প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
10 SEP 2023 11:30PM by PIB Imphal
সেপ্তেম্বর ১০,২০২৩ দা নিউ দিল্লিদা জি-২০ মীফম নাকলদা চাক্লেন অমগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি ইম্মানুয়েল মেক্রোন উনখ্রে। ভারত-ফ্রান্স স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপকী চহি ২৫ মপুংফারকপগী থৌরম পাংথোকপা ওইনা, জুলাই ১৪, ২০২৩দা ফ্রেঞ্চ নেসনেল দে থৌরমদা গেস্ত ওফ ওনর ওইনা শরুক য়ানবা জুলাই ২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী পেরিস্তা চৎলুরবা মতুংদা রাস্ত্রপতি মেক্রোন ভারত্তা লাকপনি।
ভারতনা মাইপাক্না জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবদা রাস্ত্রপতি মেক্রোন্না প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি। মসিদা ফ্রান্সনা শৌগৎপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি মেক্রোন থাগৎপা ফোঙদোকখি।
‘হোরাইজন ২০৪৭’ রোদমেপ, ইন্দো-পেসিফিক রোদমেপ অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী হন্দক্কী খোঙচৎকী ফলশিং য়াওনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিংগী ফিবম লুচিংবা অনিনা য়েংশিনখি অমসুং খন্নখি। ঙাক-শেন, স্পেস, ইন্দস্ত্রি, স্তার্দপ কোওপরেসন, নিউক্লিয়ার ইনর্জি, এস.এম.আর অমসুং এ.এম.আর তেক্নোলোজিশিং পুন্না শেমগৎমিন্নবা, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর, ক্রিতিকেল তেক্নোলোজি, চৎথোক-চৎশিন, ইনর্জি, অইং অশাগী খল হোঙলকপা, লাইরিক লাইশু, নেসনেল মিউজমগী মতেং পাংনবা অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা হিরম কয়াদা মতেং পাংনবগী পান্দমশিং থবক ওইনা ওন্থোক্নবা মখোয়না খন্নখি।
ইন্দো-পেসিফিক লমদম য়াওনা মালেমগী অমসুং লমদম লমদমগী ওইরক্লিবা ফিবমশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি অমসুং মালেমগী লুপশিংগী থবক্তা অওনবা পুরকপগী তঙাইফদবা অদু তকশিনখি। ইন্দিয়া-মিদল-ইস্ত-য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোর লাউথোকপদা মখোয়না তরাম্না ওকখি অমসুং মসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ৱাশকখি।
ভারতকী চন্দ্রয়ান-৩ মাইপাকপদা রাস্ত্রপতি মেক্রোন্না প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি। চহি ৬০ মপুংফারবা ভারত-ফ্রান্স স্পেস কোওপরেসন লুচিংবা অনিনা নিংশিংখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with President of the French Republic
10 SEP 2023 11:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting over lunch with H.E. Mr. Emmanuel Macron, President of the French Republic, on 10 September 2023, on the sidelines of the G20 Summit in New Delhi. President Macron’s visit to India comes after Prime Minister visit to Paris in July 2023 as the Guest of Honour on the occasion of French National Day on 14 July 2023, commemorating the 25th anniversary of the India-France strategic partnership.
Prime Minister Macron congratulated Prime Minister on the success of India's G20 Presidency. Prime Minister thanked Prime Minister Macron for France’s support in this regard.
The two leaders discussed and reviewed bilateral relations, particularly in the context of the ‘Horizon 2047’ Roadmap, the Indo-Pacific Roadmap and other outcomes that emerged during Prime Minister recent visit. They also discussed the implementation of the goals for cooperation in areas of defence, space including industrial and startup cooperation, nuclear energy including partnership for co-developing SMR and AMR technolgies, digital public infrastructure, critical technology, connectivity, energy, climate change, education, cooperation in National Museum and people-to-people contacts.
The two leaders exchanged views on important international and regional developments, including on the Indo-Pacific region and stressed on the need for reformed multilateralism. They welcomed the announcement of the India-Middle East-Europe Economic Corridor (IMEC) and pledged to work together for its implementation.
President Macron congratulated Prime Minister on India’s successful Chandrayaan-3 Mission. The two leaders recalled six decades of India-France Space cooperation.