Prime Minister's Office
PM to visit UP and Maharashtra on 10th February
PM to inaugurate Uttar Pradesh Global Investors Summit 2023 - the flagship investment summit of UP government
PM to flag off two Vande Bharat trains - connectivity to important pilgrimage centres in Maharashtra to get major boost
PM to dedicate the Santacruz Chembur Link Road and Kurar underpass - projects will ease road traffic congestion in Mumbai
PM to inaugurate the new campus of Aljamea-tus-Saifiyah in Mumbai
08 FEB 2023 5:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Uttar Pradesh and Maharashtra on 10th February. At around 10 AM, Prime Minister will visit Lucknow where he will inaugurate the Uttar Pradesh Global Investors Summit 2023. At around 2:45 PM, he will flag off two Vande Bharat train at Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus, in Mumbai. He will also dedicate two road projects to the nation - the Santacruz Chembur Link Road and Kurar underpass project. Thereafter, at around 4:30 PM, he will inaugurate the new campus of Aljamea-tus-Saifiyah in Mumbai.
PM in Lucknow
Prime Minister will inaugurate the Uttar Pradesh Global Investors Summit 2023. He will also inaugurate Global Trade Show and launch Invest UP 2.0.
Uttar Pradesh Global Investors Summit 2023 is scheduled from 10-12 February 2023. It is the flagship investment summit of the Government of Uttar Pradesh. It will bring together policy makers, industry leaders, academia, think-tanks and leaders from across the world to collectively explore business opportunities and forge partnerships.
Investor UP 2.0 is a comprehensive, investor centric and service oriented investment ecosystem in Uttar Pradesh that endeavours to deliver relevant, well defined, standardised services to investors.
PM in Mumbai
Mumbai-Solapur Vande Bharat Train and Mumbai-Sainagar Shirdi Vande Bharat Train, are the two trains that will be flagged off by the Prime Minister at Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus, Mumbai. This will be an important step towards fulfilling the Prime Minister’s vision of building better, efficient and passenger friendly transport infrastructure for New India.
Mumbai-Solapur Vande Bharat Train will be the 9th Vande Bharat Train in the country. The new world class train will improve connectivity between Mumbai and Solapur and will also facilitate travel to important pilgrimage centres like Siddheshwar in Solapur, Akkalkot, Tuljapur, Pandharpur near Solapur and Alandi near Pune.
Mumbai-Sainagar Shirdi Vande Bharat Train will be the 10th Vande Bharat Train in the country. It will also improve connectivity of important pilgrimage centres in Maharashtra like Nashik, Trimbakeshwar, Sainagar Shirdi, Shani Singanapur.
To ease road traffic congestion in Mumbai and streamline movement of vehicles, Prime Minister will dedicate the Santacruz Chembur Link Road (SCLR) and Kurar underpass. The newly constructed elevated corridor from Kurla to Vakola and from MTNL Junction, BKC to LBS Flyover at Kurla will enhance much needed East West connectivity in the city. These arms connect the Western Express highway to Eastern Express highway thereby connecting eastern and western suburbs efficiently. The Kurar underpass is crucial to ease traffic on Western Express Highway (WEH) and connecting Malad and Kurar sides of WEH. It allows people to cross the road with ease and also vehicles to move without having to get into the heavy traffic on WEH.
