ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନଭେମ୍ବର ୨ରେ ବିଶ୍ୱ ନିବେଶକ ସମ୍ମିଳନୀ ‘ଇନଭେଷ୍ଟ କର୍ଣ୍ଣାଟକ-୨୦୨୨’ର ଉଦଘାଟନୀ ଉତ୍ସବକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ
01 NOV 2022 9:21PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନଭେମ୍ବର ୨, ୨୦୨୨ ପୂର୍ବାହ୍ନ ୧୦.୩୦ରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ବିଶ୍ୱ ନିବେଶକ ସମ୍ମିଳନୀ ‘ଇନଭେଷ୍ଟ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ୨୦୨୨’ର ଉଦଘାଟନୀ ଉତ୍ସବକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ସମ୍ଭାବ୍ୟ ନିବେଶକଙ୍କୁ ଆକୃଷ୍ଟ କରିବା ସହ ଆଗାମୀ ଦଶନ୍ଧି ପାଇଁ ବିକାଶର କାର୍ଯ୍ୟଧାରା ପ୍ରସ୍ତୁତି ଏହି ସମ୍ମିଳନୀର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ । ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ ଠାରେ ନଭେମ୍ବର ୨ରୁ ୪ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆୟୋଜିତ ହେଉଥିବା ଏହି ତିନିଦିନିଆ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ୮୦ରୁ ଅଧିକ ବକ୍ତା ଅଧିବେଶନ ରହିବ । କୁମାର ମଙ୍ଗଳମ ବିର୍ଲା, ସଜ୍ଜନ ଜିନ୍ଦଲ, ବିକ୍ରମ କିର୍ଲୋସ୍କରଙ୍କ ଭଳି ଶିଳ୍ପ ଜଗତର ବହୁ ପ୍ରମୁଖ ବ୍ୟକ୍ତି ବକ୍ତାମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି । ଏହାସହିତ ତିନି ଶହରୁ ଅଧିକ ପ୍ରଦର୍ଶକଙ୍କ ସହ ଅନେକ ବ୍ୟାବସାୟିକ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ଓ ଦେଶ ଅଧିବେଶନ ସମାନ୍ତର ଭାବେ ଆୟୋଜିତ ହେବ । ଏହି ଦେଶଗୁଡିକର ଅଧିବେଶନର ଆୟୋଜନ ସହଯୋଗୀ ଦେଶ ଯଥା- ଫ୍ରାନ୍ସ, ଜର୍ମାନୀ, ନେଦରଲାଣ୍ଡସ, ସାଉଥ କୋରିଆ, ଜାପାନ, ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ କରିବେ । ସେମାନେ ନିଜ ଦେଶରୁ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ମନ୍ତ୍ରୀସ୍ତରୀୟ ଓ ଶିଳ୍ପ ପ୍ରତିନିଧି ଦଳ ନେଇ ଆସିଛନ୍ତି । ଏହି ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ ଦ୍ୱାରା କର୍ଣ୍ଣାଟକକୁ ଏହାର ସଂସ୍କୃତି ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିବାର ସୁଯୋଗ ମିଳିବ ।

Prime Minister's Office
PM to address the inaugural function of Global Investors Meet ‘Invest Karnataka 2022’ on 2nd November
01 NOV 2022 6:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the inaugural function of Invest Karnataka 2022, the Global Investors Meet of the state, on 2nd November, 2022 at 10:30 AM via video conferencing.
The Meet is aimed at attracting prospective investors and setting up development agenda for the next decade. The three day programme, being held from 2nd to 4th November in Bengaluru, would witness more than 80 speaker sessions. The speakers include some of the top industry leaders including Kumar Mangalam Birla, Sajjan Jindal, Vikram Kirloskar among others. Along with this, a number of business exhibitions with more than three hundred exhibitors, and country sessions would run parallelly. The country sessions would each be hosted by the partner countries - France, Germany, Netherlands, South Korea, Japan, and Australia - which would be bringing in high-level ministerial and industrial delegations from their respective countries. The global scale of the event will give Karnataka an opportunity to showcase its culture to the world as well.