বিত্ত মন্ত্ৰালয়
কৰ হস্তান্তৰ হিচাপে কেন্দ্ৰই ৰাজ্যসমূহলৈ ১,৩৯,৭৫০ কোটি টকাৰ কিস্তি মুকলি কৰি দিলে
আজিৰ হস্তান্তৰিত ধনৰাশিৰ সৈতে ২০২৪-২৫ বিত্তীয় বৰ্ষৰ ১০ জুনলৈকে ৰাজ্যসমূহক মুঠ ২,৭৯,৫০০ কোটি টকা প্ৰদান কৰা হয়
10 JUN 2024 9:19PM by PIB Guwahati
বিত্ত মন্ত্ৰালয়ে জুন, ২০২৪ৰ বাবে হস্তান্তৰিত ধনৰাশি নিয়মীয়াকৈ আগবঢ়োৱাৰ উপৰিও এটা অতিৰিক্ত কিস্তি মুকলি কৰিদিয়াৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰে। এনেদৰে মুকলি কাৰ্য্যই চলিত মাহত ইয়াৰ পৰিমাণ ১,৩৯,৭৫০ কোটি টকালৈ বৃদ্ধি কৰে। ইয়াৰ ফলশ্ৰুতিত ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে উন্নয়ন আৰু মূলধনী ব্যয় ত্বৰান্বিত কৰিব পাৰিব।
২০২৪-২৫ৰ অন্তৱৰ্তীকালীন বাজেটত ৰাজ্যসমূহলৈ কৰ হস্তান্তৰৰ ক্ষেত্ৰত ১২,১৯,৭৮৩ কোটি টকাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে।
এই মুকলিৰ লগে-লগে ২০২৪ৰ ১০ জুনলৈকে ৰাজ্যসমূহলৈ আগবঢ়োৱা মুঠ ধনৰাশিৰ (২০২৪-২৫ বিত্তীয় বৰ্ষৰ বাবে) পৰিমাণ ২,৭৯,৫০০ কোটি টকা হয়।
নিম্ন-উল্লেখিত তালিকাত ৰাজ্য-ভিত্তিক এনে পৰিমাণ উল্লেখ কৰা হৈছেঃ
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য
১০ জুন, ২০২৪ত কৰ হস্তান্তৰ
১
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
৫৬৫৫.৭২
২
অৰুণাচল প্ৰদেশ
২৪৫৫.৪৪
৩
অসম
৪৩৭১.৩৮
৪
বিহাৰ
১৪০৫৬.১২
৫
চত্তীশগড়
৪৭৬১.৩০
৬
গোৱা
৫৩৯.৪২
৭
গুজৰাট
৪৮৬০.৫৬
৮
হাৰিয়ানা
১৫২৭.৪৮
৯
হিমাচল
১১৫৯.৯২
১০
ঝাৰখণ্ড
৪৬২১.৫৮
১১
কৰ্ণাটক
৫০৯৬.৭২
১২
কেৰালা
২৬৯০.২০
১৩
মধ্য প্ৰদেশ
১০৯৭০.৪৪
১৪
মহাৰাষ্ট্ৰ
৮৮২৮.০৮
১৫
মণিপুৰ
১০০০.৬০
১৬
মেঘালয়
১০৭১.৯০
১৭
মিজোৰাম
৬৯৮.৭৮
১৮
নাগালেণ্ড
৭৯৫.২০
১৯
ওড়িশা
৬৩২৭.৯২
২০
পঞ্জাৱ
২৫২৫.৩২
২১
ৰাজস্থান
৮৪২১.৩৮
২২
ছিকিম
৫৪২.২২
২৩
তামিল নাডু
৫৭০০.৪৪
২৪
তেলেংগানা
২৯৩৭.৫৮
২৫
ত্ৰিপুৰা
৯৮৯.৪৪
২৬
উত্তৰ প্ৰদেশ
২৫০৬৯.৮৮
২৭
উত্তৰাখণ্ড
১৫৬২.৪৪
২৮
পশ্চিম বংগ
১০৫১৩.৪৬
মুঠ
১৩৯৭৫০.৯২

Ministry of Finance
Centre releases Rs. 1,39,750 crore installment of Tax Devolution to States
With today's release, total Rs. 2,79,500 crore devolved to States for FY2024-25 till 10th June 2024
10 JUN 2024 9:19PM by PIB Delhi
It has been decided that apart from the regular release of the devolution amount for the month of June 2024, one additional instalment will be released. This release cumulatively amounts to Rs. 1,39,750 crore in the current month. This will enable State Governments to accelerate development and capital spending.
The Interim Budget 2024-25 has a provision of Rs. 12,19,783 crore towards devolution of taxes to States.
With this release, the total amount devolved (for FY 2024-25) to States till 10 June 2024 is Rs. 2,79,500 crore.
State-wise releases are shown below:
Sl.No.
State
Tax Devolved on 10th June, 2024
1
Andhra Pradesh
5655.72
2
Arunachal Pradesh
2455.44
3
Assam
4371.38
4
Bihar
14056.12
5
Chhattisgarh
4761.30
6
Goa
539.42
7
Gujarat
4860.56
8
Haryana
1527.48
9
Himachal
1159.92
10
Jharkhand
4621.58
11
Karnataka
5096.72
12
Kerala
2690.20
13
Madhya Pradesh
10970.44
14
Maharashtra
8828.08
15
Manipur
1000.60
16
Meghalaya
1071.90
17
Mizoram
698.78
18
Nagaland
795.20
19
Odisha
6327.92
20
Punjab
2525.32
21
Rajasthan
8421.38
22
Sikkim
542.22
23
Tamil Nadu
5700.44
24
Telangana
2937.58
25
Tripura
989.44
26
Uttar Pradesh
25069.88
27
Uttarakhand
1562.44
28
West Bengal
10513.46
TOTAL
139750.92