ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
দুরদর্সন্না তি-২০ ৱার্ল্দ কপ মেতচশিং শন্দোক্কনি
প্রসার ভারতিগী সেক্রেতরি শ্রী সঞ্জয় জাজু অমসুং চিয়ার্মেন শ্রী নবনীত কুমার সেহগালনা তি-২০ ৱার্ল্দ কপকী অখন্নবা এন্থেম অমসুং প্রোমো হৌদোকখ্রে
পেরিস ওলেম্পিক ২০২৪ অমসুং ৱিমব্লেদন ২০২৪ য়াওনা মালেমগী মরুওইবা শান্নবগী থৌরমশিং দুরদর্সন্না শন্দোক্কনি
03 JUN 2024 6:47PM by PIB Imphal
জুন ২ দগী হৌদুনা য়ু.এস.এ অমসুং ৱেস্ত ইন্দিসদা পাংথোক্লিবা তি-২০ ৱার্ল্দ কপ দি.দি দিস প্লেতফোর্মদা শন্দোক্কনি হায়না ঙসি প্রাসার ভারতিনা লাউথোকখ্রে। দুরদর্সন্না তি-২০ ৱার্ল্দ কপ শন্দোকপগা লোয়ননা মালেমগী অচৌবা শান্নবগী থৌরমশিং শন্দোক্নবা ঙাইদুনা লৈরি। থৌরমশিংগী মনুংদা পেরিস ওলেম্পিক গেমস ২০২৪(জুলাই ২৬-ওগস্ত ১১,২০২৪গী লাইভ/দিফর লাইভ অমসুং হাইলাইতশিং, পেরিস পেরালেম্পিক্স গেমস(ওগস্ত ২৮-সেপ্তেম্বর ৮,২০২৪), ভারত অমসুং জিমবাবৱেগী মরক্তা ইন্তরনেসনেল ক্রিকেত সেরিজ(জুলাই ৬-জুলাই ১১,২০২৪) অমসুং ভারত অমসুং শ্রীলঙ্কাগী মরক্তা ক্রিকেত সেরিজ(জুলাই ২৭-ওগস্ত ৭,২০২৪) অমসুং ফ্রেঞ্চ ওপন ২০২৪(জুন ৮-জুন ৯,২০২৪) অমসুং ৱিমব্লেদন ২০২৪(জুলাই ১৩ অমসুং জুলাই ১৪,২০২৪)গী নুপী অমসুং নুপাগী ফাইনেল মেতচশিং য়াওরি।
ঙসি নিউ দিল্লিদা পাউমীশিংগা উনবা অমদা প্রাসার ভারতিগী সি.ই.ও শ্রী গৌরব দ্বিবেদিনা লাউথোকখিবনি। উনবা অদুদা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি শ্রী সঞ্জয় জাজু অমসুং প্রাসার ভারতিগী চিয়ার্মেন অ্রী নবনিত কুমার সেহগাল, প্রাসার ভারতিগী সি.ই.ও শ্রী গৌরব দ্বিবেদি অমসুং দুরদর্সনগী দি.জি কানচন প্রসাদনা শ্রী সুখবিন্দর সিংহনা শকপা তি-২০ ৱার্ল্দ কপগী অখন্নবা এন্থেম ‘জাজবা’ হৌদোকখি। মমিং লৈরবা ৱারি লিবা শ্রী নিলেস মিশ্রাগী খোঞ্জেলদা তি-২০ থৌরমগী প্রোমো অমশু সেক্রেতরিনা হৌদোকখি।
খঙজিবা য়াবদি দুরদর্সন্না মালেমগী মরুওইবা শান্নবগী লুপশিং হায়বদি এন.বি.এ অমসুং পি.জি.তি.এগা মখোয়গী থৌরমশিং দি.দি স্পোর্তসতা উৎনবা য়ানবা পুরকখ্রে। এন.বি.এগী মমিং লৈরবা ই-স্পোর্তস এন.বি.এ ২কে লিগ মেতচশিং দি.দি স্পোর্তস চেন্নেলদা শন্দোক্কনি। মসিগী স্পোর্তস চেন্নেলদা তোঙান-তোঙানবা লিগশিং উৎনবা প্রাসার ভারতিনা তোঙান-তোঙানবা এজেন্সিশিং অমসুং শান্নবগী বোদিশিংগা ৱারি শানবগী থবকশিং খুমাঙ চাউশিনবগী থাক্তা লৈরে।
শ্রী গৌরব দ্বিবেদিনা হায়খি লৈবাকপোকপা নুমিত্তা ভোৎ মশিং থিবগী পাউ দুরদর্সন অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিওনা শন্দোক্নবা মপুংফানা শেম-শাবা লোইরে।
হৌখিবা চহিদা, দি.দি স্পোর্তসনা লৈবাক শীনবা থুংনা তোঙান-তোঙানবা শান্নবগী থৌরমশিং পুথোকখি অমসুং শন্দোকখি। মসিগী মনুংদা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতি গেমস(অৱাং-নোংপোক্কী রাজয় নিপাল), তামিল নাদুদা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস, গৱাদা নেসনেল গেমস, নিউ দিল্লিদা খেলো ইন্দিয়া পেরা গেমস হৌদোকপা অমসুং গুলমার্গ অমসুং লেহদা খেলো ইন্দিয়া ৱিন্তর গেমসনি। থৌরমশিং অসি দি.দি স্পোর্তসতা শন্দোকপগী মথক্তা, হায়রিবা গেমশিং অসি লৈবাক অসিগী লনাই চেন্নেলশিং হায়বদি স্তার স্পোর্তস, জিও সেনিমা অমসুং সোনি নেতৱার্কতা শন্দোকখি।
