Ministry of Information & Broadcasting
Doordarshan to telecast T20 World Cup matches
Secretary Shri Sanjay Jaju and Chairman, Prasar Bharati Shri Navneet Kumar Sehgal launch special Anthem and Promo for T20 World Cup
Doordarshan to telecast major global international sporting events including Paris Olympics Games 2024 and & Wimbledon 2024
03 JUN 2024 6:47PM by PIB Delhi
Prasar Bharati has today announced that it will telecast the T20 World Cup being organised in West Indies and USA starting 2nd June on DD Free Dish platform. Doordarshan will follow up the high profile coverage of T20 WOrld Cup with a line up of telecast of a number of major global international sporting events. This includes Live/ deferred live and highlights of the Paris Olympics Games 2024(26th July-11th August 2024), Paris Paralympic Games (28th August- 8th September 2024), International Cricket Series between India Vs Zimbabwe (6th July -1th July 2024) and India Vs Sri Lanka (27th July -7th August 2024) and Ladies and Men’s finals of the French Open 2024 (8th & 9th June 2024) & Wimbledon 2024 (13th & 14th July 2024).
The announcement was made by CEO Prasar Bharati, Shri Gaurav Dwivedi during an interaction with the media in New Delhi today. During the interaction, Secretary, Ministry of Information and Broadcasting, Shri Sanjay Jaju along with Chairman, Prasar Bharati Shri Navneet Kumar Sehgal, CEO, Prasar Bharati Shri Gaurav Dwivedi and DG, Doordarshan, Ms Kanchan Prasad, launched a special anthem ‘Jazba’ for the T20 World Cup sung by Shri Sukhwinder Singh. The Secretary also launched a promo of the gala T20 event narrated in the voice of the famous story teller Shri Neelesh Misra.
It is noteworthy that Doordarshan has reached an understanding with leading global sports bodies like NBA and PGTA for showcasing their content on DD Sports. NBA’s popular e-sports property NBA 2K League matches are telecast on DD Sports Channel.
Prasar Bharati is in advanced stages of negotiations with different sports bodies and agencies to showcase different sports leagues and properties on its sports channel. We will be updating the media as and when we firm up these partnerships.
Shri Gaurav Dwivedi also informed the gathering about the elaborate arrangements made by both Doordarshan and All India Radio for the counting process on Tuesday.
During the last year, DD Sports produced and telecast a number of multi sporting events spread across the country. This included, Khelo India University Games in Astalakshmi (the eight states of North East), Khelo India Youth Games in Tamil Nadu, National Games in Goa, inaugural edition of Khelo India Para Games in New Delhi and Khelo India Winter Games in Gulmarg and Leh. Apart from its telecast on DD Sports, the feed of these games was shared with the leading private channels of the country like Star Sports, Jio Cinema and Sony Network.
Doordarshan team produced the World Feed of the cricket matches of the Hangzhou Asian Games in China- both men and women cricket matches. The world feed produced by the DD team from ground zero was telecast in a number of countries of Asia.
Doordarshan had the linear television rights for all the platforms for the Indian Cricket Team tour of West Indies in August, 2023. Apart from commentary in English and Hindi, the feed of the limited over matches played in the series were also produced in the regional languages like Bhojpuri, Tamil, Telugu, Bengali and Kannada and they were telecast on different regional channels of Doordarshan Network.
Doordarshan has reached an understanding with leading global sports bodies like NBA and PGTA for showcasing their content on DD Sports. NBA’s popular e-sports property NBA 2K League matches are telecast on DD Sports Channel.
Starting with the upcoming T20 World Cup in West Indies and USA (2nd June to 29th June 2024), Doordarshan Network on its DD Free dish platform Prasar Bharati, as the public broadcaster considers media- print, digital and electronic as the valued stakeholders in our journey ahead.
