প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ধনুসকোদিদা লৈবা কোথান্দারশ্বামী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা পাংথোকখ্রে
21 JAN 2024 3:41PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ধনুসকোদিদা লৈবা কোথান্দারশ্বামী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা পাংথোকখ্রে।
লাইশঙ অসি শ্রী কোথান্দারমা শ্বামীদা কৎথোকপনি। কোথান্দারমা হায়বদি, লিরুং-তেন পায়রিবা রাম হায়বনি। লাইশঙ অসি ধনুসকোদি কৌবা মফম অমা লৈরি। মফম অসিদা বিভীষন্না অহানবা ওইনা শ্রী রামগা উনখি অমসুং মহাক্কী মফমদা চঙজখি হায়না থাজনরি। মফম অসিদা শ্রী রামনা বিভীষন ফম্বাল তোংহনখি হায়না থাজনবা লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“মমিং লৈরবা কোথান্দারশ্বামী লাইশঙদা লাই খুরুমখ্রে। অপেনবা পোকখি”।

Prime Minister's Office
PM performs darshan and pooja at Kothandaramaswamy Temple in Dhanushkodi
21 JAN 2024 3:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi performed darshan and pooja at Kothandaramaswamy Temple in Dhanushkodi today.
This temple is dedicated to Sri Kothandarama Swamy. The name Kothandarama, means Rama with the bow. It is located in a place called Dhanushkodi. It is said that this is where Vibhishana first met Sri Rama and asked him for refuge. Some legends also say that this is the place where Sri Rama conducted the coronation of Vibhishana.
The Prime Minister posted on x:
“Prayed at the iconic Kothandaramaswamy Temple. Felt extremely blessed.”