ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପିଟିପି- ଏନଇଆର ଏକ ଉତ୍ତମ ଯୋଜନା, ଯାହାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ପ୍ରତିଭାବାନ କାରିଗରଙ୍କ ଜୀବନକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
20 APR 2023 10:46AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳରେ ଜନଜାତୀୟ ଉତ୍ପାଦଗୁଡିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ପାଇଁ ବିପଣନ ଓ ରସଦ ବିକାଶ (ପିଟିପି-ଏନଇଆର) ଏକ ଉତ୍ତମ ଯୋଜନା । ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ପ୍ରତିଭାବାନ କାରିଗରଙ୍କ ଜୀବନକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ଏହି ଯୋଜନାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ରହିଛି । ଏହା ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଉତ୍ପାଦଗୁଡିକ ବ୍ୟାପକ ଦୃଶ୍ୟମାନତା ଏହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟ୍ୱିଟ ଶୃଙ୍ଖଳରେ କେନ୍ଦ୍ର ଆଦିବାସୀ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅର୍ଜୁନ ମୁଣ୍ଡା ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ, ପିଟିପି-ଏନଇଆର ଯୋଜନାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଉତ୍ପାଦର କ୍ରୟ, ରସଦ ଓ ବିପଣନ କ୍ଷମତା ବଢାଇ ଜନଜାତି କାରିଗରଙ୍କ ପାଇଁ ଜୀବିକା ସୁଯୋଗ ମଜବୁତ କରିବା ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଟ୍ୱିଟ ଶୃଙ୍ଖଳର ପ୍ରତ୍ୟୁତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ୱିଟ କରିଛନ୍ତି;
“ପିଟିପି-ଏନଇଆର ଏକ ଉତ୍ତମ ଯୋଜନା, ଯାହାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ପ୍ରତିଭାବାନ କାରିଗରଙ୍କ ଜୀବନକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା । ଏହା ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଉତ୍ପାଦଗୁଡିକ ବ୍ୟାପକ ଦୃଶ୍ୟମାନତା ମଧ୍ୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ । ବିଶେଷ କରି ଆଦିବାସୀ ସମ୍ପ୍ରଦାୟ ଏହାଦ୍ୱାରା ଲାଭ ପାଇବେ ।”

Prime Minister's Office
PTP-NER is a great scheme, aimed at improving the lives of the talented artisans belonging to the Northeast: PM
19 APR 2023 3:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi said that Marketing and Logistics Development for Promotion of Tribal Products from North -Eastern Region (PTP-NER) is a great scheme, aimed at improving the lives of the talented artisans belonging to the Northeast. Shri Modi also said that this scheme will also ensure great visibility to products from the Northeast.
In a tweet thread Union Minister for Tribal Affairs, Shri Arjun Munda informed that the objective of PTP-NER scheme is strengthen livelihood opportunities for tribal artisans through enhanced efficiency in procurement, logistics and marketing of products.
In reply to the tweet thread by Union Minister, the Prime Minister tweeted;
“PTP-NER is a great scheme, aimed at improving the lives of the talented artisans belonging to the Northeast. It will also ensure great visibility to products from the Northeast. The tribal communities will particularly benefit due to this.”