প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ১৫শুবা ব্রিক্স মীফম শরুক য়াখ্রে
23 AUG 2023 8:44PM by PIB Imphal
খা অফ্রিকানা চিয়ারমেন ওইদুনা ওগস্ত ২৩,২০২৩দা জোহেন্সবার্গতা পাংথোকখিবা ১৫শুবা ব্রিক্স মীফমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়াখ্রে।
মালেমগী শেন-থুমগী ফিবম অমুক ফগৎহন্নবা, অফ্রিকা অমসুং গ্লোবেল সাউথকা মরুপ-মপাং ওইনবা অমসুং হৌজিক ফাওবদা ব্রিক্সকী এজেন্দা থবক ওইনা পাংথোকখিবগী মতাং য়াওনা লুচিংবশিংনা কান্নরবা ৱাফমশিং খন্নখি।
মহাক্কী ৱারোলদা, মপাঙ্গল কনবা ব্রিক্স অমা ওইনবা ব্রিক্স হায়বসি মসি ওইনবা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
B - ব্রিক্কিং বেরিয়রস
R - রিভিতালাইজিং ইকোনোমিস
I - ইন্সপাইরিং ইন্নোবেসন
C - ক্রিয়েতিং ওপোর্চুনিতি
S - সেপ্পিং ফিউচর
মহাক্কী ৱারোলশিংদা, প্রধান মন্ত্রীনা মখাগী ৱাফমশিং অসি থমখি:
● য়ু.এন.এস.সি শেমদোক্নবা অকক্নবা মতম পীগদবনি
● মালেমগী শেন-থুমগী লুপশিং অওনবা পুরক্কদবনি
● দব্লিউ.তি.ও শেমদোক্কদবনি
● ব্রিক্স পাকথোক-চাউথোকহনগদবনি
● মালেমগী অপুনবগী পাউজেল অমা চেন্নবা অমসুং তোখাই তাদনবা ব্রিক্সতা তকশিনখি
● ব্রিক্স স্পোএস কন্সোরতিয়ম অমা শেমগদবনি
● ব্রিক্স লৈবাকশিংদা ভারতকী দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং পীগনি
● ব্রিক্স লৈবাকশিংগী মরক্তা স্কিল মেপ্পিং, স্কিল্লিং পায়খৎকদবনি অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী থবক হেনগৎহনগদবনি
● ইন্তরনেসনেল বিগ কেতস এল্লাইন্সকী মখাদা কৈ ঙাক-শেন্নবা ব্রিক্স লৈবাকশিংগী অপুনবা থবক পায়খৎকদবনি
● ব্রিক্স লৈবাকশিংগী মরক্তা মহৌশাগী অনা-লায়য়েংগী পুক্কৈ অমা লিংখৎকদবনি
● জি-২০দা অফ্রিকান য়ুনিয়ন লেংদবা মেম্বর অমা ওইনবা ব্রিক্স লৈবাকশিংনা মতেং পাংগদবনি

Prime Minister's Office
Prime Minister’s participation in the 15th BRICS Summit
23 AUG 2023 8:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi participated in the 15th BRICS Summit held under South Africa’s chairship, in Johannesburg on 23 August 2023.
The leaders held productive discussions including on global economic recovery, partnership with Africa and the Global South and reviewed the progress made on the BRICS agenda so far.
During his address, Prime Minister called for a strengthened BRICS that will be:
B - Breaking barriers
R - Revitalising economies
I - Inspiring Innovation
C - Creating opportunities
S - Shaping the future
In his various interventions, Prime Minister highlighted the following:
● Called for setting defined timelines for UNSC reforms
● Called for reform of Multilateral Financial Institutions
● Called for reform of WTO
● Exhorted BRICS to build consensus on its expansion
● Urged BRICS to send a global message of unity and not polarisation
● Proposed creation of a BRICS Space Exploration Consortium
● Offered Indian Digital Public Infrastructure - the Indian stack to BRICS partners
● Proposed undertaking skill mapping, skilling and promoting mobility among BRICS countries
● Proposed joint efforts of BRICS countries for protection of Big Cats under International Big Cat Alliance
● Proposed establishing a repository of traditional medicine among BRICS countries
● Called upon BRICS partners to support AU’s permanent membership of the G20