ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
'ଏବେ କୃଷକମାନେ ସମର୍ଥନ ପାଇଁ ଆଶ୍ବସ୍ତ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି' ବୋଲି ପଞ୍ଜାବର ଚାଷୀମାନେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ କହିଛନ୍ତି
ଆମେ ଆମ ଗୁରୁମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ଅନୁଯାୟୀ ଚାଷ କରିବା ଉଚିତ ଏବଂ ପୃଥିବୀ ମାତାର ସୁରକ୍ଷା କରିବା ଉଚିତ୍ । ଗୁରୁ ନାନକ ଦେବଜୀଙ୍କ ଶିକ୍ଷାରୁ ଅଧିକ ଆଉ କିଛି ନାହିଁ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
08 JAN 2024 3:21PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରାର ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ, ସାଂସଦ, ବିଧାୟକ ଓ ସ୍ଥାନୀୟ ସ୍ତରର ପ୍ରତିନିଧିଙ୍କ ସମେତ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରୁ ହଜାର ହଜାର ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା ହିତାଧିକାରୀ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ।
ଗୁରୁଦାସପୁର ପଞ୍ଜାବର ଗୁରବିନ୍ଦର ସିଂ ବାଜୱା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ କହିଥିଲେ ଯେ ବିକଶିତ ଭାରତର ଯାତ୍ରାର ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ଲାଭ ହେଉଛି କୃଷକମାନେ କୃଷି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସର୍ବୋତ୍ତମ ସମ୍ଭବ କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇବା ପାଇଁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୋଷ୍ଠୀରେ ସଂଗଠିତ ହୋଇଛନ୍ତି। ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଜଣାଇଥିଲେ ଯେ ତାଙ୍କର କୃଷକ ଗୋଷ୍ଠୀ ବିଷମୁକ୍ତ କୃଷି ଉପରେ କାମ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ସେଥିପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ଯନ୍ତ୍ରପାତି ପାଇଁ ସବସିଡି ମିଳିଛି । ଏହା ଦ୍ୱାରା କ୍ଷୁଦ୍ର ଚାଷୀମାନେ 'ପରାଲି' (ଫସଲ ଅବଶିଷ୍ଟ) ପରିଚାଳନା ରେ ସହାୟକ ହେବା ସହ ମାଟିର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିଲା। ସରକାରଙ୍କ ସହାୟତା ଯୋଗୁଁ ଗୁରୁଦାସପୁରରେ ପରାଲି ପୋଡ଼ିବା ଘଟଣାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ହ୍ରାସ ଘଟିଛି ବୋଲି ଶ୍ରୀ ବାଜୱା ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ। ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ ଏଫପିଓ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ମଧ୍ୟ ଚାଲିଛି। କଷ୍ଟମ୍ ହାୟରିଂ ସ୍କିମ୍ ୫୦ କିଲୋମିଟର ବ୍ୟାସାର୍ଦ୍ଧରେ କ୍ଷୁଦ୍ର କୃଷକମାନଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛି।
"ବର୍ତ୍ତମାନ କୃଷକ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି ଯେ ତାଙ୍କୁ ଉପଯୁକ୍ତ ସମର୍ଥନ ମିଳିବ", ଶ୍ରୀ ବିଜାୱା କହିଛନ୍ତି। ଯେତେବେଳେ କୃଷକ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ କହିଥିଲେ ଯେ 'ମୋଦୀ ହୈ ତୋ ମୁମକିନ୍ ହୈ' ଭଳି ଆଶା ଅଧିକ ରହିଛି, ସେତେବେଳେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହା ସମ୍ଭବ କାରଣ କୃଷକମାନେ ତାଙ୍କ ଅନୁରୋଧ ଶୁଣନ୍ତି। ଉପଯୁକ୍ତ ତଥା ଉନ୍ନତ ଚାଷ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଅନୁରୋଧକୁ ଦୋହରାଇଥିଲେ । ଆମେ ଆମ ଗୁରୁମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ଅନୁଯାୟୀ ଚାଷ କରିବା ଉଚିତ ଏବଂ ପୃଥିବୀ ମାତାର ସୁରକ୍ଷା କରିବା ଉଚିତ୍ । କୃଷି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗୁରୁ ନାନକ ଦେବଜୀଙ୍କ ଶିକ୍ଷା ବ୍ୟତୀତ ଆଉ କିଛି ଅଧିକ ନାହିଁ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ । ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା ସମ୍ପର୍କରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଶେଷ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ "ମୋଦି କି ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟିର ଗାଡ଼ି" ବନ୍ଦ ହେବ ନାହିଁ ।

Prime Minister's Office
‘Now farmers feel assured of support’, Punjab farmer tells PM
We should do farming as per the advice of our Gurus and protect mother Earth. There is nothing beyond the teachings of Guru Nanak Devji: PM
08 JAN 2024 3:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra today via video conferencing. Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country along with Union Ministers, MPs, MLAs and local-level representatives joined the event.
Gurwinder Singh Bajwa of Gurdaspur Punjab told the Prime Minister that the biggest gain of the journey of Viksit Bharat is that farmers have organized into small groups to get the best possible deal in the agri sector. He informed the Prime Minister that his group of farmers is working on poison-free agriculture and for that, he received a subsidy for machinery. This helped the small farmers in ‘parali’ (crop residue) management and the health of the soil also. Shri Bajwa informed about the significant decline in the incidents of Parali burning in Gurdaspur due to the assistance of the government. FPO related activities are also going on in the area. The Custom Hiring Scheme is helping small farmers in the 50 KM radius.
“Now the farmer is feeling that he will get proper support”, Shri Bjawa added. When the farmer told the PM that expectations are high as ‘Modi hai to Mumkin Hai’, PM Modi said that it is possible because farmers listen to his requests. The Prime Minister reiterated his request for sustainable farming. “We should do farming as per the advice of our Gurus and protect mother Earth. There is nothing beyond the teachings of Guru Nanak Devji in the field of farming, the Prime Minister said. Regarding the Viksit Bharat Sankalp Yatra, the Prime Minister said “The Modi ki Guarantee ki Gadi’ will not stop till every last beneficiary is reached.”