ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଟି-୨୦ ବିଶ୍ୱକପ୍ ମ୍ୟାଚ୍ ପ୍ରସାରଣ କରିବ ଦୂରଦର୍ଶନ
ସଚିବ ସଞ୍ଜୟ ଜାଜୁ ଏବଂ ପ୍ରସାର ଭାରତୀର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ନବନୀତ କୁମାର ସେହଗଲ ଟି-୨୦ ବିଶ୍ୱକପ୍ ପାଇଁ ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ସଙ୍ଗୀତ ଓ ପ୍ରମୋର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି
ପ୍ୟାରିସ ଅଲିମ୍ପିକ୍ସ ଗେମ୍ସ ୨୦୨୪ ଏବଂ ୱିମ୍ବଲଡନ ୨୦୨୪ ସମେତ ପ୍ରମୁଖ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡ଼ା ଇଭେଣ୍ଟର ପ୍ରସାରଣ କରିବ ଦୂରଦର୍ଶନ
03 JUN 2024 6:47PM by PIB Bhubaneswar
ଜୁନ୍ ୨ ତାରିଖରୁ ୱେଷ୍ଟଇଣ୍ଡିଜ୍ ଓ ଆମେରିକାରେ ଆୟୋଜିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଟି-୨୦ ବିଶ୍ବକପ୍ କୁ ଡିଡି ଫ୍ରି ଡିସ୍ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବ ବୋଲି ପ୍ରସାର ଭାରତୀ ଆଜି ଘୋଷଣା କରିଛି। ଦୂରଦର୍ଶନ ଟି-୨୦ ବିଶ୍ବ କପର ହାଇ ପ୍ରୋଫାଇଲ୍ କଭରେଜ୍ ଫଲୋ ଅପ୍ କରିବ ଏବଂ ଅନେକ ପ୍ରମୁଖ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡ଼ା ଇଭେଣ୍ଟର ପ୍ରସାରଣ କରିବ। ଏଥିରେ ପ୍ୟାରିସ୍ ଅଲିମ୍ପିକ୍ସ ଗେମ୍ସ ୨୦୨୪ (୨୬ ଜୁଲାଇ-୧୧ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୪), ପ୍ୟାରିସ୍ ପାରାଲିମ୍ପିକ୍ ଗେମ୍ସ (୨୮ ଅଗଷ୍ଟ-୮ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୪), ଭାରତ ବନାମ ଜିମ୍ବାୱେ ମଧ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କ୍ରିକେଟ୍ ସିରିଜ୍ (୬ ଜୁଲାଇ-୧୪ ଜୁଲାଇ ୨୦୨୪) ଏବଂ ଭାରତ ବନାମ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା (୨୭ ଜୁଲାଇ-୭ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୪ ) ଏବଂ ଫ୍ରେଞ୍ଚ ଓପନ୍ ୨୦୨୪ ର ମହିଳା ଓ ପୁରୁଷ ଫାଇନାଲ୍ (୮ ଓ ୯ ଜୁନ୍ ୨୦୨୪) ଏବଂ ୱିମ୍ବଲଡନ୍ ୨୦୨୪ (ଜୁଲାଇ ୧୩ ଓ ୧୪) ଲାଇଭ୍/ ଡେଫରଡ୍ ଲାଇଭ୍ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ରହିଛି।
ପ୍ରସାର ଭାରତୀର ସିଇଓ ଗୌରବ ଦ୍ୱିବେଦୀ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଗଣମାଧ୍ୟମ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା ସମୟରେ ଏହି ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଆଲୋଚନା ସମୟରେ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବ ସଞ୍ଜୟ ଜାଜୁ, ପ୍ରସାର ଭାରତୀର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ନବନୀତ କୁମାର ସେହଗଲ, ପ୍ରସାର ଭାରତୀର ସିଇଓ ଗୌରବ ଦ୍ୱିବେଦୀ ଏବଂ ଦୂରଦର୍ଶନର ଡିଜି କାଞ୍ଚନ ପ୍ରସାଦ ଶ୍ରୀ ସୁଖବିନ୍ଦର ସିଂ ଗାଇଥିବା ଟି-୨୦ ବିଶ୍ୱକପ୍ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସଙ୍ଗୀତ 'ଜଜବା'ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଖ୍ୟାତ କାହାଣୀକାର ଶ୍ରୀ ନୀଲେଶ ମିଶ୍ରଙ୍କ ସ୍ୱରରେ ବର୍ଣ୍ଣିତ ଗାଲା ଟି-୨୦ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଏକ ପ୍ରମୋର ମଧ୍ୟ ସଚିବ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଥିଲେ।
