ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
২০২৪ চনৰ লোকসভা নিৰ্বাচনৰ সপ্তম পৰ্যায়ত ০৮খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আগবঢ়াব ৯০৪জন প্ৰাৰ্থীয়ে
সপ্তম পৰ্যায়ৰ ০৮খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৫৭টা সংসদীয় সমষ্টিৰ বাবে ২,১০৫টা মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰ দাখিল
22 MAY 2024 1:15PM by PIB Guwahati
১ জুন, ২০২৪ত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া লোকসভা নিৰ্বাচনৰ সপ্তম পৰ্যায়ত ৮খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ৯০৪গৰাকী প্ৰাৰ্থীয়ে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আগবঢ়াব৷ সপ্তম পৰ্যায়ৰ নিৰ্বাচনৰ বাবে ৮খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৫৭টা সংসদীয় সমষ্টিৰ বাবে ২,১০৫গৰাকী প্ৰাৰ্থীয়ে মনোনয়ন পত্ৰ দাখিল কৰিছে৷ সপ্তম পৰ্যায়ত ৮খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ মনোনয়ন পত্ৰ দাখিলৰ অন্তিম তাৰিখ ১৪ মে’, ২০২৪৷ সকলো মনোনয়ন পৰীক্ষা কৰাৰ পাছত ৯৫৪খন মনোনয়ন বৈধ পোৱা হয়৷
সপ্তম পৰ্যায়ত পঞ্জাৱত ১৩টা সংসদীয় সমষ্টিৰ পৰা সৰ্বাধিক ৫৯৮টা মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰ লাভ কৰাৰ বিপৰীতে উত্তৰপ্ৰদেশত ১৩টা সংসদীয় সমষ্টিৰ পৰা ৪৯৫টা মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰ লাভ কৰিছিল। ৩৬নং বিহাৰৰ জাহানাবাদ সংসদীয় সমষ্টিত সৰ্বাধিক ৭৩খন মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰ লাভ কৰাৰ বিপৰীতে পঞ্জাৱৰ ৭নং লুধিয়ানা সংসদীয় সমষ্টিয়ে ৭০খন মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰ লাভ কৰে। সপ্তম পৰ্যায়ৰ বাবে এটা সংসদীয় সমষ্টিত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰা প্ৰাৰ্থীৰ গড় সংখ্যা ১৬জন।
সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ সপ্তম পৰ্যায়ৰ পৰা লোকসভা নিৰ্বাচন, ২০২৪ৰ বাবে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলভিত্তিক বিৱৰণঃ
ক্ৰ.নং
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
সপ্তম পৰ্যায়ৰ সংসদীয় সমষ্টিৰ সংখ্যা
লাভ কৰা মনোনয়ন পত্ৰ
পৰীক্ষণৰ পাছত বৈধ প্ৰাৰ্থীৰ
প্ৰত্যাহাৰৰ পাছত চূড়ান্ত প্ৰতিদ্বন্দ্বী
১
বিহাৰ
৮
৩৭২
১৩৮
১৩৪
২
চণ্ডীগড়
১
৩৩
২০
১৯
৩
হিমাচলপ্ৰদেশ
৪
৮০
৪০
৩৭
৪
ঝাৰখণ্ড
৩
১৫৩
৫৫
৫২
৫
ওড়িশা
৬
১৫৯
৬৯
৬৬
৬
পঞ্জাৱ
১৩
৫৯৮
৩৫৩
৩২৮
৭
উত্তৰপ্ৰদেশ
১৩
৪৯৫
১৫০
১৪৪
৮
পশ্চিমবংগ
৯
২১৫
১২৯
১২৪
Total
57
2105
954
904

Election Commission
904 candidates to contest elections across 08 States/UTs going for polls in Phase 7 of Lok Sabha Elections 2024
2105 Nomination forms filed for 57 PCs across 08 States/UTs for Phase 7
22 MAY 2024 1:15PM by PIB Delhi
904 candidates from 08 States/UTs to contest elections in Phase 7 of Lok Sabha Elections 2024 scheduled for polling on June 1, 2024. A total of 2105 nominations were filed for 57 PCs across 08 States/UTs going for polls in Phase 7 for the Lok Sabha Elections 2024. The last date for filing nominations for Phase 7 for all 08 States/UTs was May 14, 2024. After the scrutiny of all nominations filed, 954 nominations were found to be valid.
In Phase 7, Punjab had a maximum of 598 nomination forms from 13 Parliamentary Constituencies, followed by Uttar Pradesh with 495 nominations from 13 PCs. 36 – Jahanabad Parliamentary Constituency in Bihar received a maximum of 73 nomination forms followed by 7- Ludhiana PC in Punjab with 70 nomination forms. Average number of contesting candidates in a PC for 7th Phase is 16.
State/UT wise details for Phase 7 of General Election to Lok Sabha Election 2024
Sl. No.
State/UT
Number of PCs in 7th Phase
Nomination forms received
Valid candidates after scrutiny
After withdrawal, final Contesting Candidates
1
Bihar
8
372
138
134
2
Chandigarh
1
33
20
19
3
Himachal Pradesh
4
80
40
37
4
Jharkhand
3
153
55
52
5
Odisha
6
159
69
66
6
Punjab
13
598
353
328
7
Uttar Pradesh
13
495
150
144
8
West Bengal
9
215
129
124
Total
57
2105
954
904