ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଧନୁଷକୋଡ଼ିରେ କୋଦଣ୍ଡରାମାସ୍ୱାମୀ ମନ୍ଦିରରେ ଦର୍ଶନ ଓ ପୂଜା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
21 JAN 2024 3:41PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଧନୁଷକୋଡ଼ିରେ କୋଦଣ୍ଡରାମାସ୍ୱାମୀ ମନ୍ଦିରରେ ଦର୍ଶନ ସହ ପୂଜା କରିଛନ୍ତି ।
ଏହି ମନ୍ଦିର ଶ୍ରୀ କୋଦଣ୍ଡରାମାସ୍ୱାମୀଙ୍କ ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ । କୋଦଣ୍ଡରାମାସ୍ୱାମୀ ନାମର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଧନୁର୍ଦ୍ଧାରୀ ରାମ । ଏହା ଧନୁଷକୋଡ଼ିରେ ଅବସ୍ଥିତ । କୁହାଯାଏ ଏଠାରେ ବିଭୀଷଣ ପ୍ରଥମେ ଶ୍ରୀରାମଙ୍କୁ ଭେଟି ତାଙ୍କୁ ଶରଣ ମାଗିଥିଲେ । କେତେକ କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଅନୁସାରେ ଶ୍ରୀରାମ ଏଠାରେ ବିଭୀଷଣଙ୍କ ରାଜ୍ୟାଭିଷେକ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ କୋଦଣ୍ଡରାମାସ୍ୱାମୀ ମନ୍ଦିରରେ ପ୍ରାର୍ଥନା କରଛି । ଅତ୍ୟନ୍ତ ଧନ୍ୟ ଅନୁଭବ କଲି ।’

Prime Minister's Office
PM performs darshan and pooja at Kothandaramaswamy Temple in Dhanushkodi
21 JAN 2024 3:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi performed darshan and pooja at Kothandaramaswamy Temple in Dhanushkodi today.
This temple is dedicated to Sri Kothandarama Swamy. The name Kothandarama, means Rama with the bow. It is located in a place called Dhanushkodi. It is said that this is where Vibhishana first met Sri Rama and asked him for refuge. Some legends also say that this is the place where Sri Rama conducted the coronation of Vibhishana.
The Prime Minister posted on x:
“Prayed at the iconic Kothandaramaswamy Temple. Felt extremely blessed.”