ସୂଚନାଯୋଗ୍ୟ, ଦୂରଦର୍ଶନ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସରେ ସେମାନଙ୍କ ବିଷୟବସ୍ତୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଏନବିଏ ଏବଂ ପିଜିଟିଏ ଭଳି ଅଗ୍ରଣୀ ବିଶ୍ୱ କ୍ରୀଡ଼ା ସଂଗଠନ ସହ ବୁଝାମଣା କରିଛି। ଏନବିଏର ଲୋକପ୍ରିୟ ଇ-ସ୍ପୋର୍ଟସ ସମ୍ପତ୍ତି ଏନବିଏ ୨କେ ଲିଗ୍ ମ୍ୟାଚ୍ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସ ଚ୍ୟାନେଲରେ ପ୍ରସାରିତ ହେଉଛି ।
ପ୍ରସାର ଭାରତୀ ଏହାର କ୍ରୀଡ଼ା ଚ୍ୟାନେଲରେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ରୀଡ଼ା ଲିଗ୍ ଏବଂ ପ୍ରପର୍ଟିକୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ କ୍ରୀଡ଼ା ସଂଗଠନ ଏବଂ ଏଜେନ୍ସି ସହିତ ଆଲୋଚନାର ଆଗୁଆ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଅଛି । ଯେତେବେଳେ ଆମେ ଏହି ଭାଗିଦାରୀକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବୁ ସେତେବେଳେ ଆମେ ଗଣମାଧ୍ୟମକୁ ଅପଡେଟ୍ କରିବୁ ।
ମଙ୍ଗଳବାର ଗଣତି ପ୍ରକ୍ରିୟା ପାଇଁ ଉଭୟ ଦୂରଦର୍ଶନ ଓ ଅଲ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ରେଡିଓ ପକ୍ଷରୁ କରାଯାଇଥିବା ବ୍ୟାପକ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସମ୍ପର୍କରେ ଶ୍ରୀ ଗୌରବ ଦ୍ୱିବେଦୀ ଉପସ୍ଥିତ ଜନତାଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ।
ଗତ ବର୍ଷ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସ ପକ୍ଷରୁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ବହୁକ୍ରୀଡ଼ା ଇଭେଣ୍ଟର ପ୍ରଯୋଜନା ଓ ପ୍ରସାରଣ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହା ମଧ୍ୟରେ ଅଷ୍ଟଲକ୍ଷ୍ମୀରେ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ କ୍ରୀଡ଼ା (ଉତ୍ତର ପୂର୍ବର ୮ଟି ରାଜ୍ୟ), ତାମିଲନାଡୁରେ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ା, ଗୋଆରେ ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡ଼ା, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ପାରା ଗେମ୍ସର ଉଦଘାଟନୀ ସଂସ୍କରଣ ଏବଂ ଗୁଲମାର୍ଗ ଏବଂ ଲେହରେ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଶୀତକାଳୀନ କ୍ରୀଡ଼ା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସରେ ଏହାର ପ୍ରସାରଣ ବ୍ୟତୀତ ଏହି ଗେମ୍ ଗୁଡ଼ିକର ଫିଡ୍ ଦେଶର ପ୍ରମୁଖ ଘରୋଇ ଚ୍ୟାନେଲ୍ ଯଥା ଷ୍ଟାର ସ୍ପୋର୍ଟସ୍, ଜିଓ ସିନେମା ଏବଂ ସୋନି ନେଟୱାର୍କ ସହିତ ସେୟାର କରାଯାଇଥିଲା।
ଦୂରଦର୍ଶନ ଦଳ ଚୀନରେ ଚାଲିଥିବା ହାଙ୍ଗଜୋ ଏସୀୟ କ୍ରୀଡ଼ାର ଉଭୟ ପୁରୁଷ ଓ ମହିଳା କ୍ରିକେଟ୍ ମ୍ୟାଚ୍ ର ୱାର୍ଲ୍ଡ ଫିଡ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥିଲା। ଗ୍ରାଉଣ୍ଡ ଜିରୋରୁ ଡିଡି ଟିମ୍ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରସ୍ତୁତ ୱାର୍ଲ୍ଡ ଫିଡ୍ ଏସିଆର ଅନେକ ଦେଶରେ ପ୍ରସାରିତ ହୋଇଥିଲା।
ଅଗଷ୍ଟ, ୨୦୨୩ରେ ଭାରତୀୟ କ୍ରିକେଟ୍ ଦଳର ୱେଷ୍ଟଇଣ୍ଡିଜ୍ ଗସ୍ତ ପାଇଁ ଦୂରଦର୍ଶନର ସମସ୍ତ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ପାଇଁ ଲିନିୟର ଟେଲିଭିଜନ ଅଧିକାର ଥିଲା। ଇଂରାଜୀ ଏବଂ ହିନ୍ଦୀରେ ଭାଷଣ ବ୍ୟତୀତ ଏହି ଧାରାବାହିକରେ ଖେଳାଯାଇଥିବା ସୀମିତ ଓଭର ମ୍ୟାଚ୍ ଗୁଡ଼ିକର ଫିଡ୍ ଭୋଜପୁରୀ, ତାମିଲ, ତେଲୁଗୁ, ବଙ୍ଗଳା ଏବଂ କନ୍ନଡ ଭଳି ଆଞ୍ଚଳିକ ଭାଷାରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ଦୂରଦର୍ଶନ ନେଟୱାର୍କର ବିଭିନ୍ନ ଆଞ୍ଚଳିକ ଚ୍ୟାନେଲରେ ପ୍ରସାରଣ କରାଯାଇଥିଲା ।