চাইনাদা পাংথোকখিবা হাংঝৌ এসিয়ান গেমসতা নুপা অমসুং নুপীগী ক্রিকেত মেতচশিংগী ৱাল্দঘ ফিদ দুরদর্সন তিমনা পুথোকখি। দি.দি তিম্না পুথোকপা ৱার্ল্দ ফিদ এসিয়াগী লৈবাক খরদা শন্দোকখি।
ওগস্ত ২০২৩ দা ভারতকী ক্রিকেত তিমগী ৱেস্ত ইন্দিজ তুরগীদমক প্লেতফোর্ম খুদিংমক্তা দুরদর্সন্না তেলিবিজন রাইতশিং পায়খি। ইংলিস অমসুং হিন্দীদা কমেন্তরি পীবগী মথক্তা, সেরিজ অসিগী অকক্নবা ওভরগী মেতচশিং লম লমগী লোলশিং হায়বদি ভোজপুরি, তামিল, তেলুগু, বেঙ্গালি অমসুং কন্নরাদা শন্দোকখি অমসুং মেতচশিং অদু দি.দি নেতৱার্ককী তোঙান-তোঙানবা রিজনেল চেন্নেলশিংদা শন্দোকখি।
দুরদর্সন্না মালেমগী মরুওইবা শান্নবগী লুপশিং হায়বদি এন.বি.এ অমসুং পি.জি.তি.এগা মখোয়গী থৌরমশিং দি.দি স্পোর্তসতা উৎনবা য়ানবা পুরকখ্রে। এন.বি.এগী মমিং লৈরবা ই-স্পোর্তস এন.বি.এ ২কে লিগ মেতচশিং দি.দি স্পোর্তস চেন্নেলদা শন্দোক্লে।
ৱেস্ত ইন্দিজ অমসুং য়ু.এস.এদা পাংথোক্কদৌরিবা তি-২০ ৱার্ল্দ কপ দুরদর্সন নেতৱার্কতা মসিগী দি.সি ফ্রি দিস প্লেতফোর্মদা শন্দোকপা হৌরে। মীয়ামগী ব্রোদকাস্তার ওইনা ঐখোয়গী তুংগী লম্বীদা প্রিন্ত মেদিয়া, দিজিতেল মেদিয়া অমসুং ইলেক্ত্রোনিক মেদিয়া অসি মরুওইবা মরীলৈনবা ওইনা লৌরি।
দি.দি স্পোর্তসতা য়েংবীয়ু
তাতা স্কাই চেন্নেল নম্বর ৪৫৩
সন দাইরেক্ত চেন্নেল নম্বর ৫১০
হাথৱে চেন্নেল নম্বর ১৮৯
দেন চেন্নেল নম্বর ৪২৫
এয়তেল দিজিতেল তি.ভি চেন্নেল নম্বর ২৮৯
দি২ঐচ চেন্নেল নম্বর ৪৩৫
ফ্রি দিস চেন্নেল নম্বর ৭৯
দিস তি.ভি চেন্নেল নম্বর ৪৩৩
সোসিএল মেদিয়াদা দি.দি স্পোর্তস ফোলো তৌবীয়ু
TWITTER- @ddsportschannel
FACEBOOK- Doordarshansports
Instagram- doordarshansports

Ministry of Information & Broadcasting
Doordarshan to telecast T20 World Cup matches
Secretary Shri Sanjay Jaju and Chairman, Prasar Bharati Shri Navneet Kumar Sehgal launch special Anthem and Promo for T20 World Cup
Doordarshan to telecast major global international sporting events including Paris Olympics Games 2024 and & Wimbledon 2024
03 JUN 2024 6:47PM by PIB Delhi
Prasar Bharati has today announced that it will telecast the T20 World Cup being organised in West Indies and USA starting 2nd June on DD Free Dish platform. Doordarshan will follow up the high profile coverage of T20 WOrld Cup with a line up of telecast of a number of major global international sporting events. This includes Live/ deferred live and highlights of the Paris Olympics Games 2024(26th July-11th August 2024), Paris Paralympic Games (28th August- 8th September 2024), International Cricket Series between India Vs Zimbabwe (6th July -1th July 2024) and India Vs Sri Lanka (27th July -7th August 2024) and Ladies and Men’s finals of the French Open 2024 (8th & 9th June 2024) & Wimbledon 2024 (13th & 14th July 2024).
