প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্বাধীনতা দিৱসৰ ভাষণত কৰা ঘোষণাৰ ভিত্তিত আঁচনিৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে
মহিলাৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব: ২ কোটি লাখপতি দিদি সৃষ্টি কৰাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ১৫,০০০ মহিলা আত্মসহায়ক গোটক ড্ৰোনেৰে সৱলীকৰণ কৰালৈকে আঁচনিৰ বিষয়ে আলোচনা
জন ঔষধি ষ্ট’ৰৰ কভাৰেজ ১০,০০০ৰ পৰা ২৫,০০০লৈ দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি কৰাৰ কামো চলি আছে
10 OCT 2023 7:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ সভাপতিত্বত এখন উচ্চ পৰ্যায়ৰ পৰ্যালোচনা বৈঠকত তেওঁৰ স্বাধীনতা দিৱসৰ ভাষণৰ আধাৰত ৰূপায়ণ হ’বলগীয়া আঁচনিসমূহৰ অগ্ৰগতিৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২ কোটি লাখপতি দিদি সৃষ্টি কৰাৰ কথা কৈছিল, অৰ্থাৎ আত্মসহায়ক গোট বা অংগনৱাড়ীৰ সৈতে জড়িত ২ কোটি মহিলাক লাখপতি কৰাৰ কথা কৈছিল। এই লক্ষ্যত উপনীত হ’বলৈ পৰিকল্পিত বিভিন্ন জীৱিকা সংক্ৰান্তীয় গতিবিধিৰ বুজ লয়।
স্বাধীনতা দিৱসৰ ভাষণত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৫ হাজাৰ মহিলা আত্মসহায়ক গোটক কৃষি আৰু আনুষংগিক কামত ড্ৰোনেৰে সজ্জিত কৰাৰ কথা কৈছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীক মহিলা এছএইচজিসমূহৰ প্ৰশিক্ষণৰ পৰা আৰম্ভ কৰি কাৰ্যকলাপৰ নিৰীক্ষণলৈকে এই লক্ষ্য কাৰ্যকৰী কৰাৰ পৰিকল্পনাৰ এক আভাস দিয়া হয়।
সুলভ মূল্যৰ ঔষধৰ প্ৰসাৰ বৃদ্ধিৰ বাবে ভাৰতত জন ঔষধি ষ্ট’ৰৰ সংখ্যা বৰ্তমানৰ ১০ হাজাৰৰ পৰা ২৫ হাজাৰলৈ বৃদ্ধি কৰাৰ কথাও প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৈছিল। এই সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে ৰূপায়ণ কৌশল পৰ্যালোচনা কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।

Prime Minister's Office
PM reviews progress on schemes based on the announcements in his Independence Day speech
Special focus on Women: Schemes ranging from making 2 crore Lakhpati Didis to empowering 15,000 Women SHGs with drones discussed
Scheme also in works to rapidly expand coverage of Jan Aushadhi stores from 10,000 to 25,000
10 OCT 2023 7:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired a high level review meeting to discuss the progress made on schemes to be implemented based on his Independence Day speech.
Prime Minister had spoken about making 2 crore Lakhpati didis, i.e. making 2 crore women engaged in SHGs or Anganwadis Lakhpatis. He took stock of the various livelihood interventions planned to achieve this target.
In his Independence Day speech, Prime Minister had spoken about equipping 15,000 women Self Help Groups with drones for agriculture and related purposes. PM was given an overview of the plans to implement this, ranging from training of Women SHGs to monitoring of activity.
Prime Minister had also spoken about taking the number of Jan Aushadhi Stores in India to 25,000 from 10,000 currently to increase the reach of affordable medicines. PM reviewed the implementation strategy for this expansion.