ଦୂରଦର୍ଶନ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସରେ ସେମାନଙ୍କ ବିଷୟବସ୍ତୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ପାଇଁ ଏନବିଏ ଏବଂ ପିଜିଟିଏ ପରି ଅଗ୍ରଣୀ ବିଶ୍ୱ କ୍ରୀଡ଼ା ସଂସ୍ଥା ସହିତ ବୁଝାମଣାରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏନବିଏର ଲୋକପ୍ରିୟ ଇ-ସ୍ପୋର୍ଟସ ପ୍ରପର୍ଟି ଏନବିଏ ୨କେ ଲିଗ୍ ମ୍ୟାଚ୍ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସ ଚ୍ୟାନେଲରେ ପ୍ରସାରିତ ହେଉଛି ।
ୱେଷ୍ଟଇଣ୍ଡିଜ୍ ଏବଂ ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ଆମେରିକାରେ ହେବାକୁ ଥିବା ଆଗାମୀ ଟି-୨୦ ବିଶ୍ୱକପ୍ (ଜୁନ୍ ୨ ରୁ ୨୯ ଜୁନ୍ ୨୦୨୪) ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଦୂରଦର୍ଶନ ନେଟୱାର୍କ ଏହାର ଡିଡି ଫ୍ରି ଡିସ୍ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ପ୍ରସାର ଭାରତୀରେ, ସାର୍ବଜନୀନ ବ୍ରଡକାଷ୍ଟର ଭାବରେ ମିଡିଆ- ପ୍ରିଣ୍ଟ, ଡିଜିଟାଲ ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକସକୁ ଆମର ଆଗାମୀ ଯାତ୍ରାରେ ମୂଲ୍ୟବାନ ଅଂଶୀଦାର ଭାବରେ ବିବେଚନା କରିଥାଏ।
ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସକୁ ଦେଖନ୍ତୁ
ଟାଟା ସ୍କାଏ ଚ୍ୟାନେଲ୍ ନଂ. 453
ସନ୍ ଡାଇରେକ୍ଟ ଚ୍ୟାନେଲ୍ ନଂ. 510
ହାଥ୍‌ ୱେ ଚ୍ୟାନେଲ୍ ନଂ. 189
ଡେନ୍ ଚ୍ୟାନେଲ୍ ନଂ. 425
ଏୟାରଟେଲ୍ ଡିଜିଟାଲ୍ ଟିଭି ଚ୍ୟାନେଲ୍ ନଂ. 298
ଡି2ଏଚ୍ ଚ୍ୟାନେଲ୍ ନଂ. 435
ଫ୍ରି ଡିସ୍ ଚ୍ୟାନେଲ୍ ନଂ. 79
ଡିସ୍ ଟିଭି ଚ୍ୟାନେଲ୍ ନଂ. 435
ସୋସିଆଲ୍ ମିଡିଆରେ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସକୁ ଫଲୋ କରନ୍ତୁ
ଟ୍ବିଟର -@ddsportschannel
ଫେସବୁକ୍ - Doordarshansports
ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମ୍ - doordarshansports

Ministry of Information & Broadcasting
Doordarshan to telecast T20 World Cup matches
Secretary Shri Sanjay Jaju and Chairman, Prasar Bharati Shri Navneet Kumar Sehgal launch special Anthem and Promo for T20 World Cup
Doordarshan to telecast major global international sporting events including Paris Olympics Games 2024 and & Wimbledon 2024
03 JUN 2024 6:47PM by PIB Delhi
Prasar Bharati has today announced that it will telecast the T20 World Cup being organised in West Indies and USA starting 2nd June on DD Free Dish platform. Doordarshan will follow up the high profile coverage of T20 WOrld Cup with a line up of telecast of a number of major global international sporting events. This includes Live/ deferred live and highlights of the Paris Olympics Games 2024(26th July-11th August 2024), Paris Paralympic Games (28th August- 8th September 2024), International Cricket Series between India Vs Zimbabwe (6th July -1th July 2024) and India Vs Sri Lanka (27th July -7th August 2024) and Ladies and Men’s finals of the French Open 2024 (8th & 9th June 2024) & Wimbledon 2024 (13th & 14th July 2024).
