मन्त्रीमण्डल
मन्त्रीपरिषद्ले स्वास्थ्य अनुसन्धान विभाग (डीएचआर) र विश्व स्वास्थ्य सङ्गठन (डब्ल्यूएचओ) बीच सहायक प्रविधि सम्बन्धी परियोजना सहयोग सम्झौतामा हस्ताक्षर गरेको छ
17 MAY 2023 4:05PM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीको अध्यक्षतामा सम्पन्न भएको केन्द्रीय मन्त्रीपरिषद्लाई मुख्य रूपले पोषणको माध्यमद्वारा उच्चर गुणस्तरका सस्तो सहायक प्रविधिसम्म पुग्नका लागि अनुसन्धान, नवप्रवर्तन र क्षमता निर्माण जस्ता स्वास्थ्य अनुसन्धान विभाग (डीएचआर) र विश्व स्वास्थ्य सङ्गठन (डब्ल्यूएचओ) बीचको परियोजना सहयोग सम्झौतामा हस्ताक्षर गर्नेबारे जानकारी गराइएको थियो।
परियोजना सहयोग सम्झौता (पीसीए) 10.10.2022 मा डब्ल्यूएचओ र 18.10.2022 मा स्वास्थ्य अनुसन्धान विभाग (डीएचआर) द्वारा हस्ताक्षर गरिएको थियो।
यस सहकार्यले सहयोगी प्रविधिमा पहुँच, अनुसन्धान र नवप्रवर्तनलाई बढावा दिने र उपयुक्त तालिम कार्यक्रमहरूको विकास तथा प्रसार गर्नेतर्फ विश्वव्यापी ध्यानाकर्षण गराउने लक्ष्य राखेको छ।

Cabinet
Cabinet approves signing of Project Collaboration Agreement between the Department of Health Research (DHR) and the World Health Organization (WHO) on Assistive Technology
17 MAY 2023 4:05PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, was apprised of signing of Project Collaboration Agreement between the Department of Health Research (DHR) and the World Health Organization (WHO) for promoting access to high quality affordable assistive technology mainly through fostering research, innovation, and capacity building.
The Project Collaboration Agreement (PCA) was signed on 10.10.2022 by WHO and on 18.10.2022 by Department of Health Research (DHR).
This collaboration aims to work towards drawing global attention toward access to assistive technology, fostering research and innovation and developing and disseminating appropriate training programmes.