ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରାଣୀ ଲକ୍ଷ୍ମୀବାଈଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଉପଲକ୍ଷେ ତାଙ୍କର ସ୍ମୃତିଚାରଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
19 NOV 2022 8:58AM by PIB Bhubaneswar
ରାଣୀ ଲକ୍ଷ୍ମୀବାଈ ଜୟନ୍ତୀ ଉପଲକ୍ଷେ ତାଙ୍କର ସ୍ମୃତିଚାରଣ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ । ଲକ୍ଷ୍ମୀବାଈଙ୍କ ସାହସ ଓ ଆମ ଦେଶ ପ୍ରତି ଥିବା ବଳିଷ୍ଠ ଅବଦାନକୁ କେବେ ଭୁଲି ହେବ ନାହିଁ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ୱିଟ କରି କହିଛନ୍ତି;
“ଜୟନ୍ତୀ ଉପଲକ୍ଷେରେ ରାଣୀ ଲକ୍ଷ୍ମୀବାଈଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରୁଛି । ତାଙ୍କ ସାହସ ଓ ଆମ ଦେଶ ପ୍ରତି ଥିବା ବଳିଷ୍ଠ ଅବଦାନକୁ କେବେ ବି ଭୁଲି ହେବ ନାହିଁ । ଔପନିବେଶିକ ଶାସନର ତୀବ୍ର ବିରୋଧ ପାଇଁ ସେ ପ୍ରେରଣାର ସ୍ରୋତ ପାଲଟିଥିଲେ । ଗତବର୍ଷ ଆଜିର ଦିନରେ ମୋ ଝାନସି ଗସ୍ତ ବେଳର କିଛି ଝଲକ ଶେୟାର କରୁଛି ।”

Prime Minister's Office
PM remembers Rani Lakshmibai on her Jayanti
19 NOV 2022 8:58AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has remembered Rani Lakshmibai on her Jayanti. Shri Modi said that her courage and monumental contribution to our nation can never be forgotten.
The Prime Minister tweeted;
"Remembering Rani Lakshmibai on her Jayanti. Her courage and monumental contribution to our nation can never be forgotten. She is a source of inspiration for her steadfast opposition to colonial rule. Sharing glimpses from my visit to Jhansi on this day last year."