The announcement was made by CEO Prasar Bharati, Shri Gaurav Dwivedi during an interaction with the media in New Delhi today. During the interaction, Secretary, Ministry of Information and Broadcasting, Shri Sanjay Jaju along with Chairman, Prasar Bharati Shri Navneet Kumar Sehgal, CEO, Prasar Bharati Shri Gaurav Dwivedi and DG, Doordarshan, Ms Kanchan Prasad, launched a special anthem ‘Jazba’ for the T20 World Cup sung by Shri Sukhwinder Singh. The Secretary also launched a promo of the gala T20 event narrated in the voice of the famous story teller Shri Neelesh Misra.
It is noteworthy that Doordarshan has reached an understanding with leading global sports bodies like NBA and PGTA for showcasing their content on DD Sports. NBA’s popular e-sports property NBA 2K League matches are telecast on DD Sports Channel.
Prasar Bharati is in advanced stages of negotiations with different sports bodies and agencies to showcase different sports leagues and properties on its sports channel. We will be updating the media as and when we firm up these partnerships.
Shri Gaurav Dwivedi also informed the gathering about the elaborate arrangements made by both Doordarshan and All India Radio for the counting process on Tuesday.
During the last year, DD Sports produced and telecast a number of multi sporting events spread across the country. This included, Khelo India University Games in Astalakshmi (the eight states of North East), Khelo India Youth Games in Tamil Nadu, National Games in Goa, inaugural edition of Khelo India Para Games in New Delhi and Khelo India Winter Games in Gulmarg and Leh. Apart from its telecast on DD Sports, the feed of these games was shared with the leading private channels of the country like Star Sports, Jio Cinema and Sony Network.
Doordarshan team produced the World Feed of the cricket matches of the Hangzhou Asian Games in China- both men and women cricket matches. The world feed produced by the DD team from ground zero was telecast in a number of countries of Asia.
Doordarshan had the linear television rights for all the platforms for the Indian Cricket Team tour of West Indies in August, 2023. Apart from commentary in English and Hindi, the feed of the limited over matches played in the series were also produced in the regional languages like Bhojpuri, Tamil, Telugu, Bengali and Kannada and they were telecast on different regional channels of Doordarshan Network.
Doordarshan has reached an understanding with leading global sports bodies like NBA and PGTA for showcasing their content on DD Sports. NBA’s popular e-sports property NBA 2K League matches are telecast on DD Sports Channel.
Starting with the upcoming T20 World Cup in West Indies and USA (2nd June to 29th June 2024), Doordarshan Network on its DD Free dish platform Prasar Bharati, as the public broadcaster considers media- print, digital and electronic as the valued stakeholders in our journey ahead.
WATCH DD SPORTS ON
TATA SKY CH. NO. 453
SUN DIRECT CH.NO 510
HATHWAY CH NO 189
DEN CH NO 425
AIRTEL DIGITAL TV CH.NO 298
D2H CH.NO 435
FREE DISH CH. NO. 79
DISH TV CH. NO. 435
FOLLOW DD SPORTS ON SOCIAL MEDIA ON
TWITTER- @ddsportschannel
FACEBOOK- Doordarshansports
Instagram- doordarshansports