প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ধনুষকোড়িৰ কোঠাণ্ডাৰামস্বামী মন্দিৰত দৰ্শন আৰু পূজা সম্পন্ন কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
21 JAN 2024 3:41PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ধনুষকোড়িৰ ‘কোঠাণ্ডাৰামস্বামী মন্দিৰ’ত দৰ্শন আৰু পূজা সম্পন্ন কৰে।
এই মন্দিৰটো শ্ৰী কোঠাণ্ডাৰামস্বামীৰ নামত উৎসৰ্গিত। ‘কোঠাণ্ডাৰাম’ নামটোৰ অৰ্থ হৈছে ‘ধনুৰ সৈতে ৰাম’। ই ধনুষকোড়ি নামৰ ঠাইখনত অৱস্থিত। কোৱা হয় যে ইয়াতেই বিভীষণে প্ৰথমে শ্ৰী ৰামক লগ পাইছিল আৰু তেওঁক আশ্ৰয় বিচাৰিছিল। কিছু সংখ্যক কিংবদন্তীয়ে এই বুলিও কয় যে এইডোখৰ ঠাইত শ্ৰী ৰামে বিভীষণৰ ৰাজ্যাভিষেকৰ কাৰ্যসূচী অনুষ্ঠিত কৰিছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘এক্স’-ত কৰা ‘পোষ্ট’-ত কয়:
"প্ৰসিদ্ধ কোঠাণ্ডাৰামস্বামী মন্দিৰত প্ৰাৰ্থনা কৰিলো। অত্যন্ত ধন্য অনুভৱ কৰিছোঁ।"

Prime Minister's Office
PM performs darshan and pooja at Kothandaramaswamy Temple in Dhanushkodi
21 JAN 2024 3:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi performed darshan and pooja at Kothandaramaswamy Temple in Dhanushkodi today.
This temple is dedicated to Sri Kothandarama Swamy. The name Kothandarama, means Rama with the bow. It is located in a place called Dhanushkodi. It is said that this is where Vibhishana first met Sri Rama and asked him for refuge. Some legends also say that this is the place where Sri Rama conducted the coronation of Vibhishana.
The Prime Minister posted on x:
“Prayed at the iconic Kothandaramaswamy Temple. Felt extremely blessed.”