প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১০ ফেব্ৰুৱাৰীত উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু মহাৰাষ্ট্ৰ ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশ চৰকাৰৰ ধ্বজ্বাবাহী বিনিয়োগ সন্মিলন উত্তৰ প্ৰদেশ গ্লোবেল ইনভেষ্টৰছ ছামিট ২০২৩ উদ্বোধন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুখন বন্দে ভাৰত ৰে'লৰ ফ্লেগ অফ কৰিব - মহাৰাষ্ট্ৰৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ তীৰ্থকেন্দ্ৰসমূহলৈ সংযোগৰ ফলত গুৰুত্বপূৰ্ণ সুবিধা লাভ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছাণ্টাক্ৰুজ চেম্বুৰ লিংক ৰোড আৰু কুৰাৰ আণ্ডাৰপাছ উৎসৰ্গা কৰিব - প্ৰকল্পসমূহে মুম্বাইত পথৰ যান-জঁট হ্ৰাস কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মুম্বাইৰ আলজামিয়া-টাছ-চাইফিয়াহৰ নতুন চৌহদ উদ্বোধন কৰিব
08 FEB 2023 5:26PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১০ ফেব্ৰুৱাৰীত উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু মহাৰাষ্ট্ৰ ভ্ৰমণ কৰিব। পুৱা প্ৰায় ১০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লক্ষ্ণৌ ভ্ৰমণ কৰিব য'ত তেওঁ উত্তৰ প্ৰদেশ গোলকীয় বিনিয়োগকাৰী সন্মিলন ২০২৩ উদ্বোধন কৰিব। দুপৰীয়া প্ৰায় ২:৪৫ বজাত তেওঁ মুম্বাইৰ ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজ টাৰ্মিনাছত দুখন বন্দে ভাৰত ৰে'লৰ ফ্লেগ অফ কৰিব। তেওঁ দুটা পথ প্ৰকল্পও দেশবাসীলৈ উৎসৰ্গা কৰিব- ছাণ্টাক্ৰুজ চেম্বুৰ লিংক ৰোড আৰু কুৰাৰ আণ্ডাৰপাছ প্ৰকল্প। তাৰ পিছত, আবেলি প্ৰায় ৪:৩০ বজাত, তেওঁ মুম্বাইৰ আলজামিয়া-টাছ-চাইফিয়াৰ নতুন চৌহদ উদ্বোধন কৰিব।
লক্ষ্ণৌত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশ গোলকীয় বিনিয়োগকাৰী সন্মিলন ২০২৩ উদ্বোধন কৰিব। তেওঁ গ্লোবেল ট্ৰেড শ্ব' উদ্বোধন কৰিব আৰু ইনভেষ্ট ইউপি ২.০ আৰম্ভ কৰিব।
উত্তৰ প্ৰদেশ গোলকীয় বিনিয়োগকাৰী সন্মিলন ২০২৩ ১০-১২ ফেব্ৰুৱাৰী ২০২৩ তাৰিখে অনুসূচীত কৰা হৈছে। এয়া উত্তৰ প্ৰদেশ চৰকাৰৰ ধ্বজ্বাবাহী বিনিয়োগ সন্মিলন। ই সমগ্ৰ বিশ্বৰ নীতি নিৰ্মাতা, উদ্যোগৰ নেতৃবৃন্দ, শিক্ষা, থিংক-টেংক আৰু নেতাসকলক একত্ৰিত কৰি সামূহিকভাৱে ব্যৱসায়ৰ সুযোগ অন্বেষণ কৰিব আৰু অংশীদাৰীত্ব গঢ়ি তুলিব।
বিনিয়োগকাৰী ইউপি ২.০ হৈছে উত্তৰ প্ৰদেশৰ এক বিস্তৃত, বিনিয়োগকেন্দ্ৰিক আৰু সেৱা মুখী বিনিয়োগ পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ যি বিনিয়োগকাৰীসকলক প্ৰাসঙ্গিক, সুনিৰ্ধাৰিত, মানক সেৱা প্ৰদান কৰাৰ প্ৰয়াস কৰে।
মুম্বাইত প্ৰধানমন্ত্ৰী
মুম্বাই-চোলাপুৰ বন্দে ভাৰত ৰে'ল আৰু মুম্বাই-চাইনগৰ শিৰডী বন্দে ভাৰত ৰে'ল, মুম্বাইৰ ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজ টাৰ্মিনাছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ফ্লেগ অফ কৰিব। নতুন ভাৰতৰ বাবে উন্নত, দক্ষ আৰু যাত্ৰী অনুকূল পৰিবহণ আন্তঃগাঁথনি গঢ়ি তোলাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগী পূৰণৰ দিশত ই এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ হ'ব।
