কেবিনেট
সহায়ক প্ৰযুক্তিৰ ওপৰত স্বাস্থ্য গৱেষণা বিভাগ (ডি এইচ আৰ) আৰু বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থা (ডব্লিউ এইচ অ’)ৰ মাজত প্ৰকল্প সহযোগিতা চুক্তিত স্বাক্ষৰৰ বাবে কেবিনেটৰ অনুমোদন
17 MAY 2023 4:05PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত আজি অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত স্বাস্থ্য গৱেষণা বিভাগ (ডিএইচআৰ) আৰু বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাৰ মাজত এক প্ৰকল্প সহযোগিতা চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰাৰ বিষয়ে অৱগত কৰা হয়। এই চুক্তি মুখ্যতঃ গৱেষণা, উদ্ভাৱন আৰু ক্ষমতা নিৰ্মাণৰ জৰিয়তে উচ্চ মানদণ্ডৰ সুলভ সহায়ক প্ৰযুক্তিৰ প্ৰৱেশাধিকাৰ বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে সম্পন্ন কৰা হ’ব।
উল্লেখ্য যে প্ৰকল্প সহযোগিতা চুক্তি (পিচিএ) বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাৰ দ্বাৰা বিগত ১০.১০.২০২২ তাৰিখে আৰু স্বাস্থ্য গৱেষণা বিভাগে ১৮.১০.২০২২ তাৰিখে স্বাক্ষৰ কৰিছিল।
এই সহযোগিতাৰ উদ্দেশ্য হৈছে সহায়ক প্ৰযুক্তি, গৱেষণা আৰু উদ্ভাৱনৰ প্ৰৱেশাধিকাৰ বৃদ্ধি কৰাৰ সময়ত উপযুক্ত প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচীৰ বিকাশ আৰু প্ৰসাৰৰ দিশত বিশ্বব্যাপী মনোযোগ আকৰ্ষণৰ উদ্দেশ্য কাম কৰা।

Cabinet
Cabinet approves signing of Project Collaboration Agreement between the Department of Health Research (DHR) and the World Health Organization (WHO) on Assistive Technology
17 MAY 2023 4:05PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, was apprised of signing of Project Collaboration Agreement between the Department of Health Research (DHR) and the World Health Organization (WHO) for promoting access to high quality affordable assistive technology mainly through fostering research, innovation, and capacity building.
The Project Collaboration Agreement (PCA) was signed on 10.10.2022 by WHO and on 18.10.2022 by Department of Health Research (DHR).
This collaboration aims to work towards drawing global attention toward access to assistive technology, fostering research and innovation and developing and disseminating appropriate training programmes.