Prime Minister's Office
PM remembers Rani Lakshmibai on her Jayanti
19 NOV 2022 8:58AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has remembered Rani Lakshmibai on her Jayanti. Shri Modi said that her courage and monumental contribution to our nation can never be forgotten.
The Prime Minister tweeted;
"Remembering Rani Lakshmibai on her Jayanti. Her courage and monumental contribution to our nation can never be forgotten. She is a source of inspiration for her steadfast opposition to colonial rule. Sharing glimpses from my visit to Jhansi on this day last year."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রানি লক্ষমিবাইগী জয়ন্তীদা মহাকপু নিংশিংখ্রে
19 NOV 2022 8:58AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রানি লক্ষমিবাইগী জয়ন্তীদা মহাকপু নিংশিংখ্রে। শ্রী মোদীনা মহাক্কী থৌনা অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক্কীদমক্তা পাংলম্বা মশক থোকপা তেংবাংশিইংবু কৈদৌনুংদা কাওররোই হায়খ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ত্বীত তৌখি:
“রানি লক্ষমিবাইগী জয়ন্তীদা মহাকপু নিংশিংলি। মহাক্কী থৌনা অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক্কীদমক্তা পাংলম্বা মশক থোকপা তেংবাংশিইংবু কৈদৌনুংদা কাওররোই। মহাক্না লোইলম লৈঙাক্কী মাইয়োক্তা লেংদনা লেপখিবনা মীয়ামদা ইথিল পীরি। মমাংগী চহিগী ঙসিগী নুমিত্তা ঐহাক্না ঝান্সীদা চৎলুবগী শক্তম খরা মীয়ামদা থমজরি”।