ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫେବୃଆରୀ ୮ ତାରିଖରେ ଶ୍ରୀଲ ପ୍ରଭୁପାଦ ଜୀ’ଙ୍କ ୧୫୦ ତମ ଜୟନ୍ତୀ ଉପଲକ୍ଷେ ଆୟୋଜିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
07 FEB 2024 4:33PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଚଳିତ ବର୍ଷ ଫେବୃଆରୀ ୮ ତାରିଖରେ ଦିନପ୍ରାୟ ସାଢ଼େ ୧୨ଟାରେ ପ୍ରଗତି ମଇଦାନସ୍ଥିତ ଭାରତ ମଣ୍ଡପମ୍ ଠାରେ ଶ୍ରୀଲପ୍ରଭୁପାଦ ଜୀ’ଙ୍କ ୧୫୦ତମ ଜୟନ୍ତୀ ଉପଲକ୍ଷେ ଆୟୋଜିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମ୍ବୋଧିତକରିବେ । ମହାନ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁ ଶ୍ରୀଲ ପ୍ରଭୁପାଦଙ୍କ ସମ୍ମାନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକସ୍ମାରକୀ ଟିକଟ ଏବଂ ମୁଦ୍ରା ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ ।
ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଶ୍ରୀଲ ପ୍ରଭୁପାଦ ଗୌଡୀୟ ମିଶନର ପ୍ରତିଷ୍ଠାତା ଥିଲେ, ଯିଏ ବୈଷ୍ଣବ ଧର୍ମରମୌଳିକ ସିଦ୍ଧାନ୍ତକୁ ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ପ୍ରସାର କରିବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣକରିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ଚୈତନ୍ୟ ମହାପ୍ରଭୁଙ୍କ ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ବୈଷ୍ଣବ ଧର୍ମର ସମୃଦ୍ଧ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକଐତିହ୍ୟକୁ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ପ୍ରଚାର ପ୍ରସାର କରିବାରେ ଗୌଡୀୟ ମିଶନ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି ଏବଂ ଏହାକୁ ହରେ କୃଷ୍ଣ ଆନ୍ଦୋଳନର କେନ୍ଦ୍ର ବିନ୍ଦୁରେପରିଣତ କରିଛି ।

Prime Minister's Office
PM to address programme marking the 150th anniversary of Srila Prabhupada ji on 8th February
07 FEB 2024 4:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the programme marking the 150th anniversary of Srila Prabhupada ji at Bharat Mandapam, Pragati Maidan on 8th February, 2024 at around 12:30 PM. The Prime Minister will also release a commemorative stamp and a coin in honour of great spiritual guru Srila Prabhupada ji.
Acharaya Srila Prabhupada was the founder of Gaudiya Mission, who played a pivotal role in preserving and spreading the fundamental tenets of Vaishnava faith. Gaudiya Mission has played a significant role in propagating the teachings of Sri Chaitanya Mahaprabhu and the rich spiritual heritage of Vaishnavism across the world, making it the centre of the Hare Krishna Movement.