প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নবেম্বর ১১ অমদি ১২দা কর্নাতকা, তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তেলঙ্গনাদা চৎকদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২৫,০০০ হেনবগী প্রোজেক্তশিং মীয়ামদা কত্থোক্কনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরুগী কেম্পেগৌরা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী তর্মিনেল ২ শঙ্গাগনি; চেন্নাই-মৈসুরু বন্দে ভারত এক্সপ্রেসসু লমথাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরুদা নদপ্রভু কেম্পেগৌরাগী ফীত ১০৮ ৱাংবা পীথ্রায়গী মীতম মায়খুম হাংদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা ভিসাখপত্নমদা ও.এন.জি.সি.গী য়ু ফীল্দ ওনসোর দীপ ৱাতর ব্লোক প্রোজেক্ত মীয়ামদা কত্থোক্কনি;
জি.এ.আই.এল.গী স্রিককুলম এঙ্গুল নেচরেল গ্যাস পাইপলাইন প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ভিসাখপত্নমদা ৬-লেন গ্রীনফীল্দ রাইপুং – ভিসাখপত্নম ইকনমিক কোরিদোরগী এ.পি. সেক্সনগী উরেপ উয়ুং তমগনি; ভিসাখপত্নম রেলৱে স্তেসন নৌনা শেমগৎ শাগৎপগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা রামাগুন্দমগী ফর্তিলাইজর প্লান্ত মীয়ামদা কত্থোক্কনি – মসিগী উরেপ উয়ুংসু প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৬দা তমখিবনি
প্রধান মন্ত্রীনা দিন্দিগুলদা গান্ধীগ্রাম রুরেল ইন্সতিত্যুৎকী ৩৬শুবা কনভোকেসন থৌরমদা ৱা ঙাঙগনি
09 NOV 2022 4:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী নবেম্বর ১১ অমদি ১২, ২০২২দা কর্নাতকা, তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তেলঙ্গনাদা চৎকদৌরি‍। নবেম্বর ১১গী অয়ুক পুং ৯:৪৫রোম তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরুগী বিধান সৌধাদা লম্বোইবা কবি স্রী কনকা দসা অমসুং মহার্সি বাল্মিকীগী মীতমশিংদা লৈ কৎকনি‍। পুং ১০:২০ রোম তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরুগী কে.এস.আর. রেলৱে স্তেসন্দা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং ভারত গৌরব কাসী দর্শন ত্রেন লমথাগনি‍। অয়ুক পুং ১১:৩০রোম তারকপা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা কেম্পেগৌরা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী তর্মিনেল ২ শঙ্গাগনি‍। তুংদা, নমিৎয়ুংবা পুং ১২রোম তারকপা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা নদপ্রভু কেম্পেগৌরাগী ফীত ১০৮ ৱাংবা পিথ্রায়গী মীতম মায়খুম হাংদোক্লবা মতুংদা, নুংথিল পুং ১২:৩০ রোম তারকপা মতমদা বেঙ্গলুরুদা মীয়ামগী মীফম অমা শরুক য়াগনি‍। নুংথিল পুং ৩:৩০ রোম তারকপাম তমদা, প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুগী দিন্দিগুলদা লৈবা গান্ধীগ্রাম রুরেল ইন্সতিত্যুৎকী ৩৬শুবা কনভোকেসন থৌরম শরুক য়াগনি‍।
নবেম্বর ১২গী অয়ুক পউং ১০:৩০ রোম তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা অন্ধ্র প্রদেশকী ভিসাখপত্নমদা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍। নুংথিল পুং ৩:৩০রোম তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গনাগী রামাগুন্দমদা আর.এফ.সি.এল. প্লান্তদা চৎকনি‍। তূংদা, নুংথিল পুং ৪:১৫রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা রামাগুন্দমদা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍।
কর্নাতকাগী বেঙ্গলুরুদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরুদা কেম্পেগৌরা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী লুপা করোর ৫০০০রোম চঙনা শাবা তর্মিনেল ২ শঙ্গাগনি‍। তর্মিনেল অসিনা এয়রপোর্ত অসিগী পেসেঞ্জর হেন্দ্লিং কেপাসিতী শরুক অনি হেনগৎহন্দুনা হৌজিক লৈরিবা চহিদা পেসেঞ্জর করোর ২.৫ অসিদগী করোর ৫-৬তা হেনগৎহনগনি‍।
তর্মিনেল ২ অসি লৈকোলগী ময়োল্লম বেঙ্গলুরুদা কত্থোকপা ওইনা দিজাইন তৌবনি অমদি পেসেঞ্জরশিংদা “লৈকোয়দা চৎপগুম” ইহুল ফাওহনগনি‍। পেসেঞ্জরশিংনা স্ক্বার মিতর ১০,০০০গী অশংবা ফক্লাং, য়ান্দুনা থম্বা লৈকোল অমদি মপানগী লৈকোল মরক্তা চৎকনি‍। এয়রপোর্ত অসিগী কেম্পস শিনবা থুংনা রিনিউএবল ইনর্জী ১০০% শীজিন্নদুনা স্তেনেবিলিতীগী পাদম অমা ওইরবনি‍। তর্মিনেল ২ অসি দিজাইন তৌবদা সস্তেনেবিলিতীকী পথাপশিং য়াওনা শেমবনি‍। সস্তেনেবিলিতী ইনিসিএতিব্তা য়ুম্ফম ওইবা তর্মিনেল ২ অসিনা মথৌ তৌবা হৌদ্রিঙৈদা য়ু.এস. জি.বি.সি. (গ্রীন বিল্দিং কাউন্সিল)না প্রি-সর্তিফাইদ প্লাতিনম রেতিং পীবা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা তর্মিনেল ওইরগনি‍। ‘নৌরাসা’ হায়রিবা থীম অসিনা তর্মিনেল ২গী কম্মিসন তৌরবা আর্তৱর্ক পুম্নমক পুনশিল্লি‍। আর্তৱর্ক অসিদা কর্নাতকা অমদি ভারতকী মপুং ওইবা তোপ তোপ্পা মশক্কী মমি তারি‍।
অপুনবগী ওইনা, তর্মিনেল ২গী দিজাইন অমসুং আর্কিতেকচর অসি লৈকোলদা লৈবা তর্মিনেল, তুং কোইনা চৎকদবা, তেক্নোলোজী অমদি আর্ত অমসুং কল্চর হায়রিবা লমজিংলিবা পথাপ মরিসিনা ইথিল পীবনি‍। শক্লোন পুম্নমক অসিনা তি২বু মতমগা চুনবা অদুগা মহৌশাদসু মরা তাশিল্লবা তর্মিনেল অমা ওইনা উৎলি অমদি চত্থোক চৎশিন তৌরিবা পুম্নমক্তা নীংশিংনিংঙাই ওইগদবা ‘লমথুংফম’গী মহাও অমা পীরি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরুগী ক্রান্তিবীর সঙ্গোলী রায়ন্না (কে.এস.আর.) রেলৱে স্তেসন্দগী চেন্নাই-মৈসুরু বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি‍। মসিনা লৈবাকসিগী মঙাশুবা অদুগা খা ভারতকী ওইনা অহানবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ওইগনি‍। মসিনা চেন্নাইগী ইন্দস্ত্রিএল হব অমসুং বেঙ্গলুরুগী তেক অমদি স্তার্তঅপ হব অমসুং মমিং লৈরবা লমকোয় লমথুংফম ময়োল্লম মৈসুরুগী মরক্তা চত্থোক চৎশিনগী ফীভম ফগৎহল্লগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরু কেওএসোআরো রেলৱে স্তেসন্দগী ভারত গৌরব কাসী য়াত্রা ত্রেনসু লমথাগনি‍। ভারত গৌরব স্কীমগী মখাদা কর্নাতকাদগী কাসী ফাওবা লাই খুরুম্বশিং থাননবগীদমক কর্নাতকা লৈঙাক অমসুং রেলৱে মন্ত্রালয় খুৎশম্নদুনা থাগদৌরিবা ত্রেন অসিগীদমক খোঙথাঙ লৌখৎপা অহানবা স্তেত কর্নাতকানা ওইরগনি‍। লাই খুরুম্বশিংদা কাসী, অয়োধ্যা অমসুং প্রয়াগরাজ চৎনবগীদমক নুংঙাইরবা লৈফম চাফম অমসুং লমজিং ফংহনগদৌরি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী নদপ্রভু কেম্পেগৌরাগী ফীত ১০৮ ৱাংবা পিথ্রায়গী মীতমসু মায়খুম হাংদোক্কনি‍। মীতম অসি বেঙ্গলুরুগী চাওখৎ থৌরাংদা, ময়োল্লম অসিগী ফাউন্দর নদপ্রভু কেম্পেগৌরাগী থৌদাংবু নীংশিংবা ওইনা শাবনি‍। স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী শাখিবগীদমক মমিং চৎখিবা রাম ভি সুতরনা ৱাখল শাগত্তুনা মীতম অসি পিথ্রায় তন ৯৮ অমসুং স্তীল তন ১২০ চঙনা শাবনি‍।
অন্ধ্র প্রদেশকী ভিসাখপত্নমদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১০,৫০০ হেনবগী প্রোজেক্তশিং লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মহাক্না লেন তরুক্কী গ্রীনফীল্দ রাইপুর-ভিসাখাপত্নম ইকনমিক কোরিদোরগী অন্ধ্র প্রদেশ সেক্সনগী উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মসি লুপা করোর ৩৭৫০ হেন্না চঙনা শাগদবনি‍। ইকনমিক কোরিদোর অসিনা ছত্তিসগর অমসুং ওরিসাগী ইন্দস্ত্রিএল নোদশিং অমদি ভিসাখপত্নম হিথাংফম অমসুং চেন্নাই – কোলকতা নেস্নেল হায়ৱেগী মরক্তা হেন্না থুনা চত্থোক চৎশিন তৌবা য়াহনগনি‍। মসিনা অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং ওরিসাগী ত্রাইবেল অমদি শোত্থহৌরবা মফমশিংদা চত্থোক চৎশিনগী ফীভম ফগৎহনগনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা ভিসাখপত্নমগী কনভেন্ত জংসনদগী সীলা নগর জংসন ফাওবগী কত্থোক্লবা হিথাংফম লম্বী অমগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍। মসিনা লমদমদুগী অমদি হিথাংফমদা চৎকদবা পোৎচৈ পুবা ত্রাফিক তোখাইনা খাইদোক্তুনা ভিসাখপত্নম সিতীদা ত্রাফিক চীনবা হন্থহনগনি‍। মহাক্না স্রীককুলম-গজাপতী কোরিদোরগী শরুক অমা ওইনা লুপা করোর ২০০ চঙনা শাগৎলিবা এন.ঐচ.-৩২৬এগী নরসন্নেপেতাদগী পথাপত্নম ফাওবগী শরুকসু লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি‍। প্রোজেক্ত অসিনা লমদম অদুদা চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ হেন্না ফগৎহল্লগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা অন্ধ্র প্রদেশতা লুপা করোর ২৯০০ হেন্না চঙনা শেমগৎপা ও.এন.জি.সি.গী য়ু-ফীল্দ ওনসোর দীপ ৱাতর ব্লোক প্রোজেক্ত লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি‍। মসি প্রোজেক্ত অসিগী খ্বাইদগী লুবা গ্যাস দিস্কভরীনি অমদি মসিদগী গ্যাস পুথোকপগী মতিং অসি মিলিয়ন মেত্রিক স্তেন্দর্দ ক্যুবিক মীতর পর দে (এম.এম.এস.সি.এম.দি.) ৩লোম ওইগনি‍। মহাক্না এম.এম.এস.সি.এম.দি. ৬.৬৫রোমগী কেপাসিতী লৈবা জি.এ.আই.এল.গী স্রীককুলম এঙ্গুল নেচরেল গ্যাস পাইপলাইন প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍। কিলোমিতর ৭৪৫ শাংবা পাইপলাইন অসি লুপা করোর ২৬৫০ হেন্না চঙনা শাগদবনি‍। নেচরেল গ্যাস গ্রীদ (এন.জি.জি.)গী শরুক অমা ওইরিবা পাইপলাইন অসিনা অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং ওরিসাগী তোঙান তোঙানবা দিস্ত্রিক্তশিংদা য়ুম, ইন্দস্ত্রী, কম্মর্সিএল য়ুনিৎ অমদি ওতোমোবাইল সেক্তরদা নেচরেল গ্যাস পীননবা মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎকনি‍। পাইপলাইন অসিনা অন্ধ্র প্রদেশকী স্রীককুলম অমসুং ভিজিয়ানাগরম দিস্ত্রিক্তা লৈরিবা সিতী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসন নেৎৱর্কদা নেচরেল গ্যাস সপ্লাই তৌগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৪৫০রোম চঙনা নৌনা শেমগৎকদবা ভিসাখাপত্নম রেলৱে স্তেসনগী উরেপ উয়ুং তমগনি‍। নৌনা শেমগৎকদৌরিবা স্তেসন অসিনা নোংমদা পেসেঞ্জর ৭৫,০০০দা সর্ভিস পীগনি অমদি মতমগী ওইবা খুদোংচাবশিং ফংহন্দুনা পেসেঞ্জরশিংনা ফংলিবা মহাও হেনগৎহনগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা ভিসাখপত্নম ফিসিং হারবর মোদর্নাইজেসন অমদি অপগ্রেদেসনগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍। প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা চঙগদবা শেন্ফম অসি লুপা করোর ১৫০রোম্নি‍। অপগ্রেদ অমদি মোদর্নাইজ তৌরবা মতুংদা, ফিসিং হার্বর অসিনা হেন্দ্লিং কেপাসিতী নোংমদা তন ১৫০ ওইরম্বদগী ৩০০দা হেনগৎহন্দুনা শরুক অনি ওইহন্দুনা সেফ লেন্দিং অমদি বর্থিং অমদি অতৈ মতমগা চুনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, জেত্তীদা হল্লকপগী মতম হন্থহনবা, মাঙবা হন্থহনবা অমদি শেন্দোং হেন্না লৈহনবগী ফীভম ফংহনগনি‍।
তেলঙ্গনাগী রামাগুন্দমদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা রামাগুন্দমদা লুপা করোর ৯৫০০ হেন্বগী তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিং মীয়ামদা কত্থোক্কনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মহাক্না রামাগুন্দমদা ফর্তিলাইজর প্লান্ত লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি‍। রামাগুন্দম প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুংসু প্রধান মন্ত্রীনা ওগস্ত ৭, ২০১৬দা তমখিবনি‍। ফর্তিলাইজর প্লান্ত অসি অমুক হিংগৎহনবদা মথৌ হাপ্লিবা অসি য়ুরিয়া পুথোকপদা ইরোমদোম লেপচবা হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েঙ অদুননি‍। রামাগুন্দম প্লান্তনা লমদমসিগী ওইবা নীম কোতেদ য়ুরিয়া চহিদা এল.এম.তি. ১২.৭ পুথোকপগী মতিং লৈগনি‍।
প্রোজেক্ত অসি, নেস্নেল ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদ (এন.এফ.এল.), ইঞ্জিনিয়র্স ইন্দিয়া লিমিতেদ (ই.আই.এল.) অমদি ফর্তিলাইজর কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (এফ.সি.আই.এল.) অহুমগী জোইন্ত ভেঞ্চর অমা ওইরিবা রামাগুন্দম ফর্তিলাইজর এন্দ কেমিকেল্স লিমিতেদ (আর.এফ.সি.এল.)গী মখাদা পায়খৎপনি‍। আর.এফ.সি.এল.দা লুপা করোর ৬৩০০ হেন্না থাদদুনা নিউ এম্মোনিয়া-য়ুরিয়া প্লান্ত লিংখৎনবগী থৌদাং শিন্নরি‍। আর.এফ.সি.এল. প্লান্ত অসিদা পীগদৌরিবা গ্যাস জগদিসপুর – ফুলপুর – হল্দিয়া পাইপলাইনগী খুত্থাঙদা ফংহনগনি‍।
প্লান্ত অসিনা তেলঙ্গনা লোয়ননা অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, ছত্তিসগর অমদি মহারাস্ত্র স্তেতকী লৌমীশিংদা মরাং কায়না অমদি মতম চানা য়ুরিয়া হার ফংহনবা ঙম্লগনি‍। প্লান্ত অসিনা হার মরাং কায়না ফংহনবতা নত্তনা লম্বী থোং, রেলৱে, এংসিলরী ইন্দস্ত্রীনচিংবা চাওখৎহনবা য়াওনা লমদম অদুগী মপুং ওইবা শেন্মিৎলোন চাওখৎহনবদসু চাউনা কান্নহল্লগনি‍। মসিগী মথক্তা, লমদম অসিনা ফেক্তরীশিংগীদমক তোঙান তোঙানবা পোৎলমশিং ফংহন্নবগীদমক এম.এস.এম.ই. ভেন্দরশিং চাওখৎহনবদসু কান্নরগনি‍। আর.এফ.সি.এল.গী ‘ভারত য়ুরিয়া’না মপান্দগী হার পুশিল্লকপা হন্থহনবতা নত্তনা লমদমদুগী লৌমীশিংদা মতম চানা হার ফংহন্দুনা অমদি সর্ভিস ফংহন্দুনা থবক থৌরম হেনগৎহন্দুনা শেন্মিৎলোন্দা চাওনা কান্নহনগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১০০০রোম চঙনা শেমগৎপা ভদ্রচলম রোদ – সত্তুবল্লী রেল লাইনসু লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি‍। লুপা করোর ২২০০ হেন্না চঙনা শেমগৎকদবা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিং মমিং ওইনা পল্লবদা এন.ঐচ.-৭৬৫দি.জি.গী মেদক-সিদ্দিপেৎ-এল্কাতুর্থী সেক্সন; এন.ঐচ.-১৬১.বি.বি.গী বোধন-বসর-ভৈন্সা সেক্সন; এন.ঐচ.৩৫৩সি.গী সিরোঞ্চাদগী মহাদেবপুর সেক্সনগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍।
তামিল নাদুগী গান্ধীগ্রামদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীগ্রাম রুরেল ইন্সতিত্যুৎকী ৩৬শুবা কনভোকেসন থৌরমদা শরুক য়াগনি‍। ইং ২০১৮-১৯ অমদি ২০১৯-২০ বেত্চকী মহৈরোয় ২৩০০ হেনবনা কনভোকেসন থৌরম অসিদা মখোয়গী দিগ্রীশিং লৌগনি‍।

Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka, Tamil Nadu, Andhra Pradesh and Telangana on 11th and 12th November
PM to dedicate and lay foundation stone of projects worth over Rs 25,000 crore
PM to inaugurate Terminal 2 of Kempegowda International Airport in Bengaluru; to also flag off Chennai-Mysuru Vande Bharat Express
PM to unveil 108 feet long bronze statue of Nadaprabhu Kempegowda in Bengaluru
PM to dedicate ONGC’s U field Onshore Deep water block project in Visakhapatnam; to also lay the foundation stone of GAIL’s Srikakulam Angul Natural Gas Pipeline Project
PM to lay foundation stone of AP section of 6-lane GreenField Raipur – Visakhapatnam Economic Corridor in Visakhapatnam; to also lay foundation stone for redevelopment of Visakhapatnam Railway Station
PM to dedicate Fertilizer plant at Ramagundum - its foundation stone was also laid by PM in 2016
PM to address 36th Convocation Ceremony of Gandhigram Rural Institute at Dindigul
09 NOV 2022 4:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka, Tamil Nadu, Andhra Pradesh and Telangana on 11th and 12th November, 2022. On 11th November at around 9:45 AM, Prime Minister will pay floral tributes to the statues of saint poet Sri Kanaka Dasa and also to Maharshi Valmiki at Vidhana Soudha, Bengaluru. At around 10:20 AM, Prime Minister will flag off Vande Bharat Express and Bharat Gaurav Kashi Darshan Train at KSR railway station in Bengaluru. At around 11:30 AM, Prime Minister will inaugurate Terminal 2 of Kempegowda International Airport. Thereafter, at around 12 noon, Prime Minister will unveil the 108 feet long bronze statue of Nadaprabhu Kempegowda, followed by a Public function in Bengaluru at around 12:30 PM. At around 3:30 PM, Prime Minister will attend 36th Convocation Ceremony of Gandhigram Rural Institute at Dindigul in Tamil Nadu.
