ইলেক্সন কমিসন
লোক সভা মীখল 2024 গী তরেৎশুবা তাঙ্কক্তা রাজ্য/য়ু.তি 08 শীনবা থুংনা মীরেপ 904 মীখলশিং থেংনগনি
তরেৎশুবা তাঙ্কক্কীদমক রাজ্য/য়ু.তি 08 শীনবা পি.সি 57 মীরেপচে 2105 পীশিনখ্রে
22 MAY 2024 1:15PM by PIB Imphal
জুন 1, 2024 দা ভোৎ থাদনগদৌরিবা লোক সভা মীখল 2024 গী তরেৎশুবা তাঙ্কক্তা রাজ্য/য়ু.তি 08 শীনবা থুংনা মীরেপ 904 মীখলশিং থেংনগনি। লোক সভা মীখল 2024 গী তরেৎশুবা তাঙ্কক্তা রাজ্য/য়ু.তি 08 শীনবা থুংনা পি.সি 57 মীরেপচে 2105 পীশিনখ্রে। তরেৎশুবা তাঙ্কক্তা রাজ্য/য়ু.তি 08 শীনবা মীরেপচেশিং পীশিনবগী অরোইবা নুমিৎ মে 14, 2024 নি। মীরেপচেশিং স্ক্রুতিনি পাংথোক্লবা মতুংদা, মীরেপচে 954 য়ারে।
তরেৎশুবা তাঙ্কক্তা, পঞ্জাবতা পি.সি 13 দগী মীরেপচে 598 পীশিল্লকখি, উত্তর প্রদেসতা পি.সি 13 দা মীরেপচে 495 পীশিল্লকখি। বিহারদা জহানবাদ পি.সিদা মীরেপচে 73, পঞ্জাবতা 7- লুধিয়ানা পি.সিদা মীরেপচে 70 পীশিনখি। তরেৎশুবা তাঙ্কক অসিদা পি.সি অমদা চাংচৎ অমদা মীখল থেংনরিবা মীরেপ মশিং অসি 16 নি।
লোক সভা মীখল 2024 গী তরেৎশুবা তাঙ্কক্তা রাজ্য/য়ু.তিগী অকুপ্পা মরোলশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
তরেশুবা তাঙ্কক্তা পি.সি মশিং
ফংখিবা মীরেপচে মশিং
স্ক্রুতিনি মতুংদা অয়াবা পীরবা মীরেপশিং
মীরেপচে লৌথোকখ্রবা মতুংদা লাম্বা তৌনরিবা মীরেপশিং
1
বিহার
8
372
138
134
2
চান্দিগর
1
33
20
19
3
হিমাচল প্রদেস
4
80
40
37
4
ঝারখন্দ
3
153
55
52
5
ওরিসা
6
159
69
66
6
পঞ্জাব
13
598
353
328
7
উত্তর প্রদেস
13
495
150
144
8
নোংচুপ বেঙ্গল
9
215
129
124
অপুনবা
57
2105
954
904

Election Commission
904 candidates to contest elections across 08 States/UTs going for polls in Phase 7 of Lok Sabha Elections 2024
2105 Nomination forms filed for 57 PCs across 08 States/UTs for Phase 7
22 MAY 2024 1:15PM by PIB Delhi
904 candidates from 08 States/UTs to contest elections in Phase 7 of Lok Sabha Elections 2024 scheduled for polling on June 1, 2024. A total of 2105 nominations were filed for 57 PCs across 08 States/UTs going for polls in Phase 7 for the Lok Sabha Elections 2024. The last date for filing nominations for Phase 7 for all 08 States/UTs was May 14, 2024. After the scrutiny of all nominations filed, 954 nominations were found to be valid.
In Phase 7, Punjab had a maximum of 598 nomination forms from 13 Parliamentary Constituencies, followed by Uttar Pradesh with 495 nominations from 13 PCs. 36 – Jahanabad Parliamentary Constituency in Bihar received a maximum of 73 nomination forms followed by 7- Ludhiana PC in Punjab with 70 nomination forms. Average number of contesting candidates in a PC for 7th Phase is 16.
State/UT wise details for Phase 7 of General Election to Lok Sabha Election 2024
Sl. No.
State/UT
Number of PCs in 7th Phase
Nomination forms received
Valid candidates after scrutiny
After withdrawal, final Contesting Candidates
1
Bihar
8
372
138
134
2
Chandigarh
1
33
20
19
3
Himachal Pradesh
4
80
40
37
4
Jharkhand
3
153
55
52
5
Odisha
6
159
69
66
6
Punjab
13
598
353
328
7
Uttar Pradesh
13
495
150
144
8
West Bengal
9
215
129
124
Total
57
2105
954
904