প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ইন্তর্নেস্নেল আর্কাইবস দেদা আর্কাইব তৌবগী মরু ওইবা অদুবু য়াম্না মরু ওইনা উৎখি
09 JUN 2023 7:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিংথিনা আর্কাইব তৌবগী তঙাইফদবা অমসুং ঐখোয়গী হেরিতেজ অমসুং লৌশিংবু ঙাকশেন্দুনা থম্বদা মসিনা লৌরিবা থৌদাং অদুগী মতাংদা পনখি।
ইন্তর্নেস্নেল আর্কাইবস দেগী থৌরমদা নেস্নেল আর্কাইবস ওফ ইন্দিয়ানা শিনখিবা একজিবিসন অমগী মতাংদা তৌরকখিবা ত্বীত থ্রেদ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ত্বীত তৌরকখি:
“নিংথিনা আর্কাইব তৌবা অসিনা ঐখোয়গী হেরিতেজ অমসুং লৌশিংবু ঙাক-শেন্দুনা থম্নবা ঐখোয়না লৌখিবা ফিরেপ অদুগী খুদম্নি। মসিনা তুংগী মীরোলশিংবু ঐখোয়গী হৌখ্রবা মতমশিং অদুগা কনেক্ত তৌহল্লগনি অমসুং ঐখোয়গী অপুনবগী লৌশিং অদুদা মখাতানা খুমাং চাউশিনহল্গগনি। ঐখোয়গী পুৱারিবু নিংথিনা তেক্ত-কাইদনা থম্লিবা ঐখোয়গী আর্কাইবিস্তশিংবু ইকাইখুম্নসি।”

Prime Minister's Office
PM emphasizes the importance of archiving on International Archives Day
09 JUN 2023 7:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has underlined the need for proper archiving and its role in preserving our heritage and knowledge.
Replying to a tweet thread on an exhibition organized by National Archives of India on the occasion of International Archives Day, the Prime Minister tweeted :
"Properly archiving is a testament to our commitment to preserving our heritage and knowledge. It ensures that future generations can connect with the past and continue building upon our collective wisdom. Let us cherish our archivists who diligently safeguard our history."