Prime minister will inaugurate the new campus of Aljamea-tus-Saifiyah (The Saifee Academy) at Marol, Mumbai. Aljamea-tus-Saifiyah is the principal educational institute of the Dawoodi Bohra Community. Under the guidance of His Holiness Syedna Mufaddal Saifuddin, the institute is working to protect the learning traditions & literary culture of the community.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
10 ଫେବୃଆରୀରେ ୟୁପି ଏବଂ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଗ୍ଲୋବାଲ ନିବେଶକ ସମ୍ମିଳନୀ 2023 - ୟୁପି ସରକାରଙ୍କ ଫ୍ଲାଗସିପ୍ ନିବେଶ ସମ୍ମିଳନୀକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଦୁଇଟି ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ - ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ତୀର୍ଥ କେନ୍ଦ୍ର ସହିତ ସଂଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ହେବ
ସାନ୍ତାକ୍ରୁଜ୍ ଚେମ୍ବୁର ଲିଙ୍କ୍ ରୋଡ୍ ଏବଂ କୁରାର୍ ଅଣ୍ଡରପାସକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ - ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକ ମୁମ୍ବାଇରେ ସଡକ ଟ୍ରାଫିକ୍ ସମସ୍ୟାକୁ ସମାଧାନ କରିବ
ମୁମ୍ବାଇରେ ଅଲଜାମିଆ-ତୁସ୍-ସାଇଫିଆର ନୂତନ କ୍ୟାମ୍ପସ୍ ଉଦଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
08 FEB 2023 5:26PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 10 ଫେବୃଆରୀରେ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଗସ୍ତ କରିବେ। ପୂର୍ବାହ୍ନ ପ୍ରାୟ 10 ଟାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲକ୍ଷ୍ମୌ ଗସ୍ତ କରିବେ ଯେଉଁଠାରେ ସେ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଗ୍ଲୋବାଲ ଇନଭେଷ୍ଟର୍ସ ସମ୍ମିଳନୀ 2023 ର ଉଦଘାଟନ କରିବେ। ପ୍ରାୟ ଅପରାହ୍ନ 2:45 ସମୟରେ ସେ ମୁମ୍ବାଇର ଛତ୍ରପତି ଶିବାଜୀ ମହାରାଜ ଟର୍ମିନାସରେ ଦୁଇଟି ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନରୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ। ସେ ଦେଶ ପାଇଁ ଦୁଇଟି ସଡକ ପ୍ରକଳ୍ପ - ସାନ୍ତାକ୍ରୁଜ୍ ଚେମ୍ବୁର ଲିଙ୍କ୍ ରୋଡ୍ ଏବଂ କୁର ଅଣ୍ଡରପାସ୍ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ମଧ୍ୟ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ। ଏହା ପରେ, ଅପରାହ୍ନ 4.30 ରେ ସେ ମୁମ୍ବାଇର ଅଲଜାମିଆ-ତୁସ୍-ସାଇଫିଆର ନୂତନ କ୍ୟାମ୍ପସ୍ ଉଦଘାଟନ କରିବେ।
ଲକ୍ଷ୍ମୌ ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଗ୍ଲୋବାଲ ନିବେଶକ ସମ୍ମିଳନୀ 2023 ର ଉଦଘାଟନ କରିବେ। ସେ ମଧ୍ୟ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ଟ୍ରେଡ୍ ସୋ ର ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ ଏବଂ ଇନଭେଷ୍ଟ ୟୁପି 2.0 ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ।
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ନିବେଶକ ସମ୍ମିଳନୀ 2023, 10-12 ଫେବୃଆରୀ 2023 ମଧ୍ୟରେ କରାଯାଉଛି। ଏହା ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ସରକାରଙ୍କ ଏକ ପ୍ରମୁକ ନିବେଶ ସମ୍ମିଳନୀ। ଏହା ବ୍ୟବସାୟର ସୁଯୋଗ ଏବଂ ସହଭାଗିତା ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରୁ ନୀତି ନିର୍ମାତା, ଶିଳ୍ପପତି, ଶିକ୍ଷାବିତ୍, ଥିଙ୍କ ଟ୍ୟାଙ୍କ ଏବଂ ନେତାମାନଙ୍କୁ ଏକତ୍ର କରିବ ।
ଇନଭେଷ୍ଟର ୟୁପି 2.0 ହେଉଛି ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ଏକ ବିସ୍ତୃତ, ନିବେଶକ କୈନ୍ଦ୍ରିକ ଏବଂ ସେବା ଭିତ୍ତିକ ନିବେଶ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ଯାହା ନିବେଶକମାନଙ୍କୁ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ, ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ପରିଭାଷିତ, ମାନକ ସେବା ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିଥାଏ।