মুম্বাই-চোলাপুৰ বন্দে ভাৰত ৰে’লখন হ'ব দেশৰ নৱম বন্দে ভাৰত ৰে’ল। নতুন বিশ্বমানৰ ৰে'লখনে মুম্বাই আৰু চোলাপুৰৰ মাজত যোগাযোগ উন্নত কৰিব আৰু লগতে চোলাপুৰ, আক্কালকোট, তুলজাপুৰ, পোন্ধৰপুৰৰ ওচৰৰ তুলজাপুৰ আৰু পুনেৰ ওচৰৰ আলাণ্ডিৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ তীৰ্থকেন্দ্ৰলৈ যাত্ৰাৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব।
মুম্বাই-সাইনগৰ শিৰডী বন্দে ভাৰত ৰে’লখন দেশৰ দশম বন্দে ভাৰত ৰে’ল হ'ব। ইয়াৰ ফলত মহাৰাষ্ট্ৰৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ তীৰ্থকেন্দ্ৰ যেনে নাছিক, ত্ৰিম্বকেশ্বৰ, সাইনগৰ শিৰডী, শনি সিংগানাপুৰৰ সংযোগ উন্নত হ'ব।
মুম্বাইত পথ যান-জঁট হ্ৰাস কৰিবলৈ আৰু যান-বাহনৰ চলাচল সুশৃংখল কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছাণ্টাক্ৰুজ চেম্বুৰ লিংক ৰোড (এছচিএলআৰ) আৰু কুৰাৰ আণ্ডাৰপাছ উৎসৰ্গা কৰিব। কুৰ্লাৰ পৰা ভাকোলালৈ আৰু এমটিএনএল জংচনৰ পৰা কুৰ্লাত বিকেচিৰ পৰা এলবিএছ ফ্লাইঅভাৰলৈ নতুনকৈ নিৰ্মাণ কৰা এলিভেটেড কৰিডৰে চহৰখনত অতি প্ৰয়োজনীয় পূব পশ্চিম সংযোগ বৃদ্ধি কৰিব। এই অস্ত্ৰবোৰে ৱেষ্টাৰ্ণ এক্সপ্ৰেছ ঘাইপথক ইষ্টাৰ্ণ এক্সপ্ৰেছ ঘাইপথৰ সৈতে সংযোগ কৰে যাৰ দ্বাৰা পূব আৰু পশ্চিম উপনগৰসমূহক দক্ষতাৰে সংযোগ কৰা হয়। ৱেষ্টাৰ্ণ এক্সপ্ৰেছ হাইৱে (ডব্লিউইএইচ)ত যান-বাহন চলাচল সহজ কৰিবলৈ আৰু ডব্লিউইএইচৰ মালাদ আৰু কুৰাৰ ফালক সংযোগ কৰাৰ বাবে কুৰাৰ আণ্ডাৰপাছ অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। ই মানুহক সহজে ৰাস্তা পাৰ কৰিবলৈ সুবিধা প্ৰদান কৰে আৰু লগতে ডব্লিউইএইচত গধুৰ যান-বাহন সোমাব নোহোৱাকৈ বাহনবোৰৰ চলাচল কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মুম্বাইৰ মাৰোলত আলজামিয়া-টাছ-চাইফিয়াহ (চাইফি একাডেমী)ৰ নতুন চৌহদ উদ্বোধন কৰিব। আলজামিয়া-টাছ-চাইফিয়া হ'ল দাউদী বোহৰা সম্প্ৰদায়ৰ মুখ্য শিক্ষা প্ৰতিষ্ঠান। পবিত্ৰ চৈয়দনা মুফাদ্দাল চৈফুদ্দিনৰ নিৰ্দেশনাত, প্ৰতিষ্ঠানটোৱে সমাজৰ শিক্ষণ পৰম্পৰা আৰু সাহিত্য সংস্কৃতি সুৰক্ষিত কৰাৰ বাবে কাম কৰি আছে।

Prime Minister's Office
PM to visit UP and Maharashtra on 10th February
PM to inaugurate Uttar Pradesh Global Investors Summit 2023 - the flagship investment summit of UP government
PM to flag off two Vande Bharat trains - connectivity to important pilgrimage centres in Maharashtra to get major boost
PM to dedicate the Santacruz Chembur Link Road and Kurar underpass - projects will ease road traffic congestion in Mumbai
PM to inaugurate the new campus of Aljamea-tus-Saifiyah in Mumbai
08 FEB 2023 5:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Uttar Pradesh and Maharashtra on 10th February. At around 10 AM, Prime Minister will visit Lucknow where he will inaugurate the Uttar Pradesh Global Investors Summit 2023. At around 2:45 PM, he will flag off two Vande Bharat train at Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus, in Mumbai. He will also dedicate two road projects to the nation - the Santacruz Chembur Link Road and Kurar underpass project. Thereafter, at around 4:30 PM, he will inaugurate the new campus of Aljamea-tus-Saifiyah in Mumbai.
PM in Lucknow
