প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
বাংলাদেসকী প্রধান মন্ত্রী সৈখ হসিনানা প্রধান মন্ত্রী মোদী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
হৌখিবা চহি ১০দা লৈবাক অনিগী মরীশিং শিংথাবা য়ানা ফগৎলকখিবা অদু মখোয়না ফোঙদোকখি
অচেৎ মরী মখা তানা চৎথনবা লুচিংবা অনিমক্না থাজবা থমখি
05 JUN 2024 10:13PM by PIB Imphal
১৮শুবা লোক সভা মীখলশিংদা এন.দি.এনা মাইপাকপগীদমক বাংলাদেসকী প্রধান মন্ত্রী সৈখ হসিনানা তেলিফোন তৌরক্তুনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী মোদী থাগৎলকখিবা অহানবা মপান লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংগী মরক্তা প্রধান মন্ত্রী সৈখ হসিনা য়াওখি অমসুং মসিনা লুচিংবা অনিগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরী অমসুং অমগা অমগা শৌগৎনবগী মমি তাখি।
বিকসিত ভারত ২০৪৭ অমসুং স্মার্ত বাংলাদেস ২০৪১গী ভিজন মখাদা পান্দম ফংনবা পুৱারি ওইরবা অমসুং অচেৎপা মরীশিং মখা তানা ফগৎহন্না পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়ায়না লুচিংবা অনিনা ৱাশকখি।
হৌখিবা চহি ১০দা লৈবাক অনিমক্কী মীয়ামগী পুন্সিদা শিংথানিঙাই ওইনা ফিবম ফগৎলকপা অদু মখোয়না থাগৎপা ফোঙদোক্নখি অমসুং শেন-থুম, চাউখৎ-থৌরাং, ইনর্জি সেকুরিতি, লম্বী-থোং, দিজিতেলগী মরী অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা হিরম খুদিংমক্তা অওনবা পুরকপা হেনগৎহন্নবা থাজবা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
Bangladesh Prime Minister Sheikh Hasina congratulates PM Modi
They acknowledged significant achievement in bilateral relations in the last decade
Both leaders looked forward to continued strengthened partnership
05 JUN 2024 10:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi received a congratulatory telephone call from the Prime Minister of the People's Republic of Bangladesh, H.E. Sheikh Hasina for the victory of NDA in the 18th Lok Sabha elections.
Prime Minister Sheikh Hasina was among the first foreign leaders to congratulate the Prime Minister, reflecting the warmth and personal rapport between the two leaders.
The two leaders pledged to continue working together to further deepen the historic and close ties under the renewed mandate towards achieving under the vision of Viksit Bharat 2047 and Smart Bangladesh 2041.
They acknowledged the significant improvements achieved in the lives of the people of both countries in the last decade and looked forward to further enhancing the transformative relationship across all domains that include economic and development partnership, energy security, connectivity including digital linkages and people-to-people contacts among others.