ମୁମ୍ବାଇରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ମୁମ୍ବାଇ-ସୋଲାପୁର ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ ଏବଂ ମୁମ୍ବାଇ-ସାଇନଗର ଶିରିଡ଼ି ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ ହେଉଛି ଦୁଇଟି ଟ୍ରେନ୍ ଯାହା ମୁମ୍ବାଇର ଛତ୍ରପତି ଶିବାଜୀ ମହାରାଜ ଟର୍ମିନାସରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯିବ। ନୂତନ ଭାରତ ପାଇଁ ଉନ୍ନତ, ଦକ୍ଷ ଏବଂ ଯାତ୍ରୀ ଅନୁକୂଳ ପରିବହନ ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ପୂରଣ ଦିଗରେ ଏହା ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ହେବ।
ମୁମ୍ବାଇ-ସୋଲାପୁର ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ ଦେଶର 9ମ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ ହେବ। ଏହି ନୂତନ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରୀୟ ଟ୍ରେନ୍ ମୁମ୍ବାଇ ଏବଂ ସୋଲାପୁର ମଧ୍ୟରେ ସଂଯୋଗକୁ ସୁଗମ କରିବ ଏବଂ ସୋଲାପୁରର ସିଦ୍ଧେଶ୍ୱର, ଆକାଲକୋଟ, ତୁଲଜାପୁର, ସୋଲାପୁର ନିକଟସ୍ଥ ପନ୍ଧାରପୁର ଏବଂ ପୁନେ ନିକଟସ୍ଥ ଅଲାଣ୍ଡି ଭଳି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ତୀର୍ଥସ୍ଥାନକୁ ଯାତ୍ରା କରିବାରେ ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରିବ।
ମୁମ୍ବାଇ-ସାଇନାଗର ସିରିଡ଼ି ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ ଦେଶର ଦଶମ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ ହେବ। ଏହା ମଧ୍ୟ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ନାଶିକ୍, ତ୍ରୟମ୍ବକେଶ୍ବର, ସାଇନଗର ସିରିଡି, ଶନି ସିଗ୍‌ନାପୁର ଭଳି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ତୀର୍ଥ ସ୍ଥଳ ଗୁଡ଼ିକର ସଂଯୋଗକୁ ଉନ୍ନତ କରିବ |
ମୁମ୍ବାଇରେ ସଡକ ଯାତାୟାତକୁ ସମସ୍ୟାକୁ ସମାଧାନ କରିବା ଏବଂ ଯାନବାହାନ ଚଳାଚଳକୁ ସୁଗମ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସାନ୍ତାକ୍ରୁଜ୍ ଚେମ୍ବୁର ଲିଙ୍କ୍ ରୋଡ୍ (ଏସସିଏଲଆର) ଏବଂ କୁର ଅଣ୍ଡରପାସକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ। କୁର୍ଲା ଠାରୁ ଭାକୋଲା ଏବଂ ଏମଟିଏନଏଲ୍ ଜଙ୍କସନ, ବିକେସି ରୁ ଏଲବିଏସ୍ ଫ୍ଲାଏଓଭର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କୁର୍ଲା ଠାରେ ନୂତନ ଭାବରେ ନିର୍ମିତ ଏଲିଭେଟେଡ୍‌ କରିଡର ସହରରେ ବହୁ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ପୂର୍ବ ପଶ୍ଚିମ ସଂଯୋଗକୁ ବଢ଼ାଇବ। ଏହା ୱେଷ୍ଟର୍ଣ୍ଣ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ରାଜପଥକୁ ଇଷ୍ଟର୍ଣ୍ଣ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ରାଜପଥ ସହିତ ସଂଯୋଗ କରିବ ଯାହା ଦ୍ବାରା ପୂର୍ବ ଏବଂ ପଶ୍ଚିମ ପାର୍ଶ୍ବକୁ ଦକ୍ଷତାର ସହିତ ସଂଯୋଗ ହୋଇପାରିବ। ୱେଷ୍ଟର୍ଣ୍ଣ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ହାଇୱେ (ଡବ୍ଲୁଇଏଚ) ରେ ଯାତାୟାତକୁ ସହଜ କରିବା ଏବଂ ଡବ୍ଲୁଇଏଚ୍ ର ମଲାଡ ଏବଂ କୁର ପାର୍ଶ୍ୱକୁ ସଂଯୋଗ କରିବା ପାଇଁ କୁର ଅଣ୍ଡରପାସ୍ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଏହା ଲୋକଙ୍କୁ ସହଜରେ ରାସ୍ତା ପାର ହେବା ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ଦେଇଥାଏ ଏବଂ ଯାନବାହାନଗୁଡିକ ଡବ୍ଲଉଇଏଚ ରେ ଭାରି ଟ୍ରାଫିକକୁ ନ ଯାଇ ସହଜରେ ଯାତାୟତ କରିପାରିଥାନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁମ୍ବାଇର ମାରୋଲ ଠାରେ ଅଲଜାମିଆ-ତୁସ୍-ସାଇଫିଆ (ଦି ସାଇଫି ଏକାଡେମୀ) ର ନୂତନ କ୍ୟାମ୍ପସକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ। ଅଲଜାମିଆ-ତୁସ୍-ସାଇଫିଆ ହେଉଛି ଦାଉଦି ଭୋରା ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ମୁଖ୍ୟ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନ। ହିଜ୍ ହୋଲିନେସ୍ ସୟଦନା ମୁଫାଦଲ ସାଇଫୁଦ୍ଦିନଙ୍କ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ଏହି ଅନୁଷ୍ଠାନ ସମାଜର ଶିକ୍ଷଣ ପରମ୍ପରା ତଥା ସାହିତ୍ୟ ସଂସ୍କୃତିର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି।