প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
শিমলাৰ ৰোহৰুৰ কুশলা দেৱীয়ে মোদীৰ গেৰাণ্টীৰ সহায়ত বাধা অতিক্ৰম কৰিলে
এখন প্ৰাথমিক বিদ্যালয়ত পানী বাহক হিচাপে কাম কৰা এগৰাকী মহিলাই পকা ঘৰ পালে আৰু তেওঁ নিজৰ সন্তানৰ শিক্ষা সুনিশ্চিত কৰিলে
“যোৱা ৯ বছৰত, মহিলাসকল সকলো পৰিকল্পনাৰ কেন্দ্ৰবিন্দু হৈ আহিছে, আপোনাৰ দৰে মহিলাই আমাক ভাল কাম কৰি থাকিবলৈ শক্তি দিয়ে”
16 DEC 2023 6:10PM by PIB Guwahati
হিমাচল প্ৰদেশৰ শিমলাৰ ৰোহৰুত এখন প্ৰাথমিক বিদ্যালয়ত পানী বাহক কুশলা দেৱীয়ে বিদ্যালয়খনত বিভিন্ন কাম সম্পন্ন কৰে আৰু ২০২২ চনৰ পৰা এই পদত কাম কৰি আহিছে। দুটি সন্তানৰ এই অকলশৰীয়া মাতৃগৰাকীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী আৱাস যোজনাৰ অধীনত ১.৮৫ লাখ টকাৰ গৃহ সাহায্য লাভ কৰে, যাৰ ফলত তেওঁ এটা পকা ঘৰ নিৰ্মাণত সহায় হয়। ২০০০ টকা তেওঁৰ একাউণ্টলৈ আহে কাৰণ তেওঁৰ কিছু মাটিও আছে।
জীৱনৰ সমস্যাৰে তেওঁ হাৰ নমনা বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক প্ৰশংসা কৰে। শ্ৰীমতী কুশলা দেৱীয়ে কয় যে তেওঁৰ সন্তানে শিক্ষা লাভ কৰি আছে আৰু ঘৰটো নিৰ্মাণৰ পিছত তেওঁলোকৰ জীৱনৰ যথেষ্ট উন্নতি হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁলোকক উৎসাহ বজাই ৰাখিবলৈ কয় আৰু লগতে তেওঁলোকৰ লগতে তেওঁলোকৰ সন্তানক সহায় কৰিব পৰা আন আঁচনিৰ সুবিধাও ল’বলৈ কয়। তেওঁ তেওঁলোকক ‘মোদীৰ গেৰাণ্টীৰ গাড়ী’ৰ পৰা প্ৰয়োজনীয় সকলো তথ্য সংগ্ৰহ কৰিবলৈ কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "যোৱা ৯ বছৰত, মহিলাসকল সকলো আঁচনিৰ কেন্দ্ৰবিন্দু হৈ আহিছে। আপোনাৰ দৰে মহিলাই আমাক ভাল কাম কৰি থাকিবলৈ শক্তি দিয়ে।”

Prime Minister's Office
Kushla Devi of Rohru, Shimla beats the odds with Modi ki Guarantee
Water carrier in a primary school gets pucca house and ensures education for her kids
“In the last 9 years, women have been at the center of all the schemes. Women like you give us strength to keep on doing the good work”
16 DEC 2023 6:10PM by PIB Delhi
Kushla Devi, a water carrier in a primary school in Rohru, Shimla, Himachal Pradesh, performs miscellaneous work in the school and has been working in this post since 2022. The single mother of two, received assistance of 1.85 lakh rupees for a house under the PM Awas Yojana helping her to construct a pucca house. She gets 2000 rs in her account as she has some land too.
The Prime Minister commended her for not giving in to the problems of life. Smt Kushla Devi informed that her kids are getting education and life has improved significantly after the house. The Prime Minister asked her to maintain the spirit and avail of other schemes too that can help her and her children. He asked her to get all the information from the ‘Modi ki Guarantee ki Gadi’. “In the last 9 years, women have been at the center of all the schemes. Women like you give us strength to keep on doing the good work”, said the Prime Minister.