ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ ଟିକସ ହସ୍ତାନ୍ତର କିସ୍ତି ବାବଦରେ ୧,୩୯,୭୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ଦେଲେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର
ଟିକସ ହସ୍ତାନ୍ତର ବାବଦରେ ଓଡ଼ିଶାକୁ ମିଳିବ ୬୩୨୭ କୋଟି ୯୨ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା
ଆଜିର କିସ୍ତିକୁ ମିଶାଇ ୨୦୨୪-୨୫ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ପାଇଁ ୨୦୨୪ ଜୁନ୍ ୧୦ ତାରିଖ ସୁଦ୍ଧା ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ ମୋଟ ୨,୭୯,୫୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ହସ୍ତାନ୍ତର
10 JUN 2024 9:19PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ ଟିକସ ହସ୍ତାନ୍ତର କିସ୍ତି ବାବଦକୁ ଚଳିତ ମାସ ମୋଟ୍‌ ,୩୯,୭୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ୨୦୨୪ ଜୁନ୍ ମାସର ନିୟମିତ ବିତରଣ ରାଶି ପ୍ରଦାନ ବ୍ୟତୀତ ଗୋଟିଏ ଅତିରିକ୍ତ କିସ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରାଯିବଏହା ଦ୍ୱାରା ରାଜ୍ୟ ସରକାରମାନେ ବିକାଶ ଏବଂ ପୁଞ୍ଜି ବ୍ୟୟକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିପାରିବେ ।
ଟିକସ ହସ୍ତାନ୍ତର ବାବଦରେ ଓଡ଼ିଶାକୁ ୬୩୨୭ କୋଟି ୯୨ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ମିଳିବ ବୋଲି ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
୨୦୨୪-୨୫ ଅନ୍ତରୀଣ ବଜେଟରେ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ ଟିକସ ହସ୍ତାନ୍ତର ବାବଦରେ ୧୨,୧୯,୭୮୩ କୋଟି ଟଙ୍କା ପ୍ରଦାନ କରିବା ଲାଗି ବ୍ୟବସ୍ଥା ରହିଛି।
ଏହି କିସ୍ତି ଜାରି ହେବା ସହିତ ୧୦ ଜୁନ୍ ୨୦୨୪ ସୁଦ୍ଧା ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ (୨୦୨୪-୨୫ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ପାଇଁ) ମୋଟ ୨,୭୯,୫୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି।
ରାଜ୍ୟଭିତ୍ତିକ ଅର୍ଥରାଶି ପରିମାଣ ନିମ୍ନରେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି:
Sl.No.
State
Tax Devolved on 10th June, 2024
1
Andhra Pradesh
5655.72
2
Arunachal Pradesh
2455.44
3
Assam
4371.38
4
Bihar
14056.12
5
Chhattisgarh
4761.30
6
Goa
539.42
7
Gujarat
4860.56
8
Haryana
1527.48
9
Himachal
1159.92
10
Jharkhand
4621.58
11
Karnataka
5096.72
12
Kerala
2690.20
13
Madhya Pradesh
10970.44
14
Maharashtra
8828.08
15
Manipur
1000.60
16
Meghalaya
1071.90
17
Mizoram
698.78
18
Nagaland
795.20
19
Odisha
6327.92
20
Punjab
2525.32
21
Rajasthan
8421.38
22
Sikkim
542.22
23
Tamil Nadu
5700.44
24
Telangana
2937.58
25
Tripura
989.44
26
Uttar Pradesh
25069.88
27
Uttarakhand
1562.44
28
West Bengal
10513.46
TOTAL
139750.92

Ministry of Finance
Centre releases Rs. 1,39,750 crore installment of Tax Devolution to States
With today's release, total Rs. 2,79,500 crore devolved to States for FY2024-25 till 10th June 2024
10 JUN 2024 9:19PM by PIB Delhi
It has been decided that apart from the regular release of the devolution amount for the month of June 2024, one additional instalment will be released. This release cumulatively amounts to Rs. 1,39,750 crore in the current month. This will enable State Governments to accelerate development and capital spending.
The Interim Budget 2024-25 has a provision of Rs. 12,19,783 crore towards devolution of taxes to States.
With this release, the total amount devolved (for FY 2024-25) to States till 10 June 2024 is Rs. 2,79,500 crore.
State-wise releases are shown below:
Sl.No.
State
Tax Devolved on 10th June, 2024
1
Andhra Pradesh
5655.72
2
Arunachal Pradesh
2455.44
3
Assam
4371.38
4
Bihar
14056.12
5
Chhattisgarh
4761.30
6
Goa
539.42
7
Gujarat
4860.56
8
Haryana
1527.48
9
Himachal
1159.92
10
Jharkhand
4621.58
11
Karnataka
5096.72
12
Kerala
2690.20
13
Madhya Pradesh
10970.44
14
Maharashtra
8828.08
15
Manipur
1000.60
16
Meghalaya
1071.90
17
Mizoram
698.78
18
Nagaland
795.20
19
Odisha
6327.92
20
Punjab
2525.32
21
Rajasthan
8421.38
22
Sikkim
542.22
23
Tamil Nadu
5700.44
24
Telangana
2937.58
25
Tripura
989.44
26
Uttar Pradesh
25069.88
27
Uttarakhand
1562.44
28
West Bengal
10513.46
TOTAL
139750.92