প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না বেঙ্গালোর মেত্রোগী হ্বাইতফিল্দ (কদুগোরী)দগী কৃষ্ণরাজাপুরা ফাওবগী মেত্রো লাইন শঙ্গাখ্রে
মেত্রো তোংখ্রে
25 MAR 2023 2:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বেঙ্গালোর মেত্রোগী হ্বাইতফিল্দ (কদুগোরী)দগী কৃষ্ণরাজাপুরা ফাওবগী মেত্রো লাইন ঙসি শঙ্গাখ্রে অমসুং নৌনা শঙ্গাখিবা মেত্রো তোংখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীগী লোইশঙনা অসুম্না ত্বীত তৌখিঃ
“পি.এম. নরেন্দ্র মোদীনা বেঙ্গালোর মেত্রো তোংদুনা তোঙান-তোঙানবা মীয়ামগা ৱারী শাখ্রে”।
প্রধান মন্ত্রীনা হ্বাইতফিল্দ (কদুগোরী) মেত্রো স্তেসন্দা হেক য়ৌবগা তিকেত কাউন্তরদগী তিকেত অমা খ্বাইদগী অহানবদা লৈখি অমসুং থৌরম অসিগীদমক্তা থমখিবা একজিবিসনগী চঙফমদা চৎখি। অদুদগী প্রধান মন্ত্রীনা হ্বাইতফিল্দ মেত্রো লাইন শঙ্গাবগী থৌরম শক্তাক্নবা প্লেক্কী মাইখুম হাংদোকখি অমসুং মেত্রো তোংনবগীদমক্তা প্লেতফোর্মদা চৎখি। মহাক্কী খোঙচৎ অসিদা, মহাক্না বেঙ্গালোর মেত্রোগী ৱর্কর অমসুং স্তাফশিংগা ৱারী শাখি।
কর্নাতকাগী রাজ্যপাল, শ্রী থাৱর চান্দ গেহলোত অমসুং মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী বাসবরাজ বোম্মাইনা প্রধান মন্ত্রীগা লোয়নখি।
বেকগ্রাউন্দ
লৈবাক শীনবা থুংনা মালেম থাক্কী সহরগী চৎথোক-চৎশিনগী মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী অখন্নবা পান্দম অমা লৈরি। পান্দম অসিগী মখাদা, বেঙ্গালোর মেত্রো ফেজ-২গী মখাদা রিচ-১ এক্সতেন্সন প্রোজেক্কী কিলোমিতর ১৩.৭১ শাংবা হ্বাইতফিল্দ(কাদুগোদি)দগী কৃষ্ণরাজাপুরা মেত্রো লাইন প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। লুপা করোর ৪২৫০ রোম চঙনা পায়খৎপা মেত্রো লাইন অসিনা বেঙ্গালুরুদা মৈখু চেন্দবা, অশোই-অঙাম থোক্তবা, য়াংবা অমসুং নুংঙাইবা মীয়ামদা ফংহনগনি অমসুং মখা তানা চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইবা হেনগৎহনগনি অমসুং সহর অসিদা গারি চিনবা হন্থহনগনি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates Whitefield (Kadugodi) to Krishnarajapura Metro Line of Bangalore Metro
Takes Metro ride
25 MAR 2023 2:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the Whitefield (Kadugodi) to Krishnarajapura Metro Line of Bangalore Metro today. He also took a ride in the newly inaugurated metro.
The Prime Minister's Office tweeted:
“PM Narendra Modi is on board the Bengaluru Metro, interacting with people from different walks of life.”
Upon arriving at Whitefield (Kadugodi) Metro Station, the Prime Minister first purchased a ticket at the ticket counter and then took a walkthrough of the exhibition put up on the occasion. The Prime Minister then unveiled the plaque to mark the inauguration of the White Field Metro Line and proceeded towards the platform to board the Metro. During his journey, he interacted with the workers and staff of Bangalore Metro.
The Prime Minister was accompanied by the Governor of Karnataka, Shri Thawar Chand Gehlot and the Chief Minister of Karnataka, Shri Basvaraj Bommai.
Background
The Prime Minister has had a special focus on the development of world-class urban mobility infrastructure across the country. In line with this, the 13.71 km stretch from Whitefield (Kadugodi) Metro to Krishnarajapura Metro Line of Reach-1 extension project under Bangalore Metro Phase 2 was inaugurated by the Prime Minister at Whitefield (Kadugodi) Metro Station. Built at a cost of around Rs 4250 crores, the inauguration of this metro line will provide a clean, safe, rapid and comfortable travel facility to commuters in Bengaluru, enhancing the ease of mobility and reducing traffic congestion in the city.