প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সংসদকী মীফম হৌদ্রিঙৈদা প্রধান মন্ত্রীনা মেদিয়াদা ৱা ঙাংখ্রে
“রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুনা লুচিংবা অমসুং শ্রীমতি নিরমলা সিতারমনগী মরক্কী বজেত অসি নারী শক্তিগী হরাওবা অমনি”
“অফবা পাউতাক পীরকপা তরাম্না ওক্লি, অকায়বা পীরকপা থৌওংশিংনা চমম্নবা পোকহল্লি”
“ঐখোয়না খ্বাইদগী ফজনা থবক পাংথোক্নবা হোৎনসি, ঐখোয়গী অনৌবা ৱাখল্লোলশিংনা হাওসকী মিংচৎ হেনগৎহনসি অমসুং লৈবাক অসি হরাওবা অমসুং থাজবা হেনগৎহনসি”
“মহৌশানা মীখল ময়া নকশিল্লকপদা, মপুংফাবা বজেত পুথোক্নদে, মদুগী চৎনবী অদু ঐখোয়শু ঙাক্কনি অমসুং অনৌবা সরকার শেম্লবা মতুংদা অদোমগী মাঙদা মপুংফাবা বজেত পুথোক্কনি”
31 JAN 2024 12:04PM by PIB Imphal
সংসদকী মীফম হৌদ্রিঙৈদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেদিয়াদা ৱা ঙাংখ্রে।
পাউমীশিংদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অনৌবা সংসদকী অহানবা মীফম অদু নিংশিংলি অমসুং অহানবা মীফমদা মরুওইবা ৱারেপ কয়া লৌখি। ৱুমেন ইম্পৱারমেন্ত এন্দ এদুলেসন এক্ত পাস তৌখিবা অদু ঐখোয়গী লৈবাক্কী মরুওইবা তাঞ্জা অমনি। জনুৱারি ২৬গী গনতন্ত্র দিবস থৌরমদা নারী শক্তিগী থৌনা, খাংবা কনবা অমসুং মপাঙ্গল উৎখ্রে। রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুগী ৱারোল অমসুং শ্রীমতি নিরমলা সিতারমনগী মরক্কী বজেত অসি য়াম্না মরুওই। মসি নারী শক্তিগী হরাওবা অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ১০ অসিদা সংসদকী মেম্বর খুদিংমক্না পাংথোকখিবা থবকশিং অদু থাগৎচরি। গনতন্ত্রগী গুনশিংদগী তোখায়না লৈখিবা অমসুং অয়েৎপা পীখিবশিংনা মশা মরোমদোম হন্না য়েংজগদবনি। মরৈ য়েৎনবা অমসুং ওপোজিসন অসি গনতন্ত্র অমদা তঙাইফদে অদুবু অফবা ৱাখল্লোনশিংনা হাওসকী মগুন হেনগৎহনবা মেম্বরশিং অদু মীয়াম্না নিংশিংদুনা লৈ। অপনবা পীবা মেম্বরশিং মীওই অমতনা নিংশিংবীদে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সংসদতা ফোঙদোকখিবা ৱাফম খুদিংমক পুৱারিদা হক্তুনা লৈহৌরগনি। মেম্বরশিংনা অফবা থবকশিং পাংথোকপীয়ু। অফবা পাউতাক পীরকপা তরাম্না ওক্লি, অকায়বা পীরকপা থৌওংশিংনা চমম্নবা পোকহল্লি। বজেত সেসন চৎথরকপা মতমদা, ইকায়খুম্নরবা মেম্বর খুদিংমক্না অফবা মমি অমা তাহৌনবা খুদোংচাবা লৌগদবনি। মেম্বরশিংনা লৈবাক্কী মরুওইবা ৱাফমশিং পুখৎকদবনি। ঐখোয়না খ্বাইদগী ফজনা থবক পাংথোক্নবা হোৎনসি, ঐখোয়গী অনৌবা ৱাখল্লোলশিংনা হাওসকী মিংচৎ হেনগৎহনসি অমসুং লৈবাক অসি হরাওবা অমসুং থাজবা হেনগৎহনসি।
লাক্লিবা বজেত অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহৌশানা মীখল ময়া নকশিল্লকপদা, মপুংফাবা বজেত পুথোক্নদে, মদুগী চৎনবী অদু ঐখোয়শু ঙাক্কনি অমসুং অনৌবা সরকার শেম্লবা মতুংদা অদোমগী মাঙদা মপুংফাবা বজেত পুথোক্কনি। হয়েং লৈবাক অসিগী ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমলা সিতারমন্না ঐখোয় ময়ামগী মমাঙদা মহাক্কী বজেত পুথোক্কনি।
মীয়ামগী থৌজালগা লোয়ননা কাংলুপ খুদিংমক কোনশিনবা অমসুং অপুনবা ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচৎ মখা তানা চৎখিগনি হায়না অরোইবদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
PM addresses media before the Parliament session
“Guidance of the President Smt Droupadi Murmu and Interim Budget by Smt Nirmala Sitharaman mark a celebration of Nari Shakti”
"While constructive criticism is welcome, disruptive behaviour will fade into obscurity"
"Let us strive to deliver our best, enrich the House with our ideas, and infuse the nation with enthusiasm and optimism"
“Usually, when the election time is near, the full budget is not presented, we will also follow the same tradition and bring the full budget before you after the formation of the new government”
31 JAN 2024 12:04PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi gave a statement to the media before the start of the Budget Session.
Speaking on the occasion the Prime Minister recalled the first session of the new Parliament and highlighted the significant decision taken in the first session. "The passage of the Women Empowerment and Adulation Act marked a pivotal moment for our nation". Shri Modi Said. Referring to the Republic Day celebrations on January 26, he acknowledged the country’s embrace of the strength, valour, and determination of Nari Shakti. Prime Minister Narendra Modi underscored the importance of the Address by the President Droupadi Murmu and presentation of the Interim Budget by Finance Minister Nirmala Sitharaman, describing it as a celebration of women's empowerment.
Reflecting on the past decade, Prime Minister Modi acknowledged the contribution of every member of Parliament. However, he urged introspection among those who have strayed from democratic values and resorted to ruckus and disruption. The Prime Minister said "criticism and opposition are essential in a democracy, but it is those who have enriched the House with constructive ideas that are remembered by a large cross section. No one remembers those who have just created disruption"
Looking ahead, Prime Minister Modi emphasized the enduring impact of parliamentary debates, asserting, "Every word spoken here will echo in the annals of history." He called upon members to contribute positively, stating, "While constructive criticism is welcome, disruptive behavior will fade into obscurity." With the Budget Session underway, Prime Minister Modi urged all esteemed members to seize the opportunity to leave a positive imprint. He implored them to prioritize national interests, saying, "Let us strive to deliver our best, enrich the House with our ideas, and infuse the nation with enthusiasm and optimism."
With regard to the upcoming budget, the Prime Minister said “usually, when the election time is near, the full budget is not presented, we will also follow the same tradition and bring the full budget before you after the formation of the new government. This time, the country's Finance Minister Nirmala ji is going to present her budget in front of all of us tomorrow with some guiding points.
Prime Minister Modi concluded, "India's journey of inclusive and comprehensive development will continue, propelled by the blessings of the people."