Ministry of Petroleum & Natural Gas
Prime Minister takes the bold step of reducing the LPG cylinder price by Rs 200/ cylinder for all the LPG consumers (33 crore connections)
PM Ujjwala Yojana consumers will continue to the get subsidy of Rs 200/cylinder in their accounts
Government also approves 75 lakh additional Ujjwala connections, which will take total PMUY beneficiaries to 10.35 crores
29 AUG 2023 5:10PM by PIB Delhi
In a move that will bring respite to households across the nation, the Government led by Prime Minister Sh. Narendra Modi, has announced a substantial reduction in the price of cooking gas. Effective 30.08.2023, the price of a 14.2 Kg LPG cylinder will be reduced by Rs 200 in all markets across the country. In Delhi for instance, the decision will bring down the cost of a 14.2 Kg cylinder from the existing Rs 1103 per cylinder to a more affordable Rs 903 per cylinder. Prime Minister Narendra Modi said, "This is a gift to crores of my sisters of the country on the occasion of Raksha Bandhan. Our Government will always do everything possible that improves people's quality of life and benefits the poor and middle class."
This reduction is in addition to the existing targeted subsidy of Rs 200 per cylinder to PMUY households, which will continue. For PMUY households therefore, the effective price in Delhi after this reduction will be Rs 703 per cylinder.
It may be noted that there are more than 31 Cr domestic LPG consumers in the country including 9.6 Cr PMUY beneficiary families and this reduction will help all LPG consumers in the country. To clear pending PMUY applications and to provide deposit free LPG connection to all eligible households, Government will shortly start distribution of PMUY connections to 75 lacs women from poor households who do not have an LPG connection. This will increase the total number of beneficiaries under PMUY from 9.6 cr to 10.35 cr.
These decisions come as part of the Government's ongoing efforts to ease the financial burden on citizens and promote the welfare of households. The reduction in cooking gas prices reflects the Government's commitment to prioritize the well-being of its citizens and ensure access to essential commodities at reasonable rates.
Sh. Hardeep Singh Puri, Minister of Petroleum and Natural Gas, expressed his happiness with the decision, stating, "We understand the challenges faced by households in managing their budgets. The reduction in cooking gas prices is aimed at providing direct relief to families and individuals, while also supporting Government’s larger goal of ensuring affordable access to essential items."
The reduction in cooking gas prices is expected to have a positive impact on the cost of living for a wide spectrum of society. Government's proactive step is projected to save significant expenses for households, making an appreciable contribution to the disposable income of citizens.
The Government has been taking various steps to ease the burden of the people and this reduction in cooking gas prices is a testament to the Government's responsiveness to the needs of the people and its unwavering dedication to their welfare.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা LPG কঞ্জ্যুমর খুদিংমক্কী (কনেক্সন করোর 33) LPG সিলিন্দরগী মমল অসি সিলিন্দর অমদা লুপা 200 হন্থনবা অচৌবা ৱারেপ অমা লৌখ্রে
