ইলেক্সন কমিসন
লোক সভা ইলেক্সন 2024গী ফেস 5দা রাজ্য/UT 8দা মীরেপ 695না মীখলদা থেংনরগনি
ফেস 5গীদমক রাজ্য/UT 8দা লৈবা PC 49গীদমক নোমিনেসন ফোর্ম 1586 ফাইল তৌরকখ্রে
08 MAY 2024 2:46PM by PIB Imphal
লোক সভা ইলেক্সন 2024গী ফেস 5দা রাজ্য/UT 8দা মীরেপ 695না মীখলদা থেংনরগনি। লোক সভা ইলেক্সন 2024গী ফেস 5গীদমক রাজ্য/UT 8দা লৈবা PC 49গীদমক নোমিনেসন পুন্না 1586 ফাইল তৌরকখ্রে। রাজ্য/UT 8দা ফেস 5গীদমক নোমিনেসন ফাইল তৌবগী অরোইবা তাং মে 3, 2024নি। ফাইল তৌরকখিবা নোমিনেসন পুম্নমক্কী স্ক্রুনিতী তৌরবা মতুংদা নোমিনেসন 749 ভেলিদ ওইবা থেংনখি
ফেস 5দা, মহারাস্ত্রদা পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সি 13দগী খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা নোমিনেসন ফোর্ম 512 লাকখি। মসিগী মতুংদা উত্তর প্রদেশকী PC 14দগী নোমিনেসন ফোর্ম 466 লাকখি। ঝারখন্দগী 4-চাত্রা পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সিদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা নোমিনেসন ফোর্ম 69 লাকখি, মতুংদা উত্তর প্রদেশকী 35-লাখনৌদগী নোমিনেস ফোর্ম 67 লাকখি। 5শুবা ফেজকীদমক PC অমদা চাংচত্তা লম্বা তৌরিবা কেন্দিদেৎ মশিং অসি 14নি।
লোক সভা মীখল 2024গী ফেস 5গী ওইনা রাজ্য/UT অমমমগী অকুপ্পা ৱারোলশিং:
রাজ্য/UT
মঙাশুবা ফেসকী PC মশিং
লাকখিবা নোমিনেসন ফোর্মশিং
স্ক্রতিনী তৌরবা মতুং ভেলিদ ওইবা মীরেপশিং
মীরেপচে লৌথোকখ্রবা মতুং ফাইনেল ওইরবা লম্বা তৌগদবা মীরেপশিং
বিহার
5
164
82
80
জম্মু অমসুং কাশ্মির
1
38
23
22
ঝারখন্দ
3
148
57
54
লদাখ
1
8
5
3
মহারাস্ত্র
13
512
301
264
ওরিশা
5
87
41
40
উত্তর প্রদেশ
14
466
147
144
ৱেস্ত বেঙ্গল
7
163
93
88
অপুনবা
49
1586
749
695

Election Commission
695 candidates to contest elections across 8 States/UTs going for polls in Phase 5 of Lok Sabha Elections 2024
1586 Nomination forms filed for 49 PCs across 8 States/UTs for Phase 5
08 MAY 2024 2:46PM by PIB Delhi
695 candidates from 8 States /UTs to contest elections in Phase-5 of the Lok Sabha Elections 2024. A total of 1586 nominations were filed for 49 PCs across 8 States /UTs going for polls in Phase- 5 for the Lok Sabha Elections 2024. The last date for filing nominations for phase 5 for all 8 States/UTs was May 3, 2024. After the scrutiny of all nominations filed, 749 nominations were found to be valid.
In Phase-5, Maharashtra had a maximum of 512 nomination forms from 13 Parliamentary Constituencies, followed by Uttar Pradesh with 466 nominations from 14 PCs. 4-Chatra Parliamentary Constituency in Jharkhand received a maximum of 69 nomination forms followed by 35-Lucknow in Uttar Pradesh with 67 nomination forms. Average number of contesting candidates in a PC for 5th Phase is 14.
State/UT wise details for Phase 5 of General Election to Lok Sabha Election 2024:
State/UT
Number of PCs in fifth
phase
Nomination
forms
received
Valid candidates after
scrutiny
After withdrawal, final Contesting
Candidates
Bihar
5
164
82
80
Jammu & Kashmir
1
38
23
22
Jharkhand
3
148
57
54
Ladakh
1
8
5
3
Maharashtra
13
512
301
264
Odisha
5
87
41
40
Uttar Pradesh
14
466
147
144
West Bengal
7
163
93
88
Total
49
1586
749
695