ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକାର ଏକାଡେମୀ ଅଫ୍ ସାଇନ୍ସର ସିଇଓ ତଥା ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଜେନେଟିକ୍ଟ ଡକ୍ଟର ହିମଲା ସୋଡିୟାଲଙ୍କ ବୈଠକ
24 AUG 2023 11:33PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 24 ଅଗଷ୍ଟ 2023ରେ ଜୋହାନ୍ସବର୍ଗରେ ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକାର ଏକାଡେମୀ ଅଫ୍ ସାଇନ୍ସର ସିଇଓ ତଥା ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଜେନେଟିକ୍ଟ ଡକ୍ଟର ହିମଲା ସୋଡିୟାଲଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି ।
ସେମାନେ ମାନବ ଜେନେଟିକ୍ ଲାଇନର ଡୋମେନ୍ ଏବଂ ରୋଗ ସ୍କ୍ରିନିଂରେ ଏହାର ପ୍ରୟୋଗ ଉପରେ ମତ ବିନିମୟ କରିଥିଲେ ।
ଜେନେଟିକ୍ସ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନଗୁଡିକୁ ସହଯୋଗ କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ସୋଡିୟାଲଙ୍କୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Dr. Himla Soodyall, noted geneticist & CEO of the Academy of Science of South Africa
24 AUG 2023 11:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Dr. Himla Soodyall, noted geneticist & CEO of the Academy of Science of South Africa in Johannesburg on 24 August 2023.
They exchanged views on the domain of human genetic lines and its application in disease screening.
Prime Minister invited Dr. Soodyall to collaborate with Indian institutes in the field of genetics.