তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ “বিপৰ্যয়” ঘূৰ্ণীবতাহক লৈ গ্ৰাউণ্ড ৰিপ’ৰ্টিং কৰা সংবাদ কৰ্মীসকলৰ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত উদ্বেগ প্ৰকাশ; পৰামৰ্শ প্ৰদান
মন্ত্ৰালয়ে সংবাদ মাধ্যমক নিয়োজিত কৰ্মীসকলৰ সুৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তাৰ ক্ষেত্ৰত আপোচ নকৰিবলৈ, ব্যাপক সতৰ্কতা অৱলম্বন কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছে
15 JUN 2023 12:02PM by PIB Guwahati
তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ে “বিপৰ্যয়” ঘূৰ্ণীবতাহৰ বাতৰি পৰিবেশন কৰা ব্যক্তিগত টিভি চেনেলসমূহকে প্ৰমুখ্য কৰি ভিন্ন সংবাদ মাধ্যমৰ সাংবাদিক, কেমেৰামেন আৰু আন-আন কৰ্মীসকলৰ সুৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তাক লৈ গভীৰ উদ্বেগ প্ৰকাশ কৰিছে। ইয়াৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত মন্ত্ৰালয়ে আজি এই ঘূৰ্ণীবতাহক লৈ গ্ৰাউণ্ড ৰিপ’ৰ্টিঙৰ বাবে সাংবাদিক, কেমেৰামেন আৰু আন-আন কৰ্মীসকলক নিয়োজিত কৰা এনে সকলো চেনেললৈ পৰামৰ্শ আগবঢ়াইছে।
মন্ত্ৰালয়ে সতৰ্কতা প্ৰদানেৰে কয় যে এই প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগ সন্দৰ্ভত গ্ৰাউণ্ড ৰিপ’ৰ্টিঙৰ বাবে ব্যক্তিগত চেটেলাইট টিভি চেনেলসমূহৰ সাংবাদিক, কেমেৰামেন আৰু আন কৰ্মীসকলক নিয়োজিতকৰণে তেওঁলোকৰ সুৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তাৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুতৰ বিপদাশংকাৰ সৃষ্টি কৰিছে। মন্ত্ৰালয়ে এনে গ্ৰাউণ্ড ৰিপ’ৰ্টিঙে নিয়োজিত একাধিক কৰ্মীৰ জীৱনলৈয়ো ভাবুকি কঢ়িয়াই আনিব পাৰে বুলিও উদ্বেগ প্ৰকাশ কৰে।
মন্ত্ৰালয়ে সংবাদ মাধ্যমসমূহক প্ৰভাৱিত হোৱাৰ সম্ভাৱনাসম্পন্ন অঞ্চলসমূহত তেওঁলোকৰ কৰ্মী নিয়োজিতকৰণৰ ক্ষেত্ৰত ব্যাপক সতৰ্কতা আৰু যথাযথ সাৱধানতা অৱলম্বন কৰিবলৈ পৰামৰ্শ আগবঢ়াইছে। ইয়াৰোপৰি, কোনো পৰিস্থিতিতে সংবাদ মাধ্যমসমূহক কৰ্মীসকলক তেওঁলোকৰ সুৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তাৰে আপোচকামী স্থানত নিয়োজিতকৰণৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ নকৰিবলৈ আৰু স্থানীয় প্ৰশাসনে জাৰি কৰা সাৱধানতাসমূহ মানি চলিবলৈ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰিছে।
অতি সোনকালেই “বিপৰ্যয়” ঘূৰ্ণীবতাহে দেশৰ পশ্চিম উপকূলক প্ৰভাৱিতকৰণৰ সম্ভাৱনা আছে যিয়ে নানা বিপৰ্য্যয় সৃষ্টি কৰিব পাৰে। মন্ত্ৰালয়ে ৰাইজক আশ্বাস প্ৰদানেৰে কয় যে ৰাজ্য চৰকাৰসমূহৰ লগতে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে এই ঘূৰ্ণীবতাহৰ প্ৰভাৱ হ্ৰাসৰ বাবে সকলো প্ৰচেষ্টা হাতত লৈছে।

Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of I&B expresses concern for safety of Media Personnel involved in ground reporting on Cyclone “Biparjoy”; issues advisory
Ministry urges media organizations to not compromise on safety and security of deployed personnel, take abundant precautions
15 JUN 2023 12:02PM by PIB Delhi
Expressing deep concern over the safety of and security of the various reporters, cameramen and other personnel of the various media organizations, especially the private TV channels covering the cyclone “BIparjoy” Ministry of Information and Broadcasting has today issued an advisory to all such channels deploying personnel for ground reporting on the cyclone.
Ministry has cautioned that reporting from the ground level may pose serious risks of safety and security of the reporters and the cameramen and other personnel deployed by the private satellite TV channels for reporting of this incident. Ministry has also expressed concern that such ground reporting may risk the lives of the various personnel deployed.
The Ministry has strongly advised media organizations to undertake abundant precaution and due care in the matter of deployment of their personnel in the areas likely to be affected. It has also strongly recommended that under no circumstances the organization should take decisions for deployment of such personnel in a way which may compromise the safety and security of the media personnel and follow the precautions being issued by local the administration.
Cyclone “Biparjoy” is expected to hit the western coast of the country in the immediate future which is likely to cause disruption of varying dimensions. The Ministry has reassured people that Central Government along with the State Governments is making all efforts to mitigate the impact of the Cyclone.
Saurabh Singh