প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৮ ফেব্ৰুৱাৰীত শ্ৰীল প্ৰভুপাদজীৰ ১৫০ সংখ্যক বাৰ্ষিকী উপলক্ষে অনুষ্ঠিত কাৰ্যসূচীত ভাষণ প্ৰদন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
07 FEB 2024 4:33PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৮ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২৪ তাৰিখে দুপৰীয়া প্ৰায় ১২:৩০ বজাত প্ৰগতি ময়দানৰ ‘ভাৰত মণ্ডপম’ত শ্ৰীল প্ৰভুপাদজীৰ ১৫০ সংখ্যক বাৰ্ষিকী উপলক্ষে অনুষ্ঠিত অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহান আধ্যাত্মিক গুৰু শ্ৰীল প্ৰভুপাদজীৰ সন্মানত এটি স্মাৰক ডাকটিকট আৰু এটা মুদ্ৰাও মুকলি কৰিব।
আচাৰ্য শ্ৰীল প্ৰভুপাদ ‘গৌড়ীয় মিছন’ৰ প্ৰতিষ্ঠাপক আছিল, তেওঁ বৈষ্ণৱী আস্থাৰ মৌলিক ধাৰণাসমূহৰ সংৰক্ষণ আৰু বিস্তাৰ কৰাত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছিল। ‘গৌড়ীয় মিছন’-য়ে শ্ৰী চৈতন্য মহাপ্ৰভুৰ শিক্ষা আৰু বৈষ্ণৱ ধৰ্মৰ সমৃদ্ধ আধ্যাত্মিক ঐতিহ্যৰ বিশ্বজুৰি প্ৰচাৰত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি আহিছে, যাৰ ফলত ই ‘হৰে কৃষ্ণ আন্দোলন’ৰ কেন্দ্ৰ বিন্দু হৈ উঠিছে।

Prime Minister's Office
PM to address programme marking the 150th anniversary of Srila Prabhupada ji on 8th February
07 FEB 2024 4:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the programme marking the 150th anniversary of Srila Prabhupada ji at Bharat Mandapam, Pragati Maidan on 8th February, 2024 at around 12:30 PM. The Prime Minister will also release a commemorative stamp and a coin in honour of great spiritual guru Srila Prabhupada ji.
Acharaya Srila Prabhupada was the founder of Gaudiya Mission, who played a pivotal role in preserving and spreading the fundamental tenets of Vaishnava faith. Gaudiya Mission has played a significant role in propagating the teachings of Sri Chaitanya Mahaprabhu and the rich spiritual heritage of Vaishnavism across the world, making it the centre of the Hare Krishna Movement.