Ministry of Information & Broadcasting
India’s historic show at Cannes- Payal Kapadia wins Grand Prix Award for her film ‘All We Imagine as Light’
“Sunflowers were the first ones to know” – course end film by FTII student Chidanand S Naik (Director) bags ‘La Cinef’ Award
‘All We Imagine as Light’- an Indo-French co production creates history at Cannes
FTII alumni Santosh Sivan, Payal Kapadia, Maisam Ali, Chidanand S Naik among others, shines at Cannes
26 MAY 2024 2:51PM by PIB Delhi
India’s performance at 77th Cannes Film Festival has been phenomenal with 2 filmmakers, an actress and a cinematographer won top awards at the world's leading film festival. As one of the largest film producing Nation with a thriving Film industry, Indian Film makers have fetched huge accolades at his years’ Cannes.
For the first time in 30 years an Indian film, Payal Kapadia's ‘All We Imagine as Light’ which centers around the lives of two nurses, was nominated for the Palme d'or, the highest award in the festival. Kapadia's film won the Grand Prix, the second position in the category. With this win Payal Kapadia, a FTII alumnus, becomes the first Indian to bag this prestigious award. This comes after 30 years when Shaji N Karun’s ‘Swaham’ competed for highest honour.
Payal’s film was granted official Indo-French co production status by the Ministry of Information and Broadcasting, under the signed Audio-Visual treaty between India and France. Permission for shooting of the film was also granted by the Ministry in Maharashtra (Ratnagiri and Mumbai). The film received Interim approval for 30% of the Qualifying Co-production expenditure under the Incentives Scheme of the Government of India for Official Co-production.
Film and Television Institute of India's student Chidananda S Naik bagged the first prize in the La Cinef section for “SUNFLOWERS WERE THE FIRST ONES TO KNOW”, a 15-minute short film based on a Kannada folklore. This FTII film is a production of the FTII’s TV Wing’s One-year program where four students from different disciplines i.e. Direction, Electronic Cinematography, Editing, Sound worked together for one project as a year-end coordinated exercise. Before joining FTII in 2022, Chidanand S Naik was also selected as one of the 75 Creative Minds at 53rd International Film Festival of India (IFFI), an initiative of Ministry of I&B to recognize and support budding young artists in the field of Cinema. It is important to note that an India-born Mansi Maheshwari's Bunnyhood, an animated film, bagged the third prize in the La Cinef Selection.
The Festival celebrated the work of world famous Director Shyam Benegal. After 48 years of its release in India Benegals’ Manthan, preserved at the National Film Archives of India (NFDC-NFAI under Ministry of Information and Broadcasting) and restored by the Film Heritage Foundation, was showcased at Cannes in the classic section.
The much renowned Cinematographer Santosh Sivan, known for his rich body of work in Indian cinema became the first Asian to be awarded the prestigious Pierre Angénieux Tribute award at the 2024 Cannes film festival in recognition of his "career and exceptional quality of work". Another individual who made history at Cannes is Anasuya Sengupta as she became the first ever Indian to win the Best Actress award for her performance in ‘The Shameless’ in the ‘Un Certain Regard’ category.
Another independent film maker who shines at Cannes was Maisam Ali, also a FTII alumnus. His film “In Retreat” was screened at the ACID Cannes sidebar programme. It was the first time an Indian film was screened in the section run by the Association for the Diffusion of Independent Cinema, since its inception in 1993.
As we witnessed a historic year for Indian Cinema at 77th Cannes Film Festival, Film and Television Institute of India has a special reason for celebrating its accomplishments as its Alumni such as Payal Kapadia, Santosh Sivan, Maisam Ali and Chidanand S Naik shines at Cannes. FTII is an autonomous institute under Ministry of Information and Broadcasting, Government of India and functions as a society with the financial support from Central Government.
The priority of Central government to promote film sector by way of facilitation through single window clearance, joint production with different countries, supporting education in the filed of Cinema through its autonomous institutes such as Film and Television Institute of India and Satyajit Ray Film and Television Institute or multi-faceted efforts in establishing India as the content hub of the world all are bringing positive impact at National and International stage.
Further, this year The Bharat Pavilion set up by NFDC under the aegis of Ministry of Information and Broadcasting at the Cannes Film Festival was the centerpoint of a multitude of activities throughout the festival days.
The Pavilion acted as a platform and a catalyst for Indian filmmakers, producers, film companies to discuss projects with international film corporations, producers and buyers, through a series of meetings and panel discussions. More than 500 B2B meetings were held at the Pavilion through the course of the festival, which hold the promise of future collaborations and co-productions.
