ইলেক্সন কমিসন
হৌখিবা লোক সভা মীখল 8 দা বরামুল্লাদা খ্বাইদগী য়াম্না ভোৎ থাদনখ্রে, নুংথিল পুং 5 ফাওবদা 54.21% লৈখি
জম্মু অমসুং কাস্মিরদা শান্তি অমসুং সেকুরিতিগী ফিবম অমদা অয়ুক অঙনবদগী হৌনা ভোত্তরশিংনা ভোৎ থাদনবা পরেং শাংনা লেপ্নখি
20 MAY 2024 8:12PM by PIB Imphal
য়ু.তি জম্মু অমসুং কাস্মিরদা শ্রীনগর পি.সিদা ভোত্তর 38.49% থোক্লকখিবা মতুংদা, হৌখিবা লোক সভা মীখল 8 দা বরামুল্লা পি.সিনা হৌজিক ভোত্তর খ্বাইদগী য়াম্না ভোৎ থাদবা থোক্লকপা ওইরে। নুংথিল পুং 5 ফাওবদা বরামুল্লা, কুপৱারা, বন্দিপোরা অমসুং বুদগামদা ভোত্তর 54.21 % থোক্লকখি।
সি.ই.সি শ্রী রজিব কুমারনা ই.সিশিং হায়বদি শ্রী গ্যনেস কুমার অমসুং শ্রী সুখবির সিংহ সন্ধুগা লোয়ননা শান্তি ওইনা মীখল পাংথোক্নবা সিবিল অমসুং সেকুরিতিগী মীওইশিংনা পাংথোক্লিবা থবকশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি। জে অমসুং কেগী ভোত্তরশিংনা থৱায় য়াওনা শরুক য়াবা অসিনা তাক্লে মদুদি জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মীয়াম ভোৎ থাদনবা খৌরাংনা ঙাইরি অমসুং গনতন্ত্রগী লৈঙাক অমদা মখোয়গী থাজবা লৈরিবা হায়বা উৎলে।
বরামুল্লা প.সি শীনবা থুংনা লৈরিবা পোল্লিং স্তেসন ২১০৩দা ভোৎ থাদনখি অমসুং পোল্লিং স্তেসনশিংদা লাইভ ৱেবকাস্তিং তৌখি। অয়ুক পুং 7 ভোৎ থাদবা হৌখি অমসুং মখোয়গী ভোৎশিং থাদনবা ভোত্তরশিংনা থৱায় য়াওনা পরেং শাংনা লেপতুনা ঙাইনখি।
হৌখিবা মীখলশিংদা ভোত্তর থোক্লকখিবগী অপুনবা মশিং
পি.সি/চহি
2019
2014
2009
2004
1999
1998
1996
1989
বরামুল্লা
34.6%
39.14%
41.84%
35.65%
27.79%
41.94%
46.65%
5.48%
শ্রীনগর
14.43%
25.86%
25.55%
18.57%
11.93%
30.06%
40.94%
লাম্বা লৈখিদে
সাধারন মীখল 2024 দা বরামুল্লা পি.সিদা মীরেপ 22 লাম্বা তৌনখি। পোল্লিং স্তেসনশিংদা শান্তি ওইনা মীখলশিং পাংথোক্নবা পোল্লিং পর্সোনেলশিং অমসুং সেকুরিতি পর্সোনেলশিংনা চোকথবা নাইদনা হোৎনখি। দিল্লি, জম্মু অমসুং উধামপুরদা লৈরিবা রিলিফ কেম্পশিংদা লৈরিবা কাস্মিরদগী চেল্লকখিবা ভোত্তরশিং ভোৎ থাদনবা কম্মিসন্না থবক পায়খৎলে অমসুং অখন্নবা পোল্লিং স্তেসনশিংদা মশাক লাক্তুনা ভোৎ থাদনবা নত্ত্রগা পোস্তেল বেল্লোতশিংনা ভোৎ থাদনবা খুদোংচাবশিং পীরে। জম্মুদা অখন্নবা পোল্লিং স্তেসন 21 উধামপুরদা 1 অমসুং দিল্লিদা 4 হাংদোক্লে।
জম্মু, উধামপুর অমসুং দিল্লিদা অখন্নবা পোল্লিং বুথশিংদা মাইগ্রেন্ত ভোত্তরশিং
মরিশুবা তাঙ্কক্কী মীখলদা শ্রীনগর পি.সিগী শ্রীনগর, গন্দরবাল, পুলৱামা, বুদগাম অমসুং সোপিয়ান জিলাশিংদা হৌখিবা চহি খর অসিদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা ভোত্তর 38.49% থোক্লকখি। মসি আর্তিকল 370 লৌথোকখিবা অমসুং জম্মু অমসুং কাস্মির রিওর্গনাইজেসন এক্ত,2019 চৎনখিবা মতুংদা কাস্মিরদা অহানবা ওইনা পাংথোকপা সাধারন মীখলনি।

Election Commission
Baramulla is heading for the highest turnout in the last 8 Lok Sabha elections; records 54.21% as of 5 PM
Voters queue up to vote since early morning in an atmosphere of peace and security in Jammu and Kashmir
20 MAY 2024 8:12PM by PIB Delhi
After a record voter turnout of 38.49% in Srinagar PC in the Union Territory of Jammu and Kashmir, Baramulla Parliament Constituency now seems headed for the highest turnout in the last 8 Lok Sabha elections. Voter turnout of 54.21 % was recorded as of 5 PM in the districts of Baramulla, Kupwara, Bandipora and Budgam.
CEC Shri Rajiv Kumar along with fellow Election Commissioners Shri Gyanesh Kumar and Shri Sukhbir Singh Sandhu while appreciating the efforts of both civil and security personnel in the smooth and peaceful conduct of elections and thanking enthusiastic participation by the voters of J&K said that a clear message has been given that people of Jammu and Kashmir are eager to exercise franchise and have their stakes in the democratic system of governance.
Polling took place in 2103 polling stations across the Baramulla Parliamentary constituency with live webcasting at the polling stations. Voting started at 7 a.m. across the PC with long queues of enthusiastic voters waiting to cast their votes.
Gross Voter Turnout in past few elections
PC/Year
2019
2014
2009
2004
1999
1998
1996
1989
Baramulla
34.6%
39.14%
41.84%
35.65%
27.79%
41.94%
46.65%
5.48%
Srinagar
14.43%
25.86%
25.55%
18.57%
11.93%
30.06%
40.94%
Uncontested
There are 22 candidates in the fray in the Baramulla PC in the ongoing GE 2024. Polling personnel including security personnel worked tirelessly to ensure that an atmosphere of calm, peace and festivities welcomed voters at the polling stations. The Commission has enabled Kashmiri migrant voters residing at various relief camps in Delhi, Jammu, and Udhampur to also have the option of voting in person at designated special polling stations or using postal ballot. 21 Special Polling Stations were established at Jammu, 1 at Udhampur and 4 at Delhi.
Migrant Voters at Special Polling Booths in Jammu, Udhampur and Delhi
Earlier, in the fourth phase, Srinagar PC covering districts of Srinagar, Ganderbal, Pulwama, Budgam & Shopian Districts partly recorded voter turnout of 38.49%, highest in many decades. This was the first general election in the valley after the abrogation of Article 370 and the enactment of the Jammu and Kashmir Reorganisation Act, 2019.