On 12th November, at around 10:30 AM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple projects at Visakhapatnam in Andhra Pradesh. At around 3:30 PM, Prime Minister will visit the RFCL plant in Ramagundam, Telangana. Thereafter, at around 4:15 PM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple projects at Ramagundam.
PM in Bengaluru, Karnataka
Prime Minister will inaugurate the Terminal 2 of Kempegowda International Airport at Bengaluru, built at a cost of around Rs. 5000 crore. The terminal will double the passenger handling capacity of the airport to 5-6 crore passengers per annum, from the current capacity of about 2.5 crore.
Terminal 2 is designed as a tribute to the Garden city of Bengaluru and the passenger experience is meant to be a “walk in the garden”. Passengers will travel through 10,000+ sqmts of green walls, hanging gardens and outdoor gardens. The Airport has already established a benchmark in sustainability with 100% usage of renewable energy across the campus. Terminal 2 has been created with sustainability principles woven into the design. Based on the sustainability initiatives, Terminal 2 will be the largest terminal in the world to be pre certified platinum rating by US GBC (green building council) prior to commencing operations. The theme of ‘Naurasa’ unites all the commissioned artworks for Terminal 2. The artworks reflect the heritage and culture of Karnataka as well as the broader Indian ethos.
Overall, the design and architecture of Terminal 2 have been influenced by four guiding principles: Terminal in a garden, sustainability, technology and art & culture. All these facets showcase T2 as a terminal that is modern yet rooted in nature and offers a memorable ‘destination’ experience to all travellers.
Prime Minister will flag off Chennai-Mysuru Vande Bharat Express. Bengaluru at Kranthiveera Sangolli Rayanna (KSR) Railway Station. This will be the fifth Vande Bharat Express train in the country and first such train in South India. It will enhance connectivity between the industrial hub of Chennai and the Tech & Startup hub of Bengaluru and the famous tourist city of Mysuru.
PM will also flag off the Bharat Gaurav Kashi Yatra train from Bengaluru KSR Railway Station. Karnataka is the first state to take up this train under the Bharat Gaurav scheme in which Government of Karnataka and Ministry of Railways are working together to send pilgrims from Karnataka to Kashi. The pilgrims will be provided comfortable stay and guidance for visiting Kashi, Ayodhya and Prayagraj.
Prime Minister will unveil 108 feet long bronze statue of Sri Nadaprabhu Kempegowda. It is being built to commemorate the contribution of Nadaprabhu Kempegowda, the founder of the city, towards the growth of Bengaluru. Conceptualized and sculpted by Ram V Sutar of Statue of Unity fame, 98 tonnes of bronze and 120 tonnes of steel have gone into making this statue
PM in Visakhapatnam, Andhra Pradesh
Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of projects worth over Rs. 10,500 crores. He will lay the foundation stone of Andhra Pradesh section of six lane Greenfield Raipur- Visakhapatnam Economic Corridor. It will be built at a cost of more than Rs 3750 crore. The Economic Corridor will provide faster connectivity between Industrial Nodes of Chhattisgarh & Odisha to Visakhapatnam Port & Chennai - Kolkata National Highway. It will also improve connectivity to tribal and backward areas of Andhra Pradesh and Odisha. Prime Minister will also lay the foundation stone of a dedicated Port Road from Convent Junction to Sheela Nagar Junction in Visakhapatnam. It will ease traffic congestion in Visakhapatnam City by segregating local and port bound goods traffic. He will also dedicate to the nation, Narasannapeta to Pathapatnam section of NH-326A built at a cost of more than Rs 200 crore as a part of Srikakulam-Gajapati Corridor. The project would provide better connectivity in the region.
Prime Minister will dedicate to the nation, U-field Onshore Deep water block project of ONGC in Andhra Pradesh, developed at a cost of more than Rs. 2900 crores. It is the deepest Gas discovery of the project with gas production potential of about 3 million metric standard cubic metres per day (MMSCMD). He will lay the foundation stone of Srikakulam Angul Natural Gas Pipeline Project of GAIL with capacity of around 6.65 MMSCMD. This 745 km long pipeline will be built at a total cost of more than Rs 2650 crores. Being a part of Natural Gas Grid (NGG), pipeline will create the vital infrastructure to supply Natural Gas to domestic households, industries, commercial units and Automobile sectors in various districts of Andhra Pradesh and Odisha. The pipeline will supply natural gas to the City Gas Distribution Network in Srikakulam and Vizianagaram districts of Andhra Pradesh.
Prime Minister will lay the foundation stone for redevelopment of Visakhapatnam Railway Station, to be done at a cost of around Rs 450 crores. The redeveloped station would cater to 75,000 passengers per day and will improve passenger experience by providing modern amenities.
Prime Minister will also lay the foundation stone of modernization and upgradation of Visakhapatnam Fishing Harbour. The total cost of the project is around Rs. 150 crores. The fishing harbour, after its upgradation and modernisation will double the handling capacity from 150 Tons per day to about 300 Tons per day, provide safe landing and berthing and other modern infrastructure facilities reduce turnaround time in the jetty, reduce wastage and help improve price realisation.
PM in Ramagundam, Telangana
Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of multiple projects worth over Rs. 9500 crore in Ramagundam. He will dedicate Fertilizer plant at Ramagundam to the nation. Foundation stone for Ramagundam Project was also laid by Prime Minister on 7th August 2016. The driving force behind the revival of the Fertilizer Plant is the vision of the Prime Minister to achieve self-sufficiency in production of urea. The Ramagundam Plant will make available 12.7 LMT per annum indigenous neem coated Urea production.
The project has been set up under the aegis of Ramagundam Fertilizers and Chemicals Limited (RFCL) which is a Joint Venture Company of National Fertilizers Limited (NFL), Engineers India Ltd (EIL) and Fertilizer Corporation of India Limited (FCIL). RFCL was entrusted with the responsibility of setting up the New Ammonia-Urea Plant with investment of more than Rs. 6300 crores. Gas to RFCL Plant will be supplied through Jagdishpur – Phulpur- Haldia Pipeline.
The Plant would ensure adequate and timely supply of urea fertilizer to the farmers in the state of Telangana as well as in Andhra Pradesh, Karnataka, Chattisgarh and Maharashtra. The Plant would not only improve the availability of fertilizer but will also boost overall economic development in the region including development of infrastructures like roads, railways, ancillary industry etc. Apart from this, the region will benefit from development of MSME vendors for supply of various goods for the factory. RFCL’s ‘Bharat Urea’ will provide a tremendous boost to the economy by not only reducing imports but also by giving an impetus to the local farmers through timely supply of fertilizers and extension services.
Prime Minister will dedicate Bhadrachalam Road- Sattupalli rail line to the nation, which has been built at a cost of around Rs. 1000 crore. He will also lay the foundation stone of various road projects worth over Rs. 2200 crores, namely Medak-Siddipet-Elkathurthy section of NH-765DG; Bodhan-Basar-Bhainsa section of NH-161BB; Sironcha to Mahadevpur Section of NH-353C.
PM in Gandhigram, Tamil Nadu
Prime Minister will address the 36th Convocation ceremony of Gandhigram Rural Institute. More than 2300 students of 2018-19 and 2019-20 Batches will receive their degrees in the convocation ceremony.