হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না ভারত মন্দপমদা জনুৱারী 29, 2024দা পাঙথোক্কদৌরিবা 7শুবা পরিক্ষা পে চর্চাগী ইদিসনগীদমক শেম শারিবশিং হন্না য়েংশিনখ্রে
হন্দক্কী 7শুবা ইদিসন অসিগীদমক মাইগোব পোর্তেলদা রেজিস্ত্রেসন করোর 2.26 রেকোর্দ তৌখি, মসিনা লৈবাকশিনবা থুংবদা মহৈরোয়শিংগী মরক্তা থৱায় য়াওরি তাক্লি
অহানবা ওইনা প্রোগ্রাম অসিদা একলব্যা মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুলশিংদগী মহৈরোয় চামানা শরুক য়াগনি
জনুৱারী 12 দগী জনুৱারী 23, 2024দা তোঙান-তোঙানবা স্কুলগী থাক্কী এক্তিবিতীশিং লৈবাক শিনবা থুংবদা পাঙথোকখি
জনুৱারী 23, 2024দা মহৈরোয় লিশিং 60 হেনবনা শরুক য়াবগা লোয়ননা জিলা 774দা লৈবা কেন্দ্রিয়া বিদ্যালয় 657 অমসুং নভোদয় বিদ্যালয় 122দা লাইয়েকপগী চাংদম্নবা পাঙথোকখি
27 JAN 2024 2:25PM by PIB Imphal
ঙরাং কেন্দ্রগী এজুকেসন অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ওন্তপ্রিনোরশিপ মন্ত্রী, শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না পরিক্ষা পে চর্চা 2024গী হৌজিক শেম শারিবশিং অসি হন্না য়েংশিনখ্রে।
শ্রী প্রধান্না হায়খি মদুদি পরিক্ষা পে চর্চা অসি চহিগী ওইবা ত্রেদিসন অমা ওইরি মসিদা একজাম ৱারিয়রশিং, মমা-মপাশিং অমসুং ওজাশিংনা ৱাখল ৱাবা কোকহন্নবা অমসুং খ্বাইদগী ফবা ওইবা ঙম্নবা খৌরাংনা ঙাইরি।
মহাক্না হায়খি চহিগী ওইনা খ্বাইদগী খৌরাংনা ঙাইরিবা ইন্তরেক্সনগীদমক প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা PCC 2024দা মহাক্কা লোয়ননা ৱারী শানবা মীপুম খুদিংমক্কী মরক্তা হরাও তয়াম্বনা থল্লি।
“পরিক্ষা পে চর্চা” (PPC) অসি পরিক্ষাগা মরী লৈনবা ৱাখল ৱাবা কোকহন্নবা অমসুং ‘একজাম ৱারিয়র্স’কী অচৌবা ইহৌগী পরিং মখাদা পুন্সিবু সেলেব্রেতরী এপ্রোচ অমা প্রমোৎ তৌরিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লমজিংবা অখন্নবা ইনিসিএতিব অমনি। এজুকেসন মন্ত্রালগী দিপার্তমেন্ত ওফ স্কুল এজুকেসন এন্দ লিতরেসীনা শিনবা PPC অসিনা হৌখিবা চহি তরুক অসিদা মহৈরোয়শিং, মমা-মপাশিং অমসুং ওজাশিংগা মাইপাক্না ৱারী শাখি। কোবিদ-19 লাইচৎনা মরম ওইরগা মরীশুবা ইদিসন অসি ওনলাইন্দা পাঙথোকখি, মঙাশুবা অমসুং তরুকশুবা ইদিসনশিং অসিনা তাউন-হোল ফোর্মেৎতা পাঙথোকখি। মমাং চহিদা মহৈরোয় লাখ 31.24, ওজা লাখ 5.60 অমসুং মমা-মপা লাখ 1.95গা লোয়ননা চাউনা শরুক য়াবা উবা ফংখি।
হন্দক্কী 7শুবা ইদিসন অসিগীদমক মাইগোব পোর্তেলদা রেজিস্ত্রেসন করোর 2.26 তৌরকপগী রেকোর্দ তৌখি, মসিনা লৈবাক শিনবা থুংবদা মহৈরোয়শিংগী মরক্তা চাউনা থৱায় য়াওরি উৎলি। জনুৱারী 29, 2024দা নই দিল্লীগী প্রগতি মৈদান্দা লৈবা ITPO,ভারত মান্দপমদা তাউন হোল ফোর্মেৎতা পাঙথোক্কদৌরিবা আসিদা প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা শরুক য়ারিবা মীওই চাউরাক্না 3000না শরুক য়াগনি। রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীদগী মহৈরোয় অনি অমসুং ওজা অমা লোয়ননা কালা উৎসবকী ৱিন্নরশিংবু বর্তন তৌখি। অহানবা ওইনা একলব্যা মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুলশিংদগী মহৈরোয় চামানা শরুক য়াগনি।
দিসেম্বর 11, 2023দগী জনুৱারী 12, 2024দা মাইগোব পোর্তেলদা ওনলাইন MCQ কম্পিতিসননা মখোয়না পীশিল্লকখিবা ৱাহংশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা পার্তিসিপেন্তশিং লেপখি। খল্লবা পার্তিসিপেন্তশিংনা প্রধান মন্ত্রীনা ইবা ‘একজাম ৱারিয়র্স’ লাইরিক অমসুং সর্তিফিকেৎ য়াওনা পরিক্ষা পে চর্চা কিৎ অমা ফংগনি।
জনুৱারী 11, 2023দগী জনুৱারী 12, 2024 ফাওবা মরাথোন রনশিং, ম্যুজিক অমসুং মেম কম্পিতিসনশিং, নুক্কদ নাতক, অমসুং স্তুদেন্ত-অঙ্কর-স্তুদেন্ত-গেস্ত দিস্কসনশিংগুম্বা লৈবাক শিনবা থুংবদা স্কুলগী থাক্কী এক্তিবিতী কয়ামরুম পাঙথোকখি। জনুৱারী 23, 2024দা মহৈরোয় লিশিং 60 হেনবনা শরুক য়াবগা লোয়ননা জিলা 774দা লৈবা কেন্দ্রিয়া বিদ্যালয় 657 অমসুং নভোদয় বিদ্যালয় 122দা লাইয়েকপগী চাংদম্নবা পাঙথোকখি, হায়রিবা অসিগী থিম অসি লাইরিক ‘একজাম ৱারিয়র্স’তগী একজাম মন্ত্রশিংদা য়ুম্ফম ওইখি।
রেজিস্ত্রেসন করোর 2.26গা লোয়ননা পরিক্ষা পে চর্চাগী 7শুবা ইদিসন অসি চাউনা খৌরাংনা ঙাইনরি, মসিনা একজাম স্ত্রেস কোকহনবা অমসুং পোজিতিব লর্নিং কলচরর অমা য়োকখৎপদা থৌরম অসিগী থৌদাং উৎলি।

Ministry of Education
Shri Dharmendra Pradhan reviews preparations for 7th edition of Pariksha Pe Charcha to be held on January 29, 2024 at Bharat Mandapam
The current 7th edition recorded a remarkable 2.26 crore registrations on the MyGov portal, highlighting widespread enthusiasm among students nationwide
A hundred students from Eklavya Model Residential Schools will attend the programme for the first time
From January 12 to January 23, 2024, various school-level activities were organized nationwide
On January 23, 2024, a painting competition was organized in 657 Kendriya Vidyalayas and 122 Navodaya Vidyalayas across 774 Districts, with over 60 thousand students participating
27 JAN 2024 2:25PM by PIB Delhi
Union Education and Skill Development & Entrepreneurship Minister Shri Dharmendra Pradhan reviewed the ongoing preparations for the Pariksha Pe Charcha 2024 yesterday.
Shri Pradhan highlighted that Pariksha Pe Charcha has become an annual tradition, that ExamWarriors, parents and teachers all look forward to, to overcome anxiety and come out with their best.
He expressed prevalent excitement amongst everyone for the interaction with the Prime Minsiter, Shri Narendra Modi at PPC 2024, for the most-sought after interaction of the year.
"Pariksha Pe Charcha" (PPC) is a unique initiative led by Prime Minister Shri Narendra Modi to address the stress associated with examinations and promote a celebratory approach towards life, aligning with the larger movement of 'Exam Warriors.' Organized by the Department of School Education & Literacy, Ministry of Education, PPC has successfully engaged students, parents, and teachers for the past six years. Due to the COVID-19 pandemic, the fourth edition was held online, while the fifth and sixth editions returned to the town-hall format. Last year saw enthusiastic participation, with 31.24 lakh students, 5.60 lakh teachers, and 1.95 lakh parents.
The current 7th edition recorded a remarkable 2.26 crore registrations on the MyGov portal, highlighting widespread enthusiasm among students nationwide. Scheduled for January 29, 2024, the town-hall format at Bharat Mandapam, ITPO, Pragati Maidan, New Delhi, will host approximately 3000 participants interacting with the Prime Minister. Two students and a teacher from each State and Union Territory, along with winners of the Kala Utsav, have been invited. A hundred students from Eklavya Model Residential Schools (EMRS) will attend for the first time.
An online MCQ competition on the MyGov portal from December 11, 2023, to January 12, 2024, determined participants based on their submitted questions. Selected participants will receive a Pariksha Pe Charcha kit, including the "Exam Warriors" book by the Prime Minister and a certificate.
From January 12 to January 23, 2024, various school-level activities were organized nationwide, such as marathon runs, music and meme competitions, nukkad natak, and student-anchor-student-guest discussions. On January 23, 2024, a painting competition was organized in 657 Kendriya Vidyalayas and 122 Navodaya Vidyalayas across 774 Districts, with over 60 thousand students participating, themed around exam mantras from the book "Exam Warriors."
With 2.26 crore registrations, the upcoming 7th edition of Pariksha Pe Charcha on January 29, 2024, is generating immense anticipation, highlighting the event's role in addressing exam stress and promoting a positive learning culture.