কল্চর মন্ত্রালয়
“মেরী মাতী মেরা দেশ” কেম্পেনগী অহানবা ফেজদা মীয়াম্না পাকচাউনা শরুক য়াবা উবা ফংখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬দা নিংতম লান্মীশিং অমসুং সেক্যুরিতী ফোর্সশিংদা লাখ ২.৩৩দগী হেনবা শিলাফলকম কত্থোকখ্রে
~পঞ্চ প্রন ৱাশক করোর ৪; ব্রেবহার্ত ফেলিসিতেসন প্রোগ্রাম লাখ ২ হেনবা; অমৃত ভতিকা লাখ ২.৬৩ শেমগৎখ্রে
লৈবাক্কী য়ুমথোং খুদিংদা য়ৌশিন্নবা অনিশুবা ফেজদা চংনবা মপুং ফানা থৌরাং তৌরে
15 SEP 2023 11:32AM by PIB Imphal
লৈবাক্কীদমক মখোয়গী থৱায় কৎখ্রবা অদুগুম্লবা ‘অথৌবশিং’বু শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎনবগীদমক ২০২৩গী ওগস্ত ৯দা লৈবাক পুম্বগী কেম্পেন অমা ওইরিবা “মেরী মাতী মেরা দেশ” হৌদোকখি। কেম্পেন অসি ‘আজাদী কা অমৃত মহোত্সব’ লোইশিনবগী থৌরমনি, মদু ২০২১গী মার্চ ১২দা হৌখি, অমসুং ভারত পুম্বদা লাখ ২দগী হেনবা প্রোগ্রামশিংগা লোয়ননা পাক শন্না মীয়াম্না শরুক য়াবা (জন ভাগিদারী) উবা ফংখি।
কেম্পেন অসিদা নিংতম লান্মীশিং অমসুং সেক্যুরিতী ফোর্সশিংদা শিলাফলকম ইস্তাব্লিস তৌবগুম্বা থৌরমশিংগা লোয়ননা পঞ্চ প্রন ৱাশক, বসুধা বন্দন, ঐখোয়গী অথৌবশিংগী থৌনা ফরবা কত্থোকখিবশিং ভক্তি তৌবা বীরোন কা বন্ধনগুম্বা খোংথাংশিং উৎখি।
মেরী মাতী মেরা দেশ কেম্পেনগী অহানবা ফেজ পাকশন্না য়ৌবা অমসুং মশিং য়াম্না মীয়াম্না শরুক য়াবগা লোয়ননা মমাংদা ওইখিদ্রিবা মওংদা মায়পাকপা ওইখি। ঙসি ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬দা শিলাফলকম লাখ ২.৩৩ হেন্না শাখ্রে। ঙসি ফাওবদা পঞ্চ প্রন ৱাশক সেলফী করোর ৪ ৱেবসাইত্তা অপলোদ তৌখ্রে। লৈবাক পুম্বদা ব্রেবহার্ত ফেলিসিতেসন প্রোগ্রাম লাখ ২ হেন্না পাংথোকখ্রে। বসুধা বন্ধন থীমগী মখাদা লমদম অসিগী ওইবা উ-চারা করোর ২.৩৬ হেন্না থাখ্রে অমসুং অমৃৎ ভতিকা লাখ ২.৬৩ শেমগৎখ্রে।
হৌজিক কেম্পেন অসি লৈবাক পুম্বদা অমৃৎ কলশ য়াত্রাশিংগী য়োজনাগা লোয়ননা মসিগী অনিশুবা ফেজদা চংনবগীদমক মপুং ফানা থৌরাংলে। ভারত পুম্বগী আউতরিচ কেম্পেন অমা ওইনা মসিগী পান্দমদি লৈবাক্কী য়ুমথোং খুদিংদা য়ৌশিনবনি। ভারতকী খুঙ্গং লমদমশিংগী খুঙ্গং লাখ ৬ হেনবা অমসুং শহর লমদমগী ৱার্দশিংদগী লৈবাক-লৈহাও অমসুং চেং মরুশিং খোমজিল্লি। খুঙ্গং লমদমদা মসি ব্লোক-লেবেল কলশ শেম্নবা ব্লোক লেবেলদা পুন্সিনগনি। রাজ্যগী কোনুংদগী থৌরম পাংথোক্তুনা বিদায় পীরবা মতুং কলশ অসি নেস্নেল প্রোগ্রামগীদমক দিল্লীদা লাক্কনি। অর্বান এরিয়াশিংদা ৱার্দশিংদগী মিত্তী খোমজিল্লি অমসুং রাজ্যগী কোনুংগী খুত্থাংদা দিল্লীদা মিক্সিং অমসুং ত্রান্সপোর্তেসনগীদমক অচৌবা অর্বান লোকেল বোদীশিংদা পুরক্লি। অরোইবা থৌরমগীদমক ওক্তোবর লোইরকপা ফাওবদা দিল্লীদা কলশ ৮৫০০ হেন্না থুংলবা য়াই হায়না পানরি। ভারতকী কাচিন-কোয়া খুদিংমক্তগী খোমগৎলবা লৈবাক-লৈহাওশিং অমৃৎ ভতিকা অমসুং অমৃৎ মেমোরিয়েলদা থমগনি, মদুদগী আজাদি কা অমৃত মহোত্সব পাংথোক্নবা লেগেসী থৌরাংগনি।
মেরী মাতী মেরা দেশ কেম্পেনগী ফোতোশিং মখাগী লিঙ্ক অসিগা ফংগনি:
https://drive.google.com/drive/folders/1ZbRRp1YP893V6LBfibaQJeoK3vBOLoc9?usp=drive_link

Ministry of Culture
“Meri Maati Mera Desh” Campaign’s first phase witnesses massive public participation
More than 2.33 lakh Shilaphalakams dedicated to freedom fighters and security forces built across 36 States/UTs
~4 crore Panch Pran pledges; 2 Lakh+ Braveheart felicitation programmes; 2.63 lakh Amrit Vatikas created
All set to enter second phase to reach every single household in the country
15 SEP 2023 11:32AM by PIB Delhi
“Meri Maati Mera Desh”, a nationwide campaign was launched on 9th August 2023 to pay tribute to the ‘Veers’ who laid down their lives for the country. This campaign is the concluding event of the 'Azadi ka Amrit Mahotsav,' which began on 12th March 2021, and has witnessed widespread public participation (Jan Bhagidari) with over 2 lakh programs organized across India.
The campaign features programs like the establishment of Shilaphalakams dedicated to freedom fighters and security forces, as well as initiatives like Panch Pran Pledge, Vasudha Vandan, Veeron ka Vandan which venerates the gallant sacrifices of our Bravehearts.
The first phase of Meri Maati Mera Desh campaign has proven to be a phenomenal success with widespread reach and enormous public participation. More than 2.33 lakh Shilaphalakams have been built across 36 States/UTs till date. Almost 4 crore Panch Pran pledge selfies have been uploaded on website till date. 2 Lakh+ Braveheart felicitation programmes have been organized across the country. Under the Vasudha Vandan theme, more than 2.36 crore indigenous saplings have been planted and 2.63 lakh Amrit Vatikas created.
Now the campaign is all set to enter its second phase with Amrit Kalash Yatras planned across the country. As a pan India outreach campaign, its aim is to touch every household of the country. Mitti and rice grains are being collected from over 6 lakh villages in rural areas and from wards in urban areas across India. In rural regions, it will be combined at the block level to create block-level kalash. After a ceremonial send-off from the State capital, these kalash will come to Delhi for the National Programme. In urban areas, mitti is being collected from wards and brought to larger urban local bodies for mixing and transportation to Delhi through the State capital. It's expected that more than 8500 kalash will arrive in Delhi by the end of October for the final program. The soil collected from all corners of India will be placed in the Amrit Vatika and Amrit Memorial, creating a legacy to commemorate the Azadi Ka Amrit Mahotsav.
Photos of Meri Maati Mera Desh campaign are available at following link:
https://drive.google.com/drive/folders/1ZbRRp1YP893V6LBfibaQJeoK3vBOLoc9?usp=drive_link