প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৯ ফেব্ৰুৱাৰীত মৰিচাছৰ আগালেগা দ্বীপত নতুন এয়াৰষ্ট্ৰিপ আৰু এখন জেটী যৌথভাৱে উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডী আৰু মৰিচাছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী প্ৰবিন্দ জুগনাউথে
আগালেগা দ্বীপত ছটা সম্প্ৰদায় উন্নয়ন প্ৰকল্পও উদ্বোধন হ’ব
প্ৰকল্পসমূহে মূল ভূখণ্ড মৰিচাছৰ সৈতে আগালেগাৰ সংযোগ শক্তিশালী কৰিব আৰু সামুদ্ৰিক সুৰক্ষা শক্তিশালী কৰিব
২৯ ফেব্ৰুৱাৰীত মৰিচাছৰ আগালেগা দ্বীপত নতুন এয়াৰষ্ট্ৰিপ আৰু এখন জেটী যৌথভাৱে উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডী আৰু মৰিচাছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী প্ৰবিন্দ জুগনাউথে
আগালেগা দ্বীপত ছটা সম্প্ৰদায় উন্নয়ন প্ৰকল্পও উদ্বোধন হ’ব
প্ৰকল্পসমূহে মূল ভূখণ্ড মৰিচাছৰ সৈতে আগালেগাৰ সংযোগ শক্তিশালী কৰিব আৰু সামুদ্ৰিক সুৰক্ষা শক্তিশালী কৰিব
27 FEB 2024 6:44PM by PIB Guwahati
২০২৪ চনৰ ২৯ ফেব্ৰুৱাৰীত দুপৰীয়া ১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডী আৰু মৰিচাছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম প্ৰবিন্দ জুগনৌথে যৌথভাৱে মৰিচাছৰ আগালেগা দ্বীপত ছটা সামূহিক উন্নয়ন প্ৰকল্পৰ সমান্তৰালভাৱে নতুন এয়াৰষ্ট্ৰিপ আৰু ছেইণ্ট জেমছ জেটী উদ্বোধন কৰিব কনফাৰেন্সিং।
এই উদ্বোধনী অনুষ্ঠানটোৱে ভাৰত আৰু মৰিচাছৰ মাজত স্থায়ী আৰু শক্তিশালী উন্নয়নমূলক অংশীদাৰিত্বৰ এক মাইলৰ খুঁটি হিচাপে চিহ্নিত কৰে, যিয়ে মূল ভূখণ্ড মৰিচাছ আৰু আগলেগাৰ মাজত সংযোগ বৃদ্ধি, সামুদ্ৰিক নিৰাপত্তা বৃদ্ধি, আৰু আৰ্থ-সামাজিক অগ্ৰগতিৰ প্ৰসাৰৰ কাম কৰে।
শেহতীয়াকৈ ২০২৪ চনৰ ১২ ফেব্ৰুৱাৰীত দুয়োগৰাকী নেতাই মৰিচাছত ইউপিআই আৰু ৰুপে কাৰ্ড সেৱাৰ প্ৰৱৰ্তনৰ পিছতে এই অনুষ্ঠানে বিশেষ তাৎপৰ্য বহন কৰিছে।

Prime Minister's Office
PM Narendra Modi and PM Pravind Jugnauth of Mauritius to jointly inaugurate new Airstrip and a Jetty at the Agalega Island in Mauritius on 29th February
Six community development projects at Agalega Island to also get inaugurated
Projects will strengthen connectivity of Agalega with mainland Mauritius and strengthen maritime security
27 FEB 2024 6:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Mauritius, H.E. Mr. Pravind Jugnauth, will jointly inaugurate the new Airstrip and St. James Jetty along with six community development projects at the Agalega Island in Mauritius on 29 February 2024 at 1 PM via video conferencing.
The inauguration of these projects is a testimony to the robust and decades-old development partnership between India and Mauritius. The projects will fulfil the demand for better connectivity between mainland Mauritius and Agalega, strengthen maritime security and foster socio-economic development.
The inauguration of these projects is significant as it follows the recent launch of UPI and RuPay Card services in Mauritius by the two leaders on 12 February 2024.