It was also for the first time that India hosted the Bharat Parv in Cannes, an evening that celebrated India's presence on the global stage as a content hub and an emerging creative economy. More than 250 delegates from across the world participated in this event that saw the official launch of the 55th IFFI poster.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারতকী পুৱারীদা লৈহৌরগদবা কান্সতা পীখিবা শক্তম – পায়ল কপাদিয়ানা মহাক্কী 'ওল ৱি ইমেজিন এস লাইত' হায়বা ফিল্ম অসিগীদমক গ্রান্দ প্রিক্স মনা ফংখ্রে
"সনফ্লাৱর ৱেয়র দি ফর্স্ত তু নো" – এফ.তি.আই.আই. মহৈরোই চিদানন্দ এস নাইক (দিরেক্তর)কী কোর্স লোইরকপগী ফিল্ম অসিনা 'লা সিনেফ' মনা ফংখ্রে
'ওল ৱি ইমেজিন এস লাইত' – ইন্দো-ফ্রেঞ্চ অনিনা পুথোকমিন্নবা অসিনা কান্সতা পুৱারী শেমখ্রে
এফ.তি.আই.আই. গী এলুম্নি সন্তোস সিভন, পায়ল কপাদিয়া, মৈসম অলি, চিদানন্দ এস নাইক কান্সতা ঙান্থোইখিবশিংগী মরক্তা চল্লি
26 MAY 2024 2:51PM by PIB Imphal
৭৭শুবা কান্স ফিল্ম ফেস্তিবেলদা পীখিবা ভারতকী পার্ফোরমেন্স অসি ফিল্মেকর ২, এক্ত্রেস অমা অমসুং সিনেমাতোগ্রাফর অমনা মালেমগী মাংজিল থারিবা ফিল্ম ফেস্তিবেল অসিদা চাউনা মায় পাক্তুনা ঙান্থোইরি। মায় পাকপা ফিল্ম ইন্দস্ত্রী অমা ওইবগা লোইননা খ্বাইদগী য়াম্না ফিল্ম পুথোকপা লৈবাকশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা ভারতকী ফিল্ম পুথোকপশিংনা চহি অসিগী কান্সতা চাউনা মায় পাক্লে।
চহি ৩০ রোম অসিদা অহানবা ওইনা পায়ল কপাদিয়াগী ভারতকী ফিল্ম, নর্স অনিগী পুন্সিদা য়ুম্ফম ওইবা 'ওল ৱি ইমেজিন এস লাইত'না ফেস্তিবেল অসিগী খ্বাইদগী চাউবা মনা ওইরিবা পাল্মে দিওরগী নোমিনেত তৌখি।
কপাদিয়াগী ফিল্ম অসিনা কাংলুপ অসিদা অনিশুবা তাদুনা গ্রান্দ প্রিক্স ফংখি। পায়ল কপাদিয়াগী মায় পাকপসিগা লোইননা, এফ.তি.আই.আই.গী এলুম্নস অমনা অসিগুম্বা মমল নাইদ্রবা মনা অসি ফংবা ঙম্বা অহানবা ভারত মচা ওইরে। মসি শাজি এন করুনগী জ'স্বাহম'না খ্বাইদগী ৱাংবা কাইখুম্নবা অসিদা অথোই অহেন তানখ্রবা মতুং চহি ৩০গী মতুংদা ফংখিবনি।
পায়লগী ফিল্ম অসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না ভারত অমসুং ফ্রান্সকী মরক্তা ওদিও ভিজ্বেল ত্রিতী খুৎয়েক পীনখিবগী মখাদা ইন্দো-ফ্রেঞ্চ অনিনা পুন্না পুথোকপনি হায়না ওফিসিএল ওইনা লাউথোকখি। ফিল্ম অসিবু নম্বগী অয়াবসু মন্ত্রালয় অসিনা মহারাস্ত্র (রতনগিরি অমসুং মুম্বাই) নম্বগী অয়াবা পীখি। ফিল্ম অসিনা ভারত সরকারদগী ইন্সেন্তিব স্কিমগী মখাদা ওফিসিএল ওইনা অনিনা পুথোকমিন্ননবগীদমক অহানবগী ওইনা ক্বালিফাইয়িং কো প্রদক্সন এক্সপেন্দিচর ৩০% ফংখি।
