataka
5096.72
12
Kerala
2690.20
13
Madhya Pradesh
10970.44
14
Maharashtra
8828.08
15
Manipur
1000.60
16
Meghalaya
1071.90
17
Mizoram
698.78
18
Nagaland
795.20
19
Odisha
6327.92
20
Punjab
2525.32
21
Rajasthan
8421.38
22
Sikkim
542.22
23
Tamil Nadu
5700.44
24
Telangana
2937.58
25
Tripura
989.44
26
Uttar Pradesh
25069.88
27
Uttarakhand
1562.44
28
West Bengal
10513.46
TOTAL
139750.92