Prime Minister will inaugurate the Uttar Pradesh Global Investors Summit 2023. He will also inaugurate Global Trade Show and launch Invest UP 2.0.
Uttar Pradesh Global Investors Summit 2023 is scheduled from 10-12 February 2023. It is the flagship investment summit of the Government of Uttar Pradesh. It will bring together policy makers, industry leaders, academia, think-tanks and leaders from across the world to collectively explore business opportunities and forge partnerships.
Investor UP 2.0 is a comprehensive, investor centric and service oriented investment ecosystem in Uttar Pradesh that endeavours to deliver relevant, well defined, standardised services to investors.
PM in Mumbai
Mumbai-Solapur Vande Bharat Train and Mumbai-Sainagar Shirdi Vande Bharat Train, are the two trains that will be flagged off by the Prime Minister at Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus, Mumbai. This will be an important step towards fulfilling the Prime Minister’s vision of building better, efficient and passenger friendly transport infrastructure for New India.
Mumbai-Solapur Vande Bharat Train will be the 9th Vande Bharat Train in the country. The new world class train will improve connectivity between Mumbai and Solapur and will also facilitate travel to important pilgrimage centres like Siddheshwar in Solapur, Akkalkot, Tuljapur, Pandharpur near Solapur and Alandi near Pune.
Mumbai-Sainagar Shirdi Vande Bharat Train will be the 10th Vande Bharat Train in the country. It will also improve connectivity of important pilgrimage centres in Maharashtra like Nashik, Trimbakeshwar, Sainagar Shirdi, Shani Singanapur.
To ease road traffic congestion in Mumbai and streamline movement of vehicles, Prime Minister will dedicate the Santacruz Chembur Link Road (SCLR) and Kurar underpass. The newly constructed elevated corridor from Kurla to Vakola and from MTNL Junction, BKC to LBS Flyover at Kurla will enhance much needed East West connectivity in the city. These arms connect the Western Express highway to Eastern Express highway thereby connecting eastern and western suburbs efficiently. The Kurar underpass is crucial to ease traffic on Western Express Highway (WEH) and connecting Malad and Kurar sides of WEH. It allows people to cross the road with ease and also vehicles to move without having to get into the heavy traffic on WEH.
Prime minister will inaugurate the new campus of Aljamea-tus-Saifiyah (The Saifee Academy) at Marol, Mumbai. Aljamea-tus-Saifiyah is the principal educational institute of the Dawoodi Bohra Community. Under the guidance of His Holiness Syedna Mufaddal Saifuddin, the institute is working to protect the learning traditions & literary culture of the community.