ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না অন্তরাস্ত্রিয় য়োগ দিবস মীদিয়া সম্মান – ২০২৪গী ৩শুবা ইদিসন লাউথোকখ্রে
তোঙান তোঙানবা লোলগী তেলিভিজন, রেদিও, অমসুং প্রিন্ত মীদিয়াদা মনা ৩৩ লান্থোক্কদৌরি
মনা অসিনা য়োগগী পাউজেল শন্দোকপদা মীদিয়ানা লৌরিবা থৌদাংবু শকখঙলি
11 JUN 2024 5:39PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং (I&B) মন্ত্রালয়না অন্তরাস্ত্রিয় য়োগ দিবস মীদিয়া সম্মান – ২০২৪গী অহুমশুবা ইদিসন লাউথোকখ্রে‍। ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংদা য়োগগী পাউজেল শন্দোকপদা মীদিয়ানা লৌরিবা অফবা শক্লোন অমসুং থৌদাংবু শকখঙলদুনা, মন্ত্রালয়না জুন ২০১৯দা অহান্বা অন্তরাস্ত্রিয় য়োগ দিবস মীদিয়া সম্মান পীবা হৌখিবনি‍।
অন্তরাস্ত্রিয় য়োগ দিবস মীদিয়া সম্মান – ২০২৪গী মখাদা, ভারতকী লোন কুননিথোই অমসুং ইংলিস লোন্দা শন্দোকপা প্রিন্ত, তেলিভিজন, অমসুং রেদিওদা কাঙলুপ অহুমদা মনা কুন্থ্রাহুমদোই লান্থোক্কনি‍।
১. “বেস্ত মীদিয়া কভরেজ ইন য়োগ ইন নিউজপেপর” কাঙলুপগী মখাদা ভারতকী লোল ২২ অমসুং ইংলিস লোন্দা মনা ১১ লান্থোক্কনি
২. “বেস্ত মীদিয়া কভরেজ ইন য়োগ ইন ইলেক্ত্রোনিক বীদিয়া (তিভি)” কাঙলুপগী মখাদা ভারতকী লোল ২২ অমসুং ইংলিস লোন্দা মনা ১১ লান্থোক্কনি
৩. “বেস্ত মীদিয়া কভরেজ ইন য়োগ ইন ইলেক্ত্রোনিক মীদিয়া (রেদিও)” কাঙলুপগী মখাদা ভারতকী লোল ২২ অমসুং ইংলিস লোন্দা মনা ১১ লান্থোক্কনি
মালেমগী য়োগ নুমিৎ
চহি খুদিংগী জুন ২১দা পাঙথোকপা মালেমগী য়োগ নুমিৎনা মালেম পুম্বদা মশা মউ ফনা অমসুং তিঞ্জং কায়জঙদনা লৈবগী মীয়ামগী ইহৌ অমা পুরক্লে‍। মসিগী হকচাঙ, পুক্নিং, অমসুং ৱাখলবু মশা ফনা থম্বদা মপুং ওইনা চঙশিল্লিবা মচৎ অসিনা মীয়ামগী পুক্নিং মশক থোক্না চিংশিন্দুনা, মালেমগী ওইবা থৌওং অমা ওইহল্লি‍। ভারত মনুং অমসুং মপান অনিমক্তা য়োগগী পাউজেল শন্দোকপদা মীদিয়ানা মরুওইবা থৌদাং অমা য়ারি‍। মরম অসিনা, হায়রিবা অরিবা মতমগী থৌওং অমসুং মসিগী মশিং থিঙমদ্রবা কান্নবশিংবু য়োকখৎপদা মীদিয়াদা লৈরিবা চাউরবা মতিক অমসুং থৌদাংবু মশক খঙবা হায়বসি মরুওই‍।
AYDMS রিকম্মেন্দেসন অমসুং চৎন-পথাপশিং
অখন্নবা মেদল/প্লেক/ত্রোফী অমসুং সাইতেসন অমা য়াওবা মনা অসি মনীং মখা তম্বা জুরী অমনা রিকম্মেন্দ তৌবনি‍। মনা অসিগীদমক I&B মন্ত্রালয়দা রেজিস্ত্রেসন তৌবা/পর্মিসন লৈবা প্রিন্ত মীদিয়া, রেদিও, অমসুং তেলিভিজনগী লমদা থবক তৌরিবা মীদিয়া হাউস/কম্পেঈ পুম্নমক্না থাবা য়াই‍।
চৎন-পথাপকী মতুং ইন্না, মীদিয়া হাউসশিংনা নোমিনেসনগী মচা খায়বা ৱারোলশিং অপিবা ফোর্মেত অমদা, জুন ১২, ২০২৪ দগী জুন ২৫, ২০২৪ ফাওবদা শেমখিবা নৎত্রগা ফোঙখিবা আর্তিকল(শিং)গী মরী লৈনবা ক্লিপ্পিংশিং নৎত্রগা শন্দোকখিবা ওদিও/ভিদিও কন্তেন্তশিংগা লোয়ননা থাজিল্লকপা য়াগনি‍। এন্ত্রীশিং থাজিল্লকপগী অরোয়বা মতম জুলাই ৮, ২০২৪নি‍। মচা খায়বা চৎন-পথাপশিং প্রেস ইন্ফোর্মেসন ব্যুরো (https://pib.gov.in/indexd.aspx) অমসুং I&B মন্ত্রালয়গী (https://mib.gov.in/sites/default/files/AYDMS%20Guidelines%202024_0.pdf ) ওফিসিএল ৱেবসাইত্তা ফংগনি‍।
AYDMS ২শুবা ইদিসন – ২০২৩
মনা অসিগী অহান্বা ইদিসন জনুৱারী ৭, ২০২০দা লান্থোকখি‍। AYDMS ২শুবা ইদিসন – ২০২৩গী মনা হৌজিক ফাওবা লান্থোক্ত্রি‍। মমাঙ চহিগী AYDMS (২শুবা ইদিসন)গী অথোইবশিংগী মফমদসু চহি অসিগী হায়বদি AYDMS (৩শুবা ইদিসন)গী অথোইবশিংগা লোয়ননা মনা লান্থোক্কনি‍।

Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of Information and Broadcasting announces 3rd Edition of Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman – 2024
33 Sammans to be awarded to Television, Radio, and Print Media across various languages
Awards recognize contribution of Media in spreading message of Yoga
11 JUN 2024 5:39PM by PIB Delhi
Ministry of Information and Broadcasting (I&B) has announced the third edition of Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman 2024. Acknowledging the positive role and responsibility of media in disseminating the message of Yoga in India and abroad, the Ministry had instituted the first Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman (AYDMS) in June 2019.
Under the Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman 2024, thirty-three Sammans will be given out under three categories viz Print, Television, and Radio in twenty-two Indian languages and English:
1. 11 Sammans in 22 Indian languages and English – to be conferred under the category “Best Media Coverage in Yoga in Newspaper”
2. 11 Sammans in 22 Indian languages and English – to be conferred under the category “Best Media Coverage in Yoga in Electronic Media (TV)”
3. 11 Sammans in 22 Indian languages and English – to be conferred under the category “Best Media Coverage in Yoga in Electronic Media (Radio)”
International Day of Yoga
International Day of Yoga, celebrated on June 21 every year, has kindled a mass movement to promote health and well-being across the globe. Its holistic approach to physical, mental, and spiritual well-being has garnered significant interest, making it a global phenomenon. Media plays an instrumental role in amplifying the message of yoga, both within India and abroad. Hence, it is crucial to recognize the immense power and responsibility that the media holds in promoting this ancient practice and its numerous benefits.
AYDMS Recommendation and Guidelines
The Samman, comprising a special medal/plaque/trophy and a citation, is recommended by an independent Jury. The awards are open to all Media Houses/Companies engaged in Print Media, Radio, and Television having registration/permission of the Ministry of I&B.
As per the guidelines, Media Houses can submit details of nominations in a prescribed format along with relevant clippings of article(s) created and published or audio/visual content telecast/broadcast made during the period 12th June 2024 to 25th June 2024. The last date for entries is 8th July 2024. Detailed guidelines can be found on the websites of Press Information Bureau (https://pib.gov.in/indexd.aspx) and Ministry of I&B (https://mib.gov.in/sites/default/files/AYDMS%20Guidelines%202024_0.pdf )
AYDMS 2nd Edition – 2023
The first edition of the awards was conferred on 7th January, 2020. The Sammans for AYDMS 2nd Edition – 2023 has not yet been conferred. The winners of last year’s AYDMS (2nd Edition) will also be conferred the Sammans along with the winners of this year i.e. AYDMS (3rd Edition).