প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহৈশিংগী লিস্তঃ প্রধান মন্ত্রীগী ফ্রান্স খোঙচৎ
14 JUL 2023 10:00PM by PIB Imphal
সেরিএল মশিং
লোইশিনখিবা দোকুমেন্তশিং
মখল
ইন্সতিত্যুস্নেল কোওপরেসন
নিউ নেস্নেল ম্যুজিয়ম এন্দ কোওপরেসন ওড় ম্যুজিওলোজীগী লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত
লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত
মৈতী অমদি ফ্রেঞ্চ মিনিস্ত্রী ওফ ইকনমীগী মরক্তা তৌনবা দিজিতেল তেক্নোলোজীগী লমদা তেংবাংনবগী এম.ও.য়ু.
মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং
সিভিল এভিএসনগী লমদা দাইরেক্সন-জেনেরেল দি’এভিএসন সিভিল, ফ্রান্স অমদি এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াগী মরক্তা তেক্নিকেল কোওপরেসন
মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং
ভারত অমদি ফ্রান্সকী মরক্তা সিভিল এভিএসন সিক্যুরিতী (এ.ভি.এস.ই.সি.)গী তেক্নিকেল এরেঞ্জমেন্ত
মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং
প্রসার ভারতী অমদি ফ্রান্স মেদিয়াগী মরক্তা লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত
লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত
ইনভেস্ত ইন্দিয়া অমদি বিজিনেস ফ্রান্সকী মরক্তা এম.ও.য়ু.
মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং
স্পেসকী লমদা তেংবাংনবা
ইন্দিয়া-ফ্রান্স জোইন্ত আর্থ ওবজর্বেসন মিসন ত্রিস্না ইম্প্লিমেন্তিং এরেঞ্জমেন্ত
ইমপ্লিমেন্তিং এরেঞ্জমেন্ত
মেরিতাইম দোমেন এৱ্যারনেস সোর্ত-তর্ম প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তিং এরেঞ্জমেন্ত
ইমপ্লিমেন্তিং এরেঞ্জমেন্ত
কঞ্জংসন এনালাইসিস এন্দ ইভালুএসন সর্ভিস; এলর্তস এন্দ রিকম্মেন্তেসন (সীজর) অমদি য়ুজ ওফ একজর্ত মোদ্যুল্স ওফ জাভা ফোর এসেসমেন্ত ওফ কঞ্জংসন (জে.এ.সি.) সোফ্তৱ্যারগী য়ানচে
য়ানচে
১০
জোইন্ত দিক্লারেসন বিত্বীন ইস্রো এন্দ সি.এন.ই.এস. কন্সর্নিং জোইন্ত দিভেলপমেন্তস ইন দি ফীল্দ ওফ লোঞ্চর্স
জোইন্ত দিক্লারেসন
সাইন্তিফিক কোওপরেসন
১১
হেল্থ অমদি মেদিসিনগী লমদা ভারত অমদি ফ্রান্সকী মরক্তা তেংবাংনবগী লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত
লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত
১২
এম.ও.য়ূ. বিত্বীন দি নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ওসীন তেক্নোলোজী (এন.আই.ও.তি.), মিনিস্ত্রী ওফ আর্থ সাইন্সেস (এম.ও.ই.এস.), চেন্নাই অমদি ইন্সত্যুৎ ফ্রেঙ্কেস দি রীছর্চ পোর এল’এক্সপ্লোইতেসন দি লা মর (আই.এফ.আর.ই.এম.ই.আর.)
মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং
স্ত্রেতেজিক ওইবা হীরমশিংদা তেংবাংমিন্নবা
১৩
ওওং-তর্ম এল.এন.জি. সেল অমদি পর্চেজ এগ্রীমেন্ত (এস.পি.এ.) লিংখৎনবগীদমক ইন্দিয়ন ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেদ অমসুং এম/এস তোতেল ইনর্জিজ গ্যাস এন্দ পৱার লিমিতেদ (তেতেল ইনর্জিজ)কী মরক্তা ইনবা হেদ ওফ এগ্রীমেন্ত (ঐচ.ও.এ.)
য়ানচে
লাউথোকখিবশিং
রাজনিতি/স্ত্রেতেজিক ওইবা হীরমশিংদা তেংবাংমিন্নবা
রোদমেপ ওন ইন্দো-ফ্রেঞ্জ স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ হোরাইজন ২০৪৭
জোইন্ত প্রেস রিলীজ
রোদমেপ ইন্দিয়া-ফ্রান্স কোওপরেসন ইন দি ইন্দো-পেসিফিক
জোইন্ত প্রেস রিলীজ
কম্মর্সিএল লোঞ্চ ভেহিকলগী মতাঙদা খুৎশম্ননা চৎমিন্ননবা এন.এস.আই.এল. অমদি এরিয়নস্পেস ইন্তেন্ত
লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত
সস্তেনেবল দিভেলপমেন্তকী মতাঙদা তেংবাংমিন্নবা
জোইন্ত কম্মিতমেন্ত ওন ইলিমিনেতিং সিঙ্গল-য়ুজ প্লাস্তিক পোলুসন
জোইন্ত প্রেস রিলীজ
মীগা মীগগী এক্সচেঞ্জ অমদি য়াইফ থৌরাংগী মতাঙদা তেংবাংমিন্নবা
মার্সিলদা কোন্সুলেৎ জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া হাংদোকপা
লাউথোকখিবা
শান্ন-খোৎনবগী লমদা তেংবাংমিন্নবা
জোইন্ত দিক্লারেসন ওফ ইন্তেন্ত
নাকল অনিমক্তা সি.ই.এফ.আই.পি.আর.এ. (ইন্দো-ফ্রেঞ্জ সেন্তর ফোর দি প্রমোসন ওফ এদভান্স রীছর্চ) ফন্দিং মিলিয়ন ১দা হেনগৎহনবা অমদি স্কোলারসিপ হেনগৎহনবা
রোদমেপতা য়াওরবা
ফ্রেঞ্চ এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিংদগী দিগ্রী পায়রবা (মাস্তর অমদি মথক্কী) ভারত মচাশিংদা চহি মঙাগী মতম লৈবা সোর্ত-স্তে স্চেঙ্গেন ভিজা পীবা
রোদমেপ্তা য়াওরবা
ওফিসিএল পাসপোর্ত্তা ভিজা একজেম্প তৌবা
রোদমেপ্তা য়াওরবা
১০
সত্যদা মাগী মাইক্রোক্রেদিত/এম.এস.এম.ই. পোর্তফোলিও হেনগৎহন্নবা অমদি বেঙ্ককা মরী শম্নদ্রিবা মীওইশিং, মরুওইনা খুঙ্গংগী নুপীশিং (বেনিফিসরীগী ৯৬%) অমদি নহাশিংবু য়াওশিলহন্নবগীদমক প্রোপার্কো (ফ্রেঞ্চ দিভেলপমেন্ত এজেন্সীগী সবসিদিয়রী) অমদি সত্য মাইক্রোফাইনান্সকী মরক্তা মিলিয়ন $২০ গী মতেঙ পীনবগী য়ানচে
রোদমেপ্তা য়াওরবা
১১
সিতীগী থাক্তা ইন্তিগ্রেতেদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত, স্তেতকী থাক্তা ক্লাইমেৎ-ওরিএন্তেদ রিফোর্ম, লৈবাক্কী থাক্তা ইন্সতিত্যুসনশিং মপাঙ্গল কলহন্নবা অমদি ৱাখল লৌশিং শন্দোকপদা মরুওইবা মীৎয়েঙ থমদুনা সর্কুলর ইকনমী য়োকখৎলিবা অথোই অহেন তান্নদুনা খনগৎলবা প্রোজেক্তশিংদা ঙাক্লৌ পীননবগীদমক জর্মনী অমদি ই.য়ু.না পুন্না শেল থাদমিন্নরিবা “সিতী ইনভেস্তমেন্ত তু ইনোভেত, ইন্তিগ্রেত এন্দ সস্তেন” (সি.আই.তি.আই.আই.এস. ২.০) হায়রিবা ভারতকী সস্তেনেবল সিতিজকী প্রোগ্রামগী ২শুবা ফেজতা ফ্রেঞ্চকী ঙাক্লৌ
রোদমেপ্তা য়াওরবা

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Prime Minister’s visit to France
14 JUL 2023 10:00PM by PIB Delhi
S. No. Documents Concluded Type
Institutional Cooperation
1. Letter of Intent on the New National Museum and Cooperation on Museology Letter of Intent
2. MoU on Cooperation in the field of Digital Technologies
between MeitY and French Ministry of Economy
Memorandum of Understanding
3. Technical Cooperation between Direction-Générale d’Aviation Civile, France and Airports Authority of India in the field of Civil Aviation Memorandum of Understanding
4. Technical arrangements for Civil Aviation Security (AVSEC) between India and France Memorandum of Understanding
5. Letter of Intent between Prasar Bharati and France Media Monde Letter of Intent
6. MoU between Invest India and Business France Memorandum of understanding
Cooperation in the area of Space
7. India-France joint Earth Observation mission TRISHNA Implementing Arrangement Implementing Arrangement
8. Maritime Domain Awareness short-term programme Implementing Arrangement Implementing Arrangement
9. Agreement on Conjunction Analysis and Evaluation Service: Alerts and Recommendations (CAESAR) and use of Exert Modules of JAVA for Assessment of Conjunction (JAC) software Agreement
10. Joint Declaration between ISRO and CNES Concerning Joint Developments in the field of Launchers Joint Declaration
Scientific Cooperation
11. Letter of Intent between India and France for Cooperation in the field of Health and Medicine Letter of Intent
12. MoU between the National Institute of Ocean Technology (NIOT), Ministry of Earth Sciences (MoES), Chennai and Instiut Français de Recherche pour l’exploitation de la Mer(IFREMER) Memorandum of Understanding
Cooperation in Strategic Areas
13. Head of Agreement (HoA) between Indian Oil Corporation Limited and M/s Total Energies Gas and Power Ltd (Total Energies) to establish a long-term LNG Sale and Purchase Agreement (SPA) Agreement
Announcements
Cooperation in Political/Strategic Areas
1. Roadmap on Indo-French Strategic Partnership Horizon 2047 Joint Press release
2. Roadmap India-France Cooperation in the Indo-Pacific Joint Press release
3. NSIL and Arianespace intent to collaborate in commercial launch services Letter of Intent
Cooperation on Sustainable Development
4. Joint Commitment on Eliminating Single-use Plastic Pollution Joint Press release
Cooperation for People-to-People Exchanges and Welfare
5. Opening up of Consulate General of India in Marseille Announcement
6. Cooperation the Area of Sports Joint Declaration of Intent
7. Increase in CEFIPRA (Indo-French Centre for the Promotion of Advanced Research) Funding by € 1 Mn on each side and increased scholarships Included in roadmap
8. Issuance of five-year validity short-stay Schengen Visa for Indians who are degree holders from French educational institutions (Masters and above) Included in roadmap
9. Exemption of Visas on Official Passports Included in roadmap
10, Agreement between Proparco (subsidiary of French Development Agency) and Satya Microfinance for $20 million to support Satya in growing its microcredit/MSME portfolio and foster inclusion of unbanked people, especially rural women (96% of the beneficiaries) and young people Included in roadmap
11. French support to the 2nd phase of the Indian programme on sustainable cities - "City Investments to Innovate, integrate and Sustain” (CITIIS 2.0), co-financed with Germany and the EU
to support competitively selected projects promoting circular economy with focus on integrated waste management at the city level, climate-oriented reform actions at the State level, and institutional strengthening and knowledge dissemination at the National level.
Included in roadmap