Prime Minister's Office
List of Outcomes: Prime Minister’s visit to France
14 JUL 2023 10:00PM by PIB Delhi
S. No. Documents Concluded Type
Institutional Cooperation
1. Letter of Intent on the New National Museum and Cooperation on Museology Letter of Intent
2. MoU on Cooperation in the field of Digital Technologies
between MeitY and French Ministry of Economy
Memorandum of Understanding
3. Technical Cooperation between Direction-Générale d’Aviation Civile, France and Airports Authority of India in the field of Civil Aviation Memorandum of Understanding
4. Technical arrangements for Civil Aviation Security (AVSEC) between India and France Memorandum of Understanding
5. Letter of Intent between Prasar Bharati and France Media Monde Letter of Intent
6. MoU between Invest India and Business France Memorandum of understanding
Cooperation in the area of Space
7. India-France joint Earth Observation mission TRISHNA Implementing Arrangement Implementing Arrangement
8. Maritime Domain Awareness short-term programme Implementing Arrangement Implementing Arrangement
9. Agreement on Conjunction Analysis and Evaluation Service: Alerts and Recommendations (CAESAR) and use of Exert Modules of JAVA for Assessment of Conjunction (JAC) software Agreement
10. Joint Declaration between ISRO and CNES Concerning Joint Developments in the field of Launchers Joint Declaration
Scientific Cooperation
11. Letter of Intent between India and France for Cooperation in the field of Health and Medicine Letter of Intent
12. MoU between the National Institute of Ocean Technology (NIOT), Ministry of Earth Sciences (MoES), Chennai and Instiut Français de Recherche pour l’exploitation de la Mer(IFREMER) Memorandum of Understanding
Cooperation in Strategic Areas
13. Head of Agreement (HoA) between Indian Oil Corporation Limited and M/s Total Energies Gas and Power Ltd (Total Energies) to establish a long-term LNG Sale and Purchase Agreement (SPA) Agreement
Announcements
Cooperation in Political/Strategic Areas
1. Roadmap on Indo-French Strategic Partnership Horizon 2047 Joint Press release
2. Roadmap India-France Cooperation in the Indo-Pacific Joint Press release
3. NSIL and Arianespace intent to collaborate in commercial launch services Letter of Intent
Cooperation on Sustainable Development
4. Joint Commitment on Eliminating Single-use Plastic Pollution Joint Press release
Cooperation for People-to-People Exchanges and Welfare
5. Opening up of Consulate General of India in Marseille Announcement
6. Cooperation the Area of Sports Joint Declaration of Intent
7. Increase in CEFIPRA (Indo-French Centre for the Promotion of Advanced Research) Funding by € 1 Mn on each side and increased scholarships Included in roadmap
8. Issuance of five-year validity short-stay Schengen Visa for Indians who are degree holders from French educational institutions (Masters and above) Included in roadmap
9. Exemption of Visas on Official Passports Included in roadmap
10, Agreement between Proparco (subsidiary of French Development Agency) and Satya Microfinance for $20 million to support Satya in growing its microcredit/MSME portfolio and foster inclusion of unbanked people, especially rural women (96% of the beneficiaries) and young people Included in roadmap
11. French support to the 2nd phase of the Indian programme on sustainable cities - "City Investments to Innovate, integrate and Sustain” (CITIIS 2.0), co-financed with Germany and the EU
to support competitively selected projects promoting circular economy with focus on integrated waste management at the city level, climate-oriented reform actions at the State level, and institutional strengthening and knowledge dissemination at the National level.
Included in roadmap

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকা: প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ফ্ৰান্স ভ্ৰমণ
14 JUL 2023 10:00PM by PIB Guwahati
ক্ৰমিক নং
নথিবোৰ
ধৰণ
প্ৰতিষ্ঠানিক সহযোগিতা
১.
নতুন ৰাষ্ট্ৰীয় সংগ্ৰহালয় আৰু সংগ্ৰহালয় বিজ্ঞানৰ ওপৰত সহযোগিতাৰ ওপৰত উদ্দেশ্য পত্ৰ
Letter of Intent
২
MeitY আৰু ফ্ৰান্সৰ অৰ্থনীতি মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত ডিজিটেল প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি।
বুজাবুজি চুক্তি
৩
অসামৰিক বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত ফ্ৰান্সৰ ডাইৰেকচন-জেনেৰেল ডি’এভিয়েশন চিভিল আৰু ভাৰতীয় বিমানবন্দৰ কৰ্তৃপক্ষৰ মাজত কাৰিকৰী সহযোগিতা
বুজাবুজি চুক্তি
৪
ভাৰত আৰু ফ্ৰান্সৰ মাজত অসামৰিক বিমান পৰিবহণ সুৰক্ষা (AVSEC)ৰ কাৰিকৰী ব্যৱস্থা
বুজাবুজি চুক্তি
৫
প্ৰসাৰ ভাৰতী আৰু ফ্ৰান্স মিডিয়া মণ্ডেৰ মাজত পত্ৰ
উদ্দেশ্য পত্ৰ
৬
ইনভেষ্ট ইণ্ডিয়া আৰু বিজনেছ ফ্ৰান্সৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
বুজাবুজি চুক্তি
মহাকাশৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা
৭
ভাৰত-ফ্ৰান্সৰ যৌথ পৃথিৱী পৰ্যবেক্ষণ অভিযান TRISHNA ৰূপায়ণ ব্যৱস্থা
কাৰ্যকৰী ব্যৱস্থা
৮
সামুদ্ৰিক ডমেইন সজাগতা হ্ৰস্বম্যাদী কাৰ্যসূচী ৰূপায়ণ ব্যৱস্থা
কাৰ্যকৰী ব্যৱস্থা
৯
সংযোগ বিশ্লেষণ আৰু মূল্যায়ন সেৱাৰ ওপৰত চুক্তি: সতৰ্কবাণী আৰু পৰামৰ্শ (CAESAR) আৰু সংযোগৰ মূল্যায়ন (JAC) চফ্টৱেৰৰ বাবে JAVA ৰ এক্সাৰট মডিউলৰ ব্যৱহাৰ
চুক্তি
১০
লঞ্চাৰৰ ক্ষেত্ৰত যৌথ উন্নয়ন সম্পৰ্কে ইছৰো আৰু চিএনইএছৰ মাজত যৌথ ঘোষণা।
যৌথ ঘোষণা
বৈজ্ঞানিক সহযোগিতা
১১
স্বাস্থ্য আৰু চিকিৎসাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে ভাৰত আৰু ফ্ৰান্সৰ মাজত উদ্দেশ্য পত্ৰ
উদ্দেশ্য পত্ৰ
১২
নেচনেল ইনষ্টিটিউট অৱ অ'চেন টেকন'লজি (এনআইঅ'টি), পৃথিৱী বিজ্ঞান মন্ত্ৰালয় (এমঅ'ইএছ), চেন্নাই আৰু ইনষ্টিটিউট ফ্ৰান্সেইছ ডি ৰেচেৰ্চে প'ৰ ল'এক্সপ্ল'ইটেচন ডি লা মেৰ (আইএফৰেমাৰ)ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি
বুজাবুজি চুক্তি
কৌশলগত ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা
১৩
ইণ্ডিয়ান অইল কৰ্পৰেশ্যন লিমিটেড আৰু মেছাৰ্ছ টোটেল এনাৰ্জিজ গেছ এণ্ড পাৱাৰ লিমিটেড (টোটেল এনাৰ্জিজ)ৰ মাজত দীৰ্ঘম্যাদী এল এন জি বিক্ৰী আৰু ক্ৰয় চুক্তি (এছ পি এ) স্থাপনৰ বাবে চুক্তিৰ মুৰব্বী (HoA)
চুক্তি
ঘোষণা
ৰাজনৈতিক/কৌশলগত ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা
১
ভাৰত-ফৰাচী কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব হ’ৰাইজন ২০৪৭ৰ ওপৰত ৰোডমেপ
যুটীয়া প্ৰেছ বিবৃতি
২
ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত ভাৰত-ফ্ৰান্স সহযোগিতা
যুটীয়া প্ৰেছ বিবৃতি
৩
এন এছ আই এল আৰু এৰিয়ান স্পেছে বাণিজ্যিক উৎক্ষেপণ সেৱাত সহযোগিতা কৰাৰ মনস্থ কৰিছে
উদ্দেশ্য পত্ৰ
বহনক্ষম উন্নয়নৰ ওপৰত সহযোগিতা
৪
একক ব্যৱহাৰৰ প্লাষ্টিক প্ৰদূষণ নিৰ্মূলৰ বাবে যৌথ প্ৰতিশ্ৰুতি
যুটীয়া প্ৰেছ বিবৃতি
জনসাধাৰণৰ মাজত বিনিময় আৰু কল্যাণৰ বাবে সহযোগিতা
৫
মাৰ্চেইলত ভাৰতৰ কনছুলেট জেনেৰেল মুকলি
ঘোষণা
৬
সহযোগিতা ক্ৰীড়াৰ ক্ষেত্ৰ
যৌথ উদ্দেশ্য ঘোষণা
৭
CEFIPRA (ইণ্ডো-ফ্ৰেঞ্চ চেণ্টাৰ ফৰ দ্য প্ৰমোচন অৱ এডভান্সড ৰিচাৰ্চ) ফাণ্ডিং দুয়োপক্ষৰ বাবে €১ মিলিয়ন বৃদ্ধি
ৰোডমেপত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে
৮
ফৰাচী শিক্ষানুষ্ঠান (মাষ্টাৰ আৰু তাৰ ওপৰৰ) ডিগ্ৰীধাৰী ভাৰতীয়সকলৰ বাবে পাঁচ বছৰৰ বৈধতাৰ শ্বৰ্ট-ষ্টে শ্বেংগেন ভিছা প্ৰদান
ৰোডমেপত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে
৯
অফিচিয়েল পাছপ’ৰ্টত ভিছাৰ ৰেহাই
ৰোডমেপত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে
১০
প্ৰপাৰ্কো (ফ্ৰান্স ডেভেলপমেণ্ট এজেন্সীৰ সহযোগী কোম্পানী) আৰু সত্য মাইক্ৰ’ফাইনেন্সৰ মাজত সত্যৰ মাইক্ৰ’ক্ৰেডিট / এমএছএমই পৰ্টফলিঅ’ বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰিবলৈ আৰু বেংকবিহীন লোকসকলক, বিশেষকৈ গ্ৰাম্য মহিলা (৯৬% হিতাধিকাৰী) আৰু যুৱক-যুৱতীসকলক অন্তৰ্ভুক্তিৰ বাবে সহায় কৰিবলৈ ২ কোটি ডলাৰৰ চুক্তি
ৰোডমেপত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে
১১
বহনক্ষম চহৰসমূহৰ ওপৰত ভাৰতীয় কাৰ্যসূচীৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ প্ৰতি ফৰাচী সমৰ্থন - "উদ্ভাৱন, সংহতি আৰু বহনক্ষম কৰিবলৈ চহৰ বিনিয়োগ" (CITIIS 2.0), জাৰ্মানী আৰু ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ সৈতে সহযোগিতামূলক বিত্তীয় সাহায্যৰে চহৰ পৰ্যায়ত সংহত আৱৰ্জনা ব্যৱস্থাপনা, ৰাজ্যিক পৰ্যায়ত জলবায়ুমুখী সংস্কাৰ কাৰ্য্য, আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত প্ৰতিষ্ঠানিক শক্তিশালীকৰণ আৰু জ্ঞান প্ৰচাৰৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি বৃত্তাকাৰ অৰ্থনীতিৰ প্ৰসাৰিত প্ৰতিযোগিতামূলকভাৱে নিৰ্বাচিত প্ৰকল্পসমূহক সমৰ্থন কৰা।
ৰোডমেপত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে