Prime Minister's Office
Prime Minister expresses grief over the demise of legendary singer, Pankaj Udhas
26 FEB 2024 7:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep grief over the demise of legendary singer, Pankaj Udhas. Recalling his various interactions with Pankaj Udhas, Shri Modi said that Pankaj Udhas Ji was a beacon of Indian music, whose melodies transcended generations. His departure leaves a void in the music world that can never be filled, Shri Modi further added.
The Prime Minister posted on X;
“We mourn the loss of Pankaj Udhas Ji, whose singing conveyed a range of emotions and whose Ghazals spoke directly to the soul. He was a beacon of Indian music, whose melodies transcended generations. I recall my various interactions with him over the years.
His departure leaves a void in the music world that can never be filled. Condolences to his family and admirers. Om Shanti.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଗାୟକ ପଙ୍କଜ ଉଧାସଙ୍କ ଦେହାନ୍ତରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ
26 FEB 2024 7:08PM by PIB Bhubaneswar
କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଗାୟକ ପଙ୍କଜ ଉଧାସଙ୍କ ଦେହାନ୍ତରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗଭୀର ଦୁଃଖ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ପଙ୍କଜ ଉଧାସଙ୍କ ସହ ତାଙ୍କ ସମ୍ପର୍କକୁ ସ୍ମରଣ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପଙ୍କଜ ଉଧାସ ଜୀ ଭାରତୀୟ ସଙ୍ଗୀତର ଏକ ପ୍ରତୀକ ଥିଲେ, ଯାହାଙ୍କ ଧୁନ୍ ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ଚାଲି ଆସିଛି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆହୁରି କହିଥିଲେ, ତାଙ୍କ ଦେହାନ୍ତ ପରେ ସଙ୍ଗୀତ ଜଗତରେ ଏକ ଶୂନ୍ୟସ୍ଥାନ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଛି ଯାହା କେବେ ପୂରଣ ହୋଇପାରିବ ନାହିଁ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ଆମେ ପଙ୍କଜ ଉଧାସଙ୍କ ଦେହାନ୍ତରେ ଶୋକ ପାଳନ କରୁଛୁ, ଯାହାଙ୍କ ସଙ୍ଗୀତ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଭାବନାକୁ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥାଏ ଏବଂ ଯାହାଙ୍କ ଗଜଲ ସିଧା ଆତ୍ମାକୁ ଛୁଇଁଥାଏ । ସେ ଭାରତୀୟ ସଙ୍ଗୀତର ଏକ ପ୍ରତୀକ ଥିଲେ, ଯାହାଙ୍କ ଧୁନ୍ ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ଚାଲିଆସିଥିଲା । ତାଙ୍କ ସହ କିଛି ବର୍ଷର ଆଲୋଚନା ମୋର ମନେପଡ଼ୁଛି ।
ତାଙ୍କ ଦେହାନ୍ତରେ ସଙ୍ଗୀତ ଜଗତରେ ଏକ ଶୂନ୍ୟସ୍ଥାନ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଛି ଯାହା କେବେ ପୂରଣ ହୋଇପାରିବ ନାହିଁ । ତାଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ପ୍ରଶଂସକଙ୍କୁ ମୋର ସମବେଦନା । ଓମ୍ ଶାନ୍ତି ।’