প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহাক্কী নিংতম্বা নুমিৎকী ৱারোলদা লাউথোকখিবা স্কিমশিংগী খুমাঙচাউশিনবশিং প্রধান মন্ত্রীনা হন্না য়েংশিনখ্রে
নুপীশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থমখি: নুপী করোর ২ লাখপতি দিদি ওইহন্নবা স্কিমশিংদগী হৌরগা দ্রোনশিংনা নুপী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং শক্তি পীনবা স্কিমশিং খন্নখি
জন ঔসাধি স্তোরশিং ১০,০০০দগী ২৫,০০০দা হেনগৎহন্নবা স্কিমশিংনা থবক তৌরি
10 OCT 2023 7:50PM by PIB Imphal
মহাক্কী নিংতম্বা নুমিৎকী ৱারোলদা লাউথোকখিবা স্কিমশিংগী খুমাঙচাউশিনবশিং য়েংশিন্নবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা লাখপতি দিদি করোর ২ হায়বদি সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংদা থবক তৌরিবা নুপী করোর ২ নত্ত্রগা অঙ্গনৱাদি লাখপতিশিংগী মরমদা ৱা ঙাংখি। পান্দম অসি ফংনবা তোঙান-তোঙানবা হিংনবগী লম্বী পীনবা থৌরাংশিংগী ফিবমশু মহাক্না য়েংশিনখি।
মহাক্কী নিংতম্বা নুমিৎকী ৱারোলদা সেল্ফ হেল্প গ্রুপ নুপী ১৫,০০০ রোমদা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা থবকশিংগীদমক দ্রোনশিং পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা নুপী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং ত্রেনিং পীনবা অমসুং থবকশিং য়েংশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী ফিবমসু প্রধান মন্ত্রীনা য়েংশিনখি।
মীয়ামদা মমল হোংবা হিদাক-লাংথকশিং ফংবা হেনগৎহন্নবা ভারত্তা জন ঔসাধি স্তোরশিং ১০,০০০দগী ২৫,০০০দা হেনগৎহল্লিবা অসিগী মতাংদসু প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখি।

Prime Minister's Office
PM reviews progress on schemes based on the announcements in his Independence Day speech
Special focus on Women: Schemes ranging from making 2 crore Lakhpati Didis to empowering 15,000 Women SHGs with drones discussed
Scheme also in works to rapidly expand coverage of Jan Aushadhi stores from 10,000 to 25,000
10 OCT 2023 7:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired a high level review meeting to discuss the progress made on schemes to be implemented based on his Independence Day speech.
Prime Minister had spoken about making 2 crore Lakhpati didis, i.e. making 2 crore women engaged in SHGs or Anganwadis Lakhpatis. He took stock of the various livelihood interventions planned to achieve this target.
In his Independence Day speech, Prime Minister had spoken about equipping 15,000 women Self Help Groups with drones for agriculture and related purposes. PM was given an overview of the plans to implement this, ranging from training of Women SHGs to monitoring of activity.
Prime Minister had also spoken about taking the number of Jan Aushadhi Stores in India to 25,000 from 10,000 currently to increase the reach of affordable medicines. PM reviewed the implementation strategy for this expansion.