ফিল্ম তেলিভিজন ইন্সতিত্যুত ওব ইন্দিয়াগী মহৈরোই চিদানন্দ এস নাইকনা লা সিনেফ কাংলুপতা কনাদাগী ফুঙ্গা ৱারীদা য়ুম্ফম ওইবা মিনত ১৫ শাংবা শোর্ত ফিল্ম "সনফ্লাৱর ৱেয়র দি ফর্স্ত তু নো"দা অহানবা মনা ফংখি। হায়রিবা এফ.তি.আই.আই.গী ফিল্ম অসি এফ.তি.আই.আই.গী তিভি ৱিংগী চহি অমগী প্রোগ্রাম ওইনা তোঙান-তোঙানবা দিসিপ্লিন হায়বদি দিরেক্সন, ইলেক্ত্রোনিক সিনেমাতোগ্রাফী, ইদিতিং, সাউন্দগী মহৈরোই মরিনা অমত্তা ওইনা প্রোজেক্ত অমদা চহি লোইরকপগী অপুনবা এক্সর্সাইস ওইনা হোৎনমিন্নখি। ২০২২দা এফ.তি.আই.আই.দা চঙদ্রিঙৈদা, চিদানন্দ এস নাইক অসি আই & বি মন্ত্রালয়গী নৌনা সিনেমাগী লমদা ফাওগৎলক্লিবা আর্তিস্তশিংবু শকখঙবীনবা অমসুং শৌগৎনবা থৌরাং অমা ওইরিবা ৫৩শুবা ইন্তর্নেসনেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওব ইন্দিয়া (আই.এফ.এফ.আই)গী ৭৫ ক্রিএতিব মাইন্দসগী খনগৎলবশিংগী মরক্তা অমা ওইখি। মসিমসু পনবা য়াই মদুদি ভারত্তা পোকপা মন্সি মহেস্বরিগী বন্নিহুদ, এনিমেতেদ ফিল্ম সিনসু লা সিনেফ সেলেক্সন্দা অহুমশুবা মনা ফংখি।
ফেস্তিবেল অসিনা মালেমগী মমিং লৈরবিয়া দিরেক্তর শ্যাম বেনেগলগী থবকশিংবুসু ইকাইখুম্নবা উৎখি। নেসনেল ফিল্ম আর্কাইবস ওব ইন্দিয়া (ইনফোর্মেসন ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়য়গী মখাদা এন.এফ.দি.সি.-এন.এফ.এ.আই.)দা চেকশিন্না থম্লিবা অমসুং ফিল্ম হেরিতেজ ফাউন্দেসননা নৌনা রিস্তোর তৌবা ইদনিয়া বেনেগলগী মন্থন্না ফোঙখ্রবা মতুং চহি ৪৮গী মতুংদা কান্সতা ক্লাসিক সেক্সন্দা উৎখি। ময়াম্না শকখঙনরবা ভারতকী সিনেমাদা থবক কয়া অমা খুৎশিন্নবীরম্বা সিনেমাতোগ্রাফর সন্তোশ সিবননা পিয়রে এঞ্জিনিয়ক্স ত্রিব্যুত মনা মহাক্কী "পুন্সি অমসুং তোপ তোপ্পা থবক্কী মগুন"গীদমক মনা ফংবা ইহান হানবা এসিয়া মচা ওইরে। কান্সতা পুৱারী শেমখিবা অতোপ্পা মীশক অমা হায়রবদি অনাসুয়া সেনগুপ্তনি, মহাক্না "দি শেম্লেস"তা পীখিবা পার্ফোরমেন্সকীদমক 'অন সর্তেন রিগার্দ'কী কাংলুপতা বেস্ত এক্ত্রেসকী মনা ফংবা ইহান হানবা ভারত মচা ওইরে। অতোপ্পা কান্সতা মায় পাকখিবা ইন্দিপেন্দেন্ত ফিল্ম মেকর অমদি মৈসাম অলিনি, মহাক এফ.তি.আই.আই.গী অলুম্নস অমসুনি। মহাক্কী ফিল্ম "ইন রিত্রিত"পু এসিদ কান্স সাইদবার প্রোগ্রামদা উৎখি। মসিনা ভারতকী ফিল্ম অমনা ১৯৯দা হেক হৌদোক্লকপদগী এসোসিএসন ফোর দি দিফ্যুজন ওব ইন্দিপেন্দেন্ত সিনেমানা চলাইবা সেক্সনদা কাপখিবা ইহান হানবনি।
ঐখোয়না ৭৭শুবা কান্স ফিল্ম ফেস্তিবেলদা ভারতকী সিনেমাগী পুৱারী ওইরবা চহি অমা উবা ফংবগা লোইননা, ফিল্ম অমসুং তেলিভিজন ইন্সতিত্যুত ওব ইন্দিয়ানা পায়ল কপাদিয়া, সন্তোস সিবন, মৈসাম অলি অমসুং চিদানন্দ এস নাইককুম্বা এলুম্নিশিংনা কান্সতা মায় পাক্লকপগী হরাওবা ফোংদোকপগী অখন্নবা মরম অমা ওইরি। এফ.তি.আই.আই. অসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয় ভারত সরকারগী মখাদা লৈবা ওতোনোমস ইন্সতিত্যুত অমা ওইরি অমসুং কেন্দ্র সরকারদগী শেন্থং ফংবগা লোইননা সোসাইতী অমা ওইনা চলাইরি।
কেন্দ্র সরকারনা সিঙ্গল ৱিন্দো ক্লিয়রেন্স, তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংগা পুন্দুনা পুথোকমিন্নবা, মসিগী ওতোনোমস ইন্সতিত্যুতশিং হায়বদি ফিল্ম অমসুং তেলিভিজন ইন্সতিত্যুত ওব ইন্দিয়া অমসুং সত্যজিত রে ফিল্ম অমসুং তেলিভিজন ইন্সতিত্যুত নৎত্রগা তোঙান-তোঙানবা মওংদা ভারতপু মালেমগী কন্তেন্ত হব অমা ওইনবা অমসুং ফিল্মগী সেক্তর চাউখৎনবা হোৎনরিবা কয়ানা নেসনেল অমসুং ইন্তর্নেসনেলগী থাক্তা অফবা শাফু অমা পুরক্লি।