Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing away of former Chief Minister of Maharashtra, Shri Manohar Joshi
23 FEB 2024 11:14AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the demise of former Chief Minister of Maharashtra, Shri Manohar Joshi. Shri Joshi was also Lok Sabha speaker from 2002 to 2004. Shri Modi said that as Maharashtra CM, Shri Manohar Joshi has worked tirelessly for the state’s progress. During his tenure as the Lok Sabha Speaker, Shri Joshi strove to make our Parliamentary processes more vibrant and participative, the Prime Minister further added.
In a X post, the Prime Minister said;
“Pained by the passing away of Shri Manohar Joshi Ji. He was a veteran leader who spent years in public service and held various responsibilities at the municipal, state and national level. As Maharashtra CM, he worked tirelessly for the state’s progress. He also made noteworthy contributions as a Union Minister. During his tenure as the Lok Sabha Speaker, he strove to make our Parliamentary processes more vibrant and participative. Manohar Joshi Ji will also be remembered for his diligence as a legislator, having had the honour of serving in all four legislatures. Condolences to his family and supporters. Om Shanti.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহারাস্ত্রাগী হান্নগী চীফ মিনিস্তর শ্রী মনোহর জোসি লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
23 FEB 2024 11:14AM by PIB Imphal
মহারাস্ত্রাগী হান্নগী চীফ মিনিস্তর শ্রী মনোহর জোসি লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। শ্রী জোসি ২০০২দগী ২০০৪ ফাওবা লোক সভাগী স্পিকর ওইরমখি। শ্রী মোদীনা হায়খি মহারাস্ত্রাগী চীফ মিনিস্তর ওইনা, রাজ্য অসি চাউখৎনবা শ্রী জোসিনা চোকথবা নাইদনা হোৎনখি। মহাক্না লোক সভাগী স্পিকর ওইরিঙৈ মনুংদা, ঐখোয়গী সংসদকী থবকশিং হেন্না মশক থোক্নবা অমসুং শরুক য়ানবা শ্রী জোসিনা হোৎনরমখি।
এক্স পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
শ্রী মনোহর জোসি লৈখিদবদা অৱাবা ফাওহল্লে। মহাক চহি কয়া মীয়ামগী থবক তৌরম্বা অহল ওইরবা লুচিংবা অমনি অমসুং মিউনিসিপাল, রাজ্য অমসুং জাতিগী থাক্তা তোঙান-তোঙানবা থৌদাং কয়া লৌরমখি। মহারাস্ত্রাগী চীফ মিনিস্তর ওইনা, রাজ্য অসি চাউখৎনবা মহাক্না চোকথবা নাইদনা হোৎনখি। মহাক্না য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওইনা শিংথাবা থাবা থবক কয়া পাংথোক্লমখি। মহাক্না লোক সভাগী স্পিকর ওইরিঙৈ মনুংদা, ঐখোয়গী সংসদকী থবকশিং হেন্না মশক থোক্নবা অমসুং শরুক য়ানবা শ্রী জোসিনা হোৎনরমখি। লেজিসলেচর মরিমক থবক তৌরম্বগী ইকায়খুম্নবগা লোয়ননা, লেজিসলেচর অমা ওইনা মহাক্কী লৌশিংগীদমক মনোহর জোসি নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মহাক্কী ইমুং-মনুং অমসুং মহাক শৌগৎপশিংগী অৱাবদা শরুক য়াজরি। ঔম শান্তি”।