PM উজ্জ্বলা য়োজনাগী কঞ্জ্যুমরশিংনা মখাতানা মখোয়গী একাউন্ততা সিলিন্দর অমদা লুপা 200গী সবসিদী ফংখিগনি
সরকারনা অহেনবা উজ্জ্বলা কনেক্সন লাখ 75গী অয়াবা পীখ্রে, মসিনা PMUY বেনিফিসরীগী অপুনবা মশিং অসি করোর 10.35 য়ৌহল্লগনি
29 AUG 2023 5:10PM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা য়ুমথোং খুদিংমক্কী অৱাবা কোকহনগদবা থোঙথাং অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা চাকথোং গ্যাসকী মমলদা চাউনা মমল হন্থখ্রে। 30.08.2023দগী চৎনবা হৌদুনা 14.2 Kg LPG সিলিন্দরগী মমল অসি লৈবাক্কী মফম খুদিংমক্তা লৈরিবা কৈথেলশিংদা লুপা 200 হন্থরগনি। খুদম ওইনা দিল্লীদা, ৱারেপ অসিনা মরম ওইরগা 14.2 Kg সিলিন্দরগী মমল অসি হৌজিক পীরিবা সিলিন্দর অমগী মমল লুপা 1103দগী সিলিন্দর অমদা অহোংবা মমল লুপা 903দা হন্থরগনি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্রনা হায়, “মসি লৈবাক অসিদা লৈরিবা ঐহাক্কী ইচে ইচল করোর কয়াদা রক্ষা বন্ধনগী কুহ্মৈনা লাকপা পীবা খুদোল অমনি। ঐখোয়গী সরকারনা মতম চুপ্পদা মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা অমসুং লায়রবা অমদি মিদ্দল ক্লাসতা কান্নবা পীনবা তৌবা য়াবা খুদিংমক তৌগনি”।
PMUY হাউসহোল্দশিংদা সিলিন্দর অমদা লুপা 200গী হৌজিক পীরিবা তার্গেতেদ সবসিদী অসি অদুমক মখা চত্থবগা লোয়ননা মসিগী মথক্তা অহেনবা ওইনা মসি হন্থনবনি। মসিনা মরম ওইরগা PMUY হাউসহোল্দশিংগীদমক দিল্লীদা চৎনগদবা মমল অসি মসি হন্থরবা মতুংদা সিলিন্দর অমদা লুপা 703 ওইরগনি।
পনবা য়াবদি PMUY বেনিফিসরী করোর 9.6 য়াওনা লৈবাক অসিদা দোমেস্তিক LPG কঞ্জ্যুমর করোর 31 হেন্না লৈ অমসুং মসিগী হন্থহনবা অসিনা লৈবাক্কী LPG কঞ্জ্যুমর পুম্নমক্তা কান্নরগনি। পন্দুনা লৈরিবা PMUY এপ্লিকেসনশিং ক্লিয়র তৌনবা অমসুং ইলিজিবল ওইবা হাউসহোল্দ পুম্নমক্তা দিপোজিৎ ফ্রী LPG কনেক্সন পীনবা সরকারনা LPG কনেক্সন লৈজদবা লায়রবা ইমুংশিংদগী নুপী লাখ 75দা PMUY কনেক্সনশিং য়েন্থোকপা অথুবদা হৌরগনি। মসিনা PMUYগী মখাদা লৈরিবা বেনিফিসরীশিংগী অপুনবা মশিং করোর 9.6 দগী করোর 10.35দা হেনগৎলগনি।
ৱারেপশিং অসি প্রজাশিংগী শেল-থুমগী পোৎলুম কোকহন্নবা অমসুং য়ুমথোংশিং য়াইফবা ঙম্নবা সরকারগী হৌজিক পাইখৎলিবা খোঙথাংশিংগী শরুক ওইনা লৌখিবনি। চাকথোং গ্যাসকী মমলশিং হন্থনবা অসিনা সরকারনা মাগী প্রজাশিংগী য়াইফবা হায়বা অসিদা মরু ওইবা মীৎয়েং চংলি অমসুং অহোংবা মমলশিংদা ইসেন্সিএল কম্মোদিতীশিং এক্সেস তৌবা ঙমহন্নবা সরকারগী ফিরেপ অদু উৎলি।
পেত্রোলিয়ম এন্দ নেচরেল গ্যাসকী মন্ত্রী, শ্রী হরদীপ সিংহ পুরিনা ৱারেপ অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা হায়খি, “ঐখোয়না য়ুমথোংশিংনা মখোয়গী বজেৎশিং কোন্ননবা হোৎনবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং অদু খঙই। চাকথোং গ্যাসকী মমলশিং হন্থহনবা অসিনা ইমুং মনুংশিংদা অমসুং মীওইশিংদা হকথেংননা অৱাবা কোকহন্নবা পান্দম থমখি লোয়ননা তঙাই ফদবা পোৎলমশিং অহোংবা মমলদা ফংহন্নবা সরকারগী অচৌবা পান্দম অসিবুসু শৌগৎলি”।
চাকথোং গ্যাসকী মমলশিংদা হন্থরকপা অসিনা খুন্নাইগী শরুক পুম্নমক্কী হিংবদা চংলিবা শেলদা চাউনা কান্নবা অমা পীরগনি পান্নখি। সরকারগী প্রোএক্তিব ওইবা খোঙথাং অসিনা য়ুমথোংশিংগীদমক চাদিংশিংদা চাউনা কনবা ঙমহন্দুনা মসিনা প্রজাশিংগী দিস্পোজেবল ইনকমদা চাউনা শরুক তমহন্নবা প্রোজেক্ত তৌখি।
সরকারনা মীয়ামগী অৱাবা পোৎলুম কোকহন্নবা খোঙথাং কয়ামরুম লৌখৎলি অমসুং চাকথোং গ্যাসকী মমলশিং হন্থহনখিবা অসিনা সরকারনা মীয়ামগী মথৌ তাবশিং অদু তারি অমসুং মখোয়গী য়াইফনবা হনবা লৈতনা কত্থোক্তুনা লাক্লি হায়বগী শাখি অমা ওইরি।