WATCH DD SPORTS ON
TATA SKY CH. NO. 453
SUN DIRECT CH.NO 510
HATHWAY CH NO 189
DEN CH NO 425
AIRTEL DIGITAL TV CH.NO 298
D2H CH.NO 435
FREE DISH CH. NO. 79
DISH TV CH. NO. 435
FOLLOW DD SPORTS ON SOCIAL MEDIA ON
TWITTER- @ddsportschannel
FACEBOOK- Doordarshansports
Instagram- doordarshansports

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
দূৰদৰ্শনে টি-২০ বিশ্বকাপৰ মেচসমূহ সম্প্ৰচাৰ কৰিব
প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ সচিব শ্ৰী সঞ্জয় জাজু আৰু অধ্যক্ষ শ্ৰী নৱনীত কুমাৰ ছেহগালে টি-২০ বিশ্বকাপৰ বাবে বিশেষ গীত আৰু প্ৰমো মুকলি কৰে
দূৰদৰ্শনে পেৰিছ অলিম্পিক গেমছ ২০২৪ আৰু উইম্বলডন ২০২৪কে ধৰি গুৰুত্বপূৰ্ণ বিশ্বব্যাপী আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া অনুষ্ঠানসমূহ সম্প্ৰচাৰ কৰিব
03 JUN 2024 6:47PM by PIB Guwahati
প্ৰসাৰ ভাৰতীয়ে আজি ঘোষণা কৰিছে যে ২ জুনৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা ৱেষ্ট ইণ্ডিজ আৰু আমেৰিকাত আয়োজিত টি-২০ বিশ্বকাপ ডিডি ফ্ৰী ডিছ প্লেটফৰ্মত টেলিকাষ্ট কৰিব। দূৰদৰ্শনে টি-২০ বিশ্বকাপৰ হাই প্ৰফাইল কভাৰেজৰ পিছতে এলানি বিশ্বব্যাপী আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া ইভেণ্টৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ লাইন আপ টেলিকাষ্ট কৰিব। ইয়াৰ ভিতৰত আছে লাইভ/ ডিফাৰেড লাইভ আৰু পেৰিছ অলিম্পিক গেমছ ২০২৪ (২৬ জুলাই-১১ আগষ্ট ২০২৪), পেৰিছ পেৰালিম্পিক গেমছ (২৮ আগষ্ট- ৮ ছেপ্টেম্বৰ ২০২৪), ভাৰত বনাম জিম্বাবুৱেৰ মাজত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰিকেট ছিৰিজ (৬ জুলাই -১ জুলাই ২০২৪)ৰ আৰু ইণ্ডিয়া বনাম শ্ৰীলংকা (২৭ জুলাই -৭ আগষ্ট ২০২৪) আৰু ফ্ৰেঞ্চ অ’পেন ২০২৪ৰ লেডিজ এণ্ড মেনছ ফাইনেল (৮ আৰু ৯ জুন ২০২৪) আৰু উইম্বলডন ২০২৪ (১৩ আৰু ১৪ জুলাই ২০২৪)ৰ হাইলাইটসমূহ।
আজি নতুন দিল্লীত সংবাদ মাধ্যমৰ সৈতে হোৱা এক বাৰ্তালাপত এই ঘোষণা কৰে প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া শ্ৰী গৌৰৱ দ্বিবেদীয়ে। এই আদান-প্ৰদানৰ সময়ত তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী সঞ্জয় জাজুৰ লগতে প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ অধ্যক্ষ শ্ৰীযুত নৱনীত কুমাৰ ছেহগাল, প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া শ্ৰী গৌৰৱ দ্বিবেদী আৰু দূৰদৰ্শনৰ সঞ্চালক প্ৰধান শ্ৰীমতী কাঞ্চন প্ৰসাদে টি-২০ বিশ্বকাপৰ বাবে শ্ৰী সুখৱিন্দৰ সিঙে গোৱা এটি বিশেষ গীত ‘জজবা’ মুকলি কৰে। সচিবগৰাকীয়ে বিখ্যাত গল্পকাৰ শ্ৰী নীলেশ মিশ্ৰৰ কণ্ঠত বৰ্ণনা কৰা বৃহৎ টি-২০ অনুষ্ঠানৰ প্ৰমোও মুকলি কৰে।
মন কৰিবলগীয়া যে দূৰদৰ্শনে ডিডি স্প’ৰ্টছত নিজৰ বিষয়বস্তু প্ৰদৰ্শন কৰাৰ বাবে এনবিএ আৰু পিজিটিএৰ দৰে আগশাৰীৰ বিশ্বব্যাপী ক্ৰীড়া সংস্থাৰ সৈতে বুজাবুজিত উপনীত হৈছে। এনবিএৰ জনপ্ৰিয় ই-স্প’ৰ্টছ প্ৰপাৰ্টি এনবিএ ২কে লীগৰ মেচসমূহ ডিডি স্প’ৰ্টছ চেনেলত টেলিকাষ্ট কৰা হয়।
প্ৰসাৰ ভাৰতীয়ে নিজৰ ক্ৰীড়া চেনেলত বিভিন্ন ক্ৰীড়া লীগ আৰু সম্পত্তি প্ৰদৰ্শনৰ বাবে বিভিন্ন ক্ৰীড়া সংস্থা আৰু সংস্থাৰ সৈতে আলোচনাৰ উন্নত পৰ্যায়ত আগবাঢ়িছে। আমি এই অংশীদাৰিত্বসমূহ দৃঢ় কৰাৰ লগে লগে সংবাদ মাধ্যমক আপডেট কৰিম।
মঙলবাৰে দূৰদৰ্শন আৰু অল ইণ্ডিয়া ৰেডিঅ’ দুয়োটাই গণনা প্ৰক্ৰিয়াৰ বাবে কৰা বিশদ ব্যৱস্থাৰ বিষয়েও শ্ৰী গৌৰৱ দ্বিবেদীয়ে সমবেতসকলক অৱগত কৰে।
যোৱা বছৰটোত, ডিডি স্প’ৰ্টছে দেশজুৰি বিয়পি থকা কেইবাটাও মাল্টি স্প’ৰ্টছ ইভেণ্টৰ প্ৰযোজনা আৰু টেলিকাষ্ট কৰিছে। ইয়াৰ ভিতৰত আছিল, অস্তলক্ষ্মী (উত্তৰ-পূবৰ আঠখন ৰাজ্য)ত খেলো ইণ্ডিয়া ইউনিভাৰ্ছিটি গেমছ, তামিলনাডুত খেলো ইণ্ডিয়া ইউথ গেমছ, গোৱাত নেশ্যনেল গেমছ, নতুন দিল্লীত খেলো ইণ্ডিয়া পেৰা গেমছৰ উদ্বোধনী সংস্কৰণ আৰু গুলমাৰ্গ আৰু লেহত খেলো ইণ্ডিয়া শীতকালীন গেমছ। ডিডি স্প’ৰ্টছত ইয়াৰ টেলিকাষ্টৰ উপৰিও, এই গেমসমূহৰ ফিড দেশৰ আগশাৰীৰ ব্যক্তিগত চেনেল যেনে ষ্টাৰ স্প’ৰ্টছ, জিঅ’ চিনেমা আৰু ছনী নেটৱৰ্কৰ সৈতে শ্বেয়াৰ কৰা হৈছিল।
দূৰদৰ্শন দলে চীনত অনুষ্ঠিত হাংঝৌ এছিয়ান গেমছ- পুৰুষ আৰু মহিলা উভয় ক্ৰিকেট মেচৰ ৱৰ্ল্ড ফিড প্ৰস্তুত কৰিছিল। ডিডি দলটোৱে গ্ৰাউণ্ড জিৰ’ৰ পৰা প্ৰস্তুত কৰা ৱৰ্ল্ড ফিড এছিয়াৰ কেইবাখনো দেশত টেলিকাষ্ট কৰা হৈছিল।
২০২৩ চনৰ আগষ্ট মাহত ভাৰতীয় ক্ৰিকেট দলৰ ৱেষ্ট ইণ্ডিজ ভ্ৰমণৰ বাবে দূৰদৰ্শনৰ সকলো মঞ্চৰ ৰৈখিক টেলিভিছনৰ অধিকাৰ আছিল। ইংৰাজী আৰু হিন্দী ভাষাত ধাৰাভাষ্যৰ উপৰিও ছিৰিজত খেলা সীমিত অভাৰৰ মেচসমূহৰ ফিড ভোজপুৰী, তামিল, তেলেগু, বাংলা আৰু কানাড়াৰ দৰে আঞ্চলিক ভাষাতো প্ৰস্তুত কৰা হৈছিল আৰু ইয়াক দূৰদৰ্শন নেটৱৰ্কৰ বিভিন্ন আঞ্চলিক চেনেলত প্ৰচাৰ কৰা হৈছিল।
ডিডি স্প’ৰ্টছত নিজৰ বিষয়বস্তু প্ৰদৰ্শন কৰাৰ বাবে দূৰদৰ্শনে এনবিএ আৰু পিজিটিএৰ দৰে আগশাৰীৰ বিশ্বব্যাপী ক্ৰীড়া সংস্থাৰ সৈতে বুজাবুজিত উপনীত হৈছে। এনবিএৰ জনপ্ৰিয় ই-স্প’ৰ্টছ প্ৰপাৰ্টি এনবিএ ২কে লীগৰ মেচসমূহ ডিডি স্প’ৰ্টছ চেনেলত টেলিকাষ্ট কৰা হয়।
ৱেষ্ট ইণ্ডিজ আৰু আমেৰিকাত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া টি-২০ বিশ্বকাপ (২০২৪ চনৰ ২ জুনৰ পৰা ২৯ জুনলৈ)ৰ পৰা আৰম্ভ কৰি, দূৰদৰ্শন নেটৱৰ্কে ইয়াৰ ডিডি ফ্ৰী ডিছ প্লেটফৰ্ম প্ৰসাৰ ভাৰতীত, ৰাজহুৱা সম্প্ৰচাৰক হিচাপে মিডিয়া- প্ৰিণ্ট, ডিজিটেল আৰু ইলেক্ট্ৰনিকক নিজৰ অনাগত যাত্ৰাত মূল্যৱান অংশীদাৰ হিচাপে গণ্য কৰে।
ডিডি স্পৰ্টছ ইয়াত চাওক
টাটা স্কাই চেনেল নং ৪৫৩
ছান ডাইৰেক্ট চেনেল নং ৫১০
হেথৱে চেনেল নং ১৮৯
ডেন চেনেল নং ৪২৫
এয়াৰটেল ডিজিটেল টিভি চেনেল নং ২৯৮
ডি২এইচ চেনেল নং ৪৩৫
ফ্ৰী ডিছ চেনেল নং ৭৯
ডিছ টিভি চেনেল নং ৪৩৫
সামাজিক মাধ্যমত ডিডি স্পৰ্টছক ফল' কৰক
টুইটাৰ-
@ddsportschannel
ফেচবুক-
Doordarshansports
ইনষ্টাগ্ৰাম-
doordarshansports