প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ প্ৰতিভাৱান শিল্পীসকলৰ জীৱন-ধাৰণৰ মানদণ্ডৰ অগ্ৰগতি সাধনৰ লক্ষ্যৰে পিটিপি-এনইআৰ এক বিশেষ আঁচনিঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
19 APR 2023 3:13PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ জনজাতীয় পণ্যৰাজিৰ প্ৰোৎসাহনৰ (PTP-NER) বাবে বিপণন আৰু লজিষ্টিক উন্নয়ন এক বিশেষ আঁচনি, ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ প্ৰতিভাৱান শিল্পীসকলৰ জীৱন-ধাৰণৰ মানদণ্ডৰ অগ্ৰগতি সাধন কৰা। শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয় যে এই আঁচনিয়ে লগতে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলত উৎপাদিত পণ্যৰাজিৰ ক্ষেত্ৰত অধিক দৃশ্যমানতা নিশ্চিত কৰিব।
কেন্দ্ৰীয় জনজাতি পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰী অৰ্জুন মুণ্ডাই এক টুইট থ্ৰেডৰ জৰিয়তে অৱগত কৰে যে পিটিপি-এনইআৰ আঁচনিৰ উদ্দেশ্য হৈছে সামগ্ৰী ক্ৰয়, লজিষ্টিক আৰু বিপণনত বৰ্ধিত দক্ষতাৰ জৰিয়তে জনজাতীয় শিল্পীসকলৰ জীৱিকাৰ সুযোগ সুদৃঢ় কৰা।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীজনৰ টুইট থ্ৰেডলৈ সঁহাৰি জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এইদৰে টুইট কৰে;
“উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ প্ৰতিভাৱান শিল্পীসকলৰ জীৱন-ধাৰণৰ মানদণ্ডৰ অগ্ৰগতি সাধনৰ লক্ষ্যৰে পিটিপি-এনইআৰ এক বিশেষ আঁচনি। এই আঁচনিয়ে লগতে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলত উৎপাদিত পণ্যৰাজিৰ ক্ষেত্ৰত অধিক দৃশ্যমানতা নিশ্চিত কৰিব। ইয়াৰ জৰিয়তে জনজাতীয় সমাজসমূহ বিশেষভাৱে উপকৃত হ’ব।”

Prime Minister's Office
PTP-NER is a great scheme, aimed at improving the lives of the talented artisans belonging to the Northeast: PM
19 APR 2023 3:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi said that Marketing and Logistics Development for Promotion of Tribal Products from North -Eastern Region (PTP-NER) is a great scheme, aimed at improving the lives of the talented artisans belonging to the Northeast. Shri Modi also said that this scheme will also ensure great visibility to products from the Northeast.
In a tweet thread Union Minister for Tribal Affairs, Shri Arjun Munda informed that the objective of PTP-NER scheme is strengthen livelihood opportunities for tribal artisans through enhanced efficiency in procurement, logistics and marketing of products.
In reply to the tweet thread by Union Minister, the Prime Minister tweeted;
“PTP-NER is a great scheme, aimed at improving the lives of the talented artisans belonging to the Northeast. It will also ensure great visibility to products from the Northeast. The tribal communities will particularly benefit due to this.”