ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଅଭିଲେଖାଗାର ଦିବସ ଅବସରରେ ସଂଗ୍ରହ କାର୍ଯ୍ୟର ମହତ୍ତ୍ବ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 JUN 2023 1:08PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆମର ଐତିହ୍ୟ ଓ ଜ୍ଞାନକୁ ସଂରକ୍ଷିତ କରିବାରେ ଉଚିତ୍ ସଂଗ୍ରହ କାର୍ଯ୍ୟ ଓ ଏହାର ଭୂମିକାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି।
ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଅଭିଲେଖାଗାର ଦିବସ ଅବସରରେ ଆୟୋଜିତ ଏକ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ବିଷୟରେ ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଅଭିଲେଖାଗାରର ଏକ ଟ୍ବିଟ୍ ଥ୍ରେଡର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ବିଟ୍ କରିଛନ୍ତି :
‘‘ଉଚିତ୍ ଉପାୟରେ ସଂଗ୍ରହ କରିବା, ଆମର ଐତିହ୍ୟ ଓ ଜ୍ଞାନକୁ ସଂରକ୍ଷିତ କରିବା ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ପ୍ରମାଣ ଅଟେ। ଏହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଥାଏ ଯେ ଆଗାମୀ ପୀଢ଼ି ଅତୀତ ସହିତ ସମ୍ପର୍କ ସ୍ଥାପନ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ହେବେ ଏବଂ ଆମର ସାମୁହିକ ଜ୍ଞାନ ସହିତ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ଜାରି ରଖିବେ। ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ଆମର ଆର୍କିଭିଷ୍ଟଙ୍କୁ ସମ୍ମାନ ଦେବା, ଯେଉଁମାନେ ଆମର ଇତିହାସକୁ ପରିଶ୍ରମପୂର୍ବକ ସଂରକ୍ଷଣ କରୁଛନ୍ତି।

Prime Minister's Office
PM emphasizes the importance of archiving on International Archives Day
09 JUN 2023 7:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has underlined the need for proper archiving and its role in preserving our heritage and knowledge.
Replying to a tweet thread on an exhibition organized by National Archives of India on the occasion of International Archives Day, the Prime Minister tweeted :
"Properly archiving is a testament to our commitment to preserving our heritage and knowledge. It ensures that future generations can connect with the past and continue building upon our collective wisdom. Let us cherish our archivists who diligently safeguard our history."