The announcement was made by CEO Prasar Bharati, Shri Gaurav Dwivedi during an interaction with the media in New Delhi today. During the interaction, Secretary, Ministry of Information and Broadcasting, Shri Sanjay Jaju along with Chairman, Prasar Bharati Shri Navneet Kumar Sehgal, CEO, Prasar Bharati Shri Gaurav Dwivedi and DG, Doordarshan, Ms Kanchan Prasad, launched a special anthem ‘Jazba’ for the T20 World Cup sung by Shri Sukhwinder Singh. The Secretary also launched a promo of the gala T20 event narrated in the voice of the famous story teller Shri Neelesh Misra.
It is noteworthy that Doordarshan has reached an understanding with leading global sports bodies like NBA and PGTA for showcasing their content on DD Sports. NBA’s popular e-sports property NBA 2K League matches are telecast on DD Sports Channel.
Prasar Bharati is in advanced stages of negotiations with different sports bodies and agencies to showcase different sports leagues and properties on its sports channel. We will be updating the media as and when we firm up these partnerships.
Shri Gaurav Dwivedi also informed the gathering about the elaborate arrangements made by both Doordarshan and All India Radio for the counting process on Tuesday.
During the last year, DD Sports produced and telecast a number of multi sporting events spread across the country. This included, Khelo India University Games in Astalakshmi (the eight states of North East), Khelo India Youth Games in Tamil Nadu, National Games in Goa, inaugural edition of Khelo India Para Games in New Delhi and Khelo India Winter Games in Gulmarg and Leh. Apart from its telecast on DD Sports, the feed of these games was shared with the leading private channels of the country like Star Sports, Jio Cinema and Sony Network.
Doordarshan team produced the World Feed of the cricket matches of the Hangzhou Asian Games in China- both men and women cricket matches. The world feed produced by the DD team from ground zero was telecast in a number of countries of Asia.
Doordarshan had the linear television rights for all the platforms for the Indian Cricket Team tour of West Indies in August, 2023. Apart from commentary in English and Hindi, the feed of the limited over matches played in the series were also produced in the regional languages like Bhojpuri, Tamil, Telugu, Bengali and Kannada and they were telecast on different regional channels of Doordarshan Network.
Doordarshan has reached an understanding with leading global sports bodies like NBA and PGTA for showcasing their content on DD Sports. NBA’s popular e-sports property NBA 2K League matches are telecast on DD Sports Channel.
Starting with the upcoming T20 World Cup in West Indies and USA (2nd June to 29th June 2024), Doordarshan Network on its DD Free dish platform Prasar Bharati, as the public broadcaster considers media- print, digital and electronic as the valued stakeholders in our journey ahead.
WATCH DD SPORTS ON
TATA SKY CH. NO. 453
SUN DIRECT CH.NO 510
HATHWAY CH NO 189
DEN CH NO 425
AIRTEL DIGITAL TV CH.NO 298
D2H CH.NO 435
FREE DISH CH. NO. 79
DISH TV CH. NO. 435
FOLLOW DD SPORTS ON SOCIAL MEDIA ON
TWITTER- @ddsportschannel
FACEBOOK- Doordarshansports
Instagram- doordarshansports