ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ
ନିର୍ବାଚନୀ ବଣ୍ଡ୍‌ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ତଥ୍ୟ ସାର୍ବଜନୀନ କଲେ ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ
ଆୟୋଗଙ୍କ ୱେବସାଇଟରେ ଭାରତୀୟ ଷ୍ଟେଟ୍‌ ବ୍ୟାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦତ୍ତ ସୂଚନା ପ୍ରକାଶିତ
21 MAR 2024 7:54PM by PIB Bhubaneswar
ସର୍ବୋଚ୍ଚ ନ୍ୟାୟାଳୟଙ୍କ ଆଦେଶକୁ ପାଳନ କରି ଭାରତୀୟ ଷ୍ଟେଟ୍‌ ବ୍ୟାଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଥିବା ନିର୍ବାଚନୀ ବଣ୍ଡ୍‌ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ତଥ୍ୟକୁ ଆଜି ଭାରତୀୟ ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ ‘‘ଯଥା ସ୍ଥିତି’’ ନିଜ ୱେବସାଇଟ୍‌ରେ ଅପଲୋଡ୍‌ କରିଛନ୍ତି । ଏସବିଆଇ ଠାରୁ ମିଳିଥିବା ତଥ୍ୟ ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗଙ୍କ ୱେବସାଇଟ୍‌ https://www.eci.gov.in/candidate-politicalparty ୟୁଆରଏଲ୍‌ରେ ଉପଲବ୍ଧ ରହିଛି ।
୨୦୨୪ ଫେବ୍ରୁଆରି ୧୫, ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୧ ଏବଂ ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୮ ତାରିଖରେ (୨୦୧୭ର ଡବ୍ଲ୍ୟୁପିସି ନଂ-୮୮୦ ମାମଲାରେ) ଦିଆଯାଇଥିବା ମାନ୍ୟବର ସୁପ୍ରିମକୋର୍ଟଙ୍କ ନିର୍ଦ୍ଦେଶକୁ ପାଳନ କରି ଭାରତୀୟ ଷ୍ଟେଟ୍ ବ୍ୟାଙ୍କ (ଏସବିଆଇ) ଆଜି ଅର୍ଥାତ୍ ୨୧ ମାର୍ଚ୍ଚ, ୨୦୨୪ରେ ନିର୍ବାଚନୀ ବଣ୍ଡ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ତଥ୍ୟ ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ (ଇସିଆଇ)କୁ ପ୍ରଦାନ କରିବା ପରେ ଏହାକୁ ସାର୍ବଜନୀନ କରାଯାଇଛି।

Election Commission
Public disclosure by ECI of the data relating to electoral bonds as supplied by the State Bank of India today ie 21st March 2024
21 MAR 2024 7:54PM by PIB Delhi
In compliance of Hon’ble Supreme Court's directions, contained in its order dated Feb 15, March 11, 2024 and March 18, 2024 (in the matter of WPC NO.880 of 2017), the State Bank of India (SBI) has provided the data pertaining to the electoral bonds to the Election Commission of India (ECI) today ie March 21, 2024.
The Election Commission of India has uploaded the data on electoral bonds on its website as received from SBI on “as is where is basis”. The data as received from SBI can be accessed at this url: https://www.eci.gov.in/candidate-politicalparty