Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of I&B expresses concern for safety of Media Personnel involved in ground reporting on Cyclone “Biparjoy”; issues advisory
Ministry urges media organizations to not compromise on safety and security of deployed personnel, take abundant precautions
15 JUN 2023 12:02PM by PIB Delhi
Expressing deep concern over the safety of and security of the various reporters, cameramen and other personnel of the various media organizations, especially the private TV channels covering the cyclone “BIparjoy” Ministry of Information and Broadcasting has today issued an advisory to all such channels deploying personnel for ground reporting on the cyclone.
Ministry has cautioned that reporting from the ground level may pose serious risks of safety and security of the reporters and the cameramen and other personnel deployed by the private satellite TV channels for reporting of this incident. Ministry has also expressed concern that such ground reporting may risk the lives of the various personnel deployed.
The Ministry has strongly advised media organizations to undertake abundant precaution and due care in the matter of deployment of their personnel in the areas likely to be affected. It has also strongly recommended that under no circumstances the organization should take decisions for deployment of such personnel in a way which may compromise the safety and security of the media personnel and follow the precautions being issued by local the administration.
Cyclone “Biparjoy” is expected to hit the western coast of the country in the immediate future which is likely to cause disruption of varying dimensions. The Ministry has reassured people that Central Government along with the State Governments is making all efforts to mitigate the impact of the Cyclone.
Saurabh Singh

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ইনফোর্মেশন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না সাইক্লোন “বিপর্জোয়”গী মতাংদা গ্রোউন্দ রিপোর্তিং তৌবদা শরুক য়ারিবা মীদিয়া পর্সোনেলগী সেফতীগীদমক্তা ৱাই হায়না ফোংদোরকখি; এদভাইজরী থাদোরকখি
মন্ত্রালয়না দিপ্লোই তৌরিবা পর্সোনেলগী সেফতী অমসুং সেক্যুরিতীদা কমপ্রোমাইজ তৌদনবা মীদিয়া ওর্গনাইজেশনশিংদা খঙহনখ্রে
15 JUN 2023 12:02PM by PIB Imphal
রিপোর্তরশিং, কেমেরামেন আমসুং অতোপ্পা মীদিয়া ওর্গনাইজেশনশিংগী অতোপ্পা পর্সোনেল, মরু ওইনা সাইক্লোন “বিপর্জোয়”গী রিপোর্ত লৌরিবা লনাইগী তি.ভি. চেনেলশিংগী সেফতী অমসুং সেক্যুরিতীগীদমক্তা য়াম্না ৱাই হায়না ফোংদোরকখি। ইনফোর্মেশ অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না ঙসি সাইক্লোনগী মতাংদা গ্রাউন্দ রিপোর্তিংগীদমক্তা দিপ্লোই তৌরিবা অসিগুম্বা চেনেলশিংদা এদভাইজরী অমা থোকখ্রে।
মন্ত্রলয় অসিনা চেকশিন্নবা হায়রকখি মদুদি গ্রাউন্দ লেভেলদগী রিপোর্ত তৌবনা রিপোর্তরশিং অমসুং কেমেরামেন অমসুং মসিগী থৌদোক অসিগী রিপোর্তিং তৌনবগীদমক্তা লনাইগী সেতলাইত তি.ভি. চেনেলশিংনা দিপ্লোই তৌরিবা অতোপ্পা পর্সোনেলগী সেফতী অমসুং সেক্যুরিতীগী মতাংদা য়াম্না শাথিনা খুদোংথিনিংঙাই ওইগনি হায়না হায়খি। মন্ত্রালয় অসিনা অসিগুম্বা গ্রাউন্দ রিপোর্তিং তৌবা অসিনা মসিদা দিপ্লোই তৌরিবা পর্সোনেল কয়া অমগী পুন্সিদা খুদোংথিনিংঙাই ওইরগনি হায়না অৱাবা ফোংদোরকখি।
মন্ত্রালয় অসিনা মীদিয়া ওর্গনাইজেশনশিংদা শোকহনবা য়ানা লৈরিবা মফমশিংদা মখোয়গী পর্সোনেলশিং থাদোকপগী মতাংদা চেকশিং-থৌরাংশিং মরাং কাইনা অমসুং য়াম্না চেকশিন্না তৌগদবনি হায়না য়াম্না কন্না হায়রকখি। মখোয়না য়াম্না কন্না হায়রকখি মদুদি করিগুম্বা অমত্তদা ওর্গনাইজেশনশিংনা মীদিয়া পর্সোনেলশিংগী সেফতী অমসুং সেক্যুরিতী কমপ্রোমাইজ তৌগদবা মওংদা মখোয়গী পর্সোনেল দিপ্লোই তৌনবগী ৱারেপ অমত্তা লৌরোইদবনি অমসুং লোকেল এদমিনিস্ত্রেশন্না থোকপা চেকশিন-থৌরাংশিং অদু ঙাক্না চৎকদবনি।
সাইক্লোন “বিপর্জোয়” অসি ইকুই কুইদনা লৈবাক অসিগী নোংচুপ থংবা সমুদ্র খোংবান্দা য়ৌরগনি, মসিনা দাইমেন্সন মখল কয়া অমগী অকাই-অতোইশিং থোকহল্লবা য়াই। মন্ত্রালয় অসিনা মীয়ামদা থাজবা পীরকখি মদুদি কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিংগা লোইননা সাইক্লোনগী শাফু অসিবু হন্ধহন্নবা থবক-থৌরমশিং কয়া